Apps   Proud Nerds

Apps voor de zorg

Automatisering en digitalisering bieden ongekende kansen voor de zorg. Inderdaad, ongekend! Er is nog een wereld te ontdekken als het gaat om processen en behandelingen die beter of eenvoudiger kunnen met ICT-oplossingen. Proud Nerds wil bijdragen aan de efficiëntie en kwaliteit van de zorg. Met apps maken we het leven van zorgprofessionals, patiënten en cliënten met liefde een stukje makkelijker.

Een app?

Apps, daarbij denk je al snel aan de mobiele apps die je downloadt in de Play of -App-store. Zogenaamde native apps die specifiek ontwikkeld zijn voor deze platforms. Bij Proud Nerds nemen we het begrip ‘app’ wat ruimer en praten we over webapplicaties. Het is maatwerk software die je vanuit een webbrowser benadert.

Maar goed, laat ons lekker nadenken over de technische oplossing. Proud Nerds nodigt jou vooral uit jouw problemen en uitdagingen als zorgprofessional met ons te delen!

Mail ons je uitdaging.

Kansen voor e-health

Met apps zijn we in staat de zorg te ontlasten. Vanuit onze ervaring zien we onder meer kansen op deze fronten:

 • Zorg op afstand
  Apps stellen patiënten in staat hun gezondheidssituatie thuis te monitoren, of selfservice te bieden. Op die manier hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis. Daarnaast bevorderen apps de zelfstandigheid van cliënten. Door met automatisering hulp op afstand te bieden of mantelzorgers en wijkzorg te ondersteunen, zijn mensen in staat langer zelfstandig thuis te wonen.
 • Gepersonaliseerde zorg
  Onderzoeksmethoden en behandelingen in de zorg worden meer en meer gepersonaliseerd om het beste resultaat te behalen. Data en automatisering zijn essentieel in zorg op maat.
  Personalisatie speelde ook een rol bij de app die we ontwikkelden voor het onboarding-portaal voor ziekenhuismedewerkers. Elke nieuwe medewerker krijgt content op maat aangeboden.
 • Procesverbetering
  Vaak worden apps ingezet voor een efficiëntieslag. Om tijd en kosten te besparen. En meestal gaat het gepaard met een kwaliteitsverbetering. Zo is door de introductie van de App to Order met CWZ de logistiek tussen OK en CSA aanzienlijk verbeterd.

 • En meer…
  De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo ontwikkelden we voor ZZG Zorggroep een webapplicatie om eenvoudig een kaartje te sturen aan patiënten in het ziekenhuis. En voor Pluryn ontwikkelden we een app waarmee mensen met een licht verstandelijke beperking makkelijk, zonder beïnvloeding meebeslissen over zaken als het menu en activiteiten.

Verbeterde logistiek in OK met A²O

Er zit een stuk minder ruis op de lijn wanneer CWZ-medewerkers vanuit de OK medische hulpmiddelen bestellen bij de sterilisatieafdeling. Letterlijk. De App to Order die wij ontwikkelden in nauwe samenwerking met het Nijmeegse ziekenhuis vervangt de portofoon. Veel Nederlandse ziekenhuizen volgen het voorbeeld van CWZ en introduceren ook de A²O in de OK.

Apps A2o
Apps A2o Apps A2o
Ux Lab Header Ux Lab Header Ux Lab Header

User Experience centraal

De gebruikerservaring maakt of breekt je app. Daarom focussen we bij Proud Nerds op het UX Design van de app. In ons UX Lab toetsen we met echte respondenten of het ontwerp echt uitpakt zoals we bedoeld hadden.

Meer weten?

Neem contact op

Wij denken graag met je mee. Bel, mail of kom langs in de Splendorfabriek in Nijmegen. Tot gauw!