• #toegankelijkheid
  • #website

Digitale toegankelijkheid

Het is de week van de toegankelijkheid. Dit jaar staat in het teken van digitale toegankelijkheid. Het is belangrijk dat websites digitaal toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking.
In het besluit Digitale Toegankelijkheid is vastgelegd dat overheidsinstanties moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Een bijkomende voordeel van een toegankelijke website is dat zoekmachines je website beter kunnen indexeren.

Ben je benieuwd waar een toegankelijke website aan moet voldoen? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Webrichtlijnen tips

  1. Techniek
    Zorg ervoor dat de leverancier bij oplevering van de website de Webrichtlijnen in acht heeft gehouden. Dit betekent dat allereerst de W3C richtlijnen gevolgd moeten worden, deze organisatie heeft een online tool om te zien of je website hieraan voldoet: https://validator.w3.org/
  2. Vormgeving
    In het design zal rekening gehouden moeten worden met een kleurstelling die genoeg contrast heeft, zodat ook bezoekers met een visuele beperking onderscheid kunnen maken tussen verschillende onderdelen en inhoud. Maak zo min mogelijk gebruik van bewegende onderdelen zoals banners en carrousels.
  3. Inhoud
    Zorg dat de inhoud van een pagina begrijpelijk is opgebouwd en duidelijk onderscheid maakt tussen koppen en tekst. Bij het gebruik van links is van belang dat de link zelf beschrijft wat er gebeurt. Als gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen zorg er dan voor dat er een tekstueel alternatief geboden wordt.

Handige links:

Ook toegankelijk worden?

Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid of hoe Proud Nerds je hierbij kan helpen?
Neem dan contact met ons op.

 

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!