• #teams
  • #tips
  • #microsoft

Nieuwe functies Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt tijdens deze coronacrisis dagelijks door veel bedrijven gebruikt. Afgelopen week heeft Teams een update gekregen naar versie 13, daarbij zijn er weer een aantal handige functionaliteiten bijgekomen.

 

Videoconferentie binnen Remote Desktops 
Videomeetings starten vanuit een Remote Desktop omgeving zoals Windows Virtual Desktop was in het verleden “not done”. Met deze update en wat aanpassingen op de server die jouw sessie host, kun je rechtstreeks je lokale microfoon én camera gebruiken binnen je sessie. Hierdoor hoef je niet meer van vensters te wisselen als je binnen je remote sessie aan het werkt bent.

 

Chats in aparte vensters openen
Het is nu mogelijk om chats in aparte vensters te openen. Dubbelklik op een chat in de chatlijst of selecteer het vakje met pijltje om een chat te openen in een tweede venster.

Dezelfde optie vind je rechts bovenaan in je chatsessie:

 

3×3 in Microsoft Teams meetings
Voorheen kon je 4 personen in een meeting zien, dit is nu uitgebreid naar 9 personen in beeld. Het aantal sessies zal binnenkort van 9 naar maximaal 49 gaan (7×7).

 

Hand opsteken tijdens vergadering
Het is nu mogelijk om je hand op te steken tijdens een vergadering. Op die manier hoef je de spreker niet te onderbreken, maar kun je wel duidelijk maken dat je iets wilt zeggen. Er wordt dan pictogram van een gouden hand geplaatst in jouw video om de andere deelnemers te laten weten dat je wilt spreken.

 

Lobby gebruiken bij vergadering
Organisatoren van vergaderingen hebben nu meer controle over hun vergaderingen door het mogelijk te maken dat alle deelnemers in de lobby moeten wachten. Nadat de vergaderingsoptie is gewijzigd in Alleen ik, kan de organisator van de vergadering beheren wie er in de vergadering mag.

 

Contextueel zoeken (Ctrl F) 
Teams gebruikers kunnen binnenkort zoeken binnen een specifieke chat of kanaal, bij Windows met Ctrl + F of bij Mac met Cmd + F. De uitrol hiervan begint eind juni en is half juli klaar.

 

Ben je benieuwd of jij de laatste versie van Microsoft Teams hebt? Dit kun je controleren door op jouw profielfoto of naam te klikken en vervolgens naar info > versie te gaan.

Sommige functionaliteiten worden geleidelijk voor iedereen beschikbaar.

 

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!