• #OneDrive
  • #Nieuw
  • #Updates

Updates OneDrive

Begin juli heeft het OneDrive-team een breed scala aan updates voor de service aangekondigd, waaronder uploads met een grotere bestandsgrootte, verbeterde Teams-integratie en nog veel meer. Alle functies in dit bericht worden in verschillende fasen uitgerold en zouden in de nabije toekomst beschikbaar moeten zijn voor jouw organisatie.

Toevoegen aan OneDrive – Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om gedeelde mappen toe te voegen aan jouw eigen OneDrive. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om bij te houden waar je bestanden opslaat en het navigeren naar de inhoud aanzienlijk gemakkelijker te maken.

Integratie van delen van teams – Binnenkort wordt een verbeterde deelervaring binnen Teams geïntroduceerd die overeenkomt met wat wordt gebruikt in OneDrive, Outlook en andere Office-apps. Met deze functie kun je eenvoudig links maken die kunnen worden gedeeld binnen jouw organisatie of specifieke mensen in de chats.

Ondersteuning voor gesynchroniseerde metadata – Binnen enkele weken beschikbaar, is een update van de OneDrive-synchronisatie-app die lees- en schrijfsynchronisatie ondersteunt voor gedeelde bibliotheken die de vereiste metadata bevatten. Dit stelt zakelijke gebruikers in staat om inhoud in hun gesynchroniseerde bibliotheken te bewerken terwijl ze vanaf hun desktop werken.

Verbeterde machtigingen voor delen – Aangezien bestanden van concept tot voltooiing worden verplaatst, zullen ze vaak worden verplaatst naar breder gedeelde cloudbibliotheken. Zodra deze functie is uitgerold, zullen de documentrechten, wanneer je die bestanden verplaatst, met het document meegaan met links die automatisch worden bijgewerkt, wat de verzoeken “kun je dit document alsjeblieft wijzigen” aanzienlijk zou verminderen.

100 GB bestandsupdates – je kunt nu aanzienlijk grotere documenten uploaden van de vorige limiet van 15 GB naar de nieuwe limiet van 100 GB; deze wijziging heeft gevolgen voor zowel OneDrive als SharePoint.

Notificatiemeldingen – je kunt deze binnenkort uitschakelen voor afzonderlijke bestanden, maar deze functionaliteit komt pas later dit jaar.

Adresbalk delen – Als je een bestand in een browser opent of eraan werkt, kun je binnenkort links die zijn gekopieerd uit de adresbalk van jouw browser delen met jouw interne collega’s (indien admin-enabled). Deze URL’s respecteren al het beleid voor delen, waardoor samenwerking binnen jouw organisatie eenvoudiger wordt.

Beheerdersrapporten synchroniseren – Biedt zichtbaarheid en inzichten over de acceptatie en status van de OneDrive-synchronisatie-app binnen jouw organisatie. Met dit nieuwe dashboard kun je de versies van de synchronisatie-app, de synchronisatiestatus en de meest gesynchroniseerde fouten op individuele apparaten controleren.

Verbeterde bestandsbescherming en beheer – Beheerders zullen binnenkort in staat zijn om automatisch verlopen externe toegang te implementeren, multi-factor authenticatiebeleid, zoals het vragen van eenmalige toegangscodes (OTP), en het uitbreiden van continue toegangsevaluaties naar OneDrive en SharePoint

Al deze updates zullen de komende weken en maanden op verschillende tijdstippen worden uitgerold.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!