Apps   Proud Nerds

Apps

Slimmer werken, eenvoudiger communiceren, informatie beter ontsluiten of personaliseren... Er zijn heel veel redenen om een app te laten maken. Sterker nog; de meeste organisaties hebben geen idee dat een app de oplossing kan zijn voor hun probleem. Maar apps kunnen het leven een stuk mooier, gemakkelijker en efficiënter maken! En dat regelt Proud Nerds graag voor jouw organisatie en klanten of cliënten.

App laten maken door Proud Nerds

Of we apps verkopen? Nou, in zekere zin wel. Een app is inderdaad vaak het eindproduct. Maar het is meer dan dat. Vergelijk Proud Nerds eens met een restaurant. Een kok verkoopt geen groentesoep. Die garandeert dat je fantastisch te eten krijgt. Wij zijn proces automatiseerders. Wij lossen dingen op. En goed ook! Een paar voorbeelden:

Maakt het leven mooier

Pluryn

Dankzij de web app die we voor Pluryn ontwikkelden, hebben mensen met een beperking zeggenschap in wat er in hun omgeving gebeurt.

Apps Pluryn
Apps Pluryn Apps Pluryn
Maakt het leven efficiënter

Spido & a2o

Proud Nerds ontwikkelde voor de Rotterdamse rederij Spido apps voor ticketverkoop en (klant)administratie, waardoor de wachtrijen bij de kassa’s en boten zijn opgelost. En met de App to Order verloopt het logistieke proces in de operatiekamers van CWZ ook een stuk efficiënter!

Spido Tablet Grey Small (1)
Spido Tablet Grey Small (1) Spido Tablet Grey Small (1)
Maakt het leven gemakkelijker

Dit Is Mijn Team

Voor Dit Is Mijn Team ontwikkelde Proud Nerds maatwerk software. De app geeft gemakkelijk alle informatie weer van het team. Denk aan foto's, wedstrijduitslagen, aanwezigheid, evenementen maar ook bijvoorbeeld complimenten. Met een passend web app design is het allemaal gepersonaliseerd in de kleuren van het team! 

Dimt Case
Dimt Case Dimt Case

De ontwikkeling van een app bij Proud Nerds

Strategy first. In de eerste fase van onze samenwerking, inventariseren we samen de uitdaging: Waar loop je nu in feite tegenaan? Voor wie zoeken we een oplossing en op welke manier zijn die gebruikers geholpen? Dat onderzoek resulteert in een reeks functionaliteiten. We stellen dan een technisch document op waarin we antwoord geven op vragen zoals:

  • Welke techniek is het meest geschikt?
  • Welke software tooling moeten we bouwen?
  • Hoe slaan we de data op?
  • Zijn er koppelingen nodig met externe systemen?
  • Hoe organiseren we de hosting?

 

Als het technisch document is afgerond, is het tijd voor het design. Bij een app is het design meestal ondergeschikt aan functionaliteiten en de manier waarop die beleefd worden. Wij kunnen jouw merk zeker herkenbaar en fraai in beeld brengen, maar UX-Design krijgt absoluut de focus in de ontwikkeling van een app. Jouw gebruiker moet ermee uit de voeten kunnen. Om zeker te weten dat dat het geval is, zetten we ons UX-Lab in. 

Apps Center Apps Center Apps Center

Apps voor de zorg

Met apps maakt Proud Nerds het leven van zorgprofessionals, patiënten en cliënten met liefde een stukje makkelijker. Zo ontwikkelden we samen met het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen de App to Order (A²O). Met deze innovatie vervangt het ziekenhuis de portofoon in de operatiekamer in het bestelproces van instrumenten en materialen.

> Lees meer over apps in de zorg!

Web apps

Als het design staat, start de ontwikkeling. Proud Nerds ontwikkelt web apps. Maatwerk software die je vanuit een webbrowser benadert. Een Progressive Web App (PWA) is in feite een website die je verpakt als een app op mobiele toestellen. Je hoeft hem dus niet te downloaden via een app- of play store, maar alles voelt hetzelfde als bij zo’n ‘native app’ uit de store. Vaak zijn web apps budgetvriendelijker dan native apps.

Techniek om een app te bouwen

Even terug naar die vergelijking met het restaurant. De meeste gasten vinden het niet zo interessant te weten waarmee en hoe de kok het gerecht heeft bereid. Als ze maar lekker kunnen eten. Op die manier kunnen ook wij zeggen dat we vrijwel alle technieken in huis hebben om applicaties en apps te bouwen voor alle relevante platformen. Wil je toch echt de diepte in? Er is altijd wel een Proud Nerd bereid om je er het fijne over te vertellen.

Contact met Proud Nerds

Vertel ons je uitdaging!

Dan bekijken wij hoe we met een app een oplossing op maat voor je realiseren.