Cases   Proud Nerds
Nijmegen Header Img Nijmegen Header Img Nijmegen Header Img

we are _

Gemeente Nijmegen

jumping arrow
NIJMEGEN.nl

Alle diensten benaderbaar via home

Wanneer je als digital agency gespecialiseerd bent in gemeente-websites, mag je hometown natuurlijk niet ontbreken: Nijmegen! De gemeente Nijmegen wilde álles waar de Nijmegenaren de gemeente voor nodig hebben vanaf de homepage benaderbaar maken. En dat is gelukt. Een grote uitdaging hierbij was het om de website te realiseren binnen een framework dat speciaal voor de gemeente was ontwikkeld…

Nijmegen Intro Img
Nijmegen Intro Img Nijmegen Intro Img

CHALLENGE: Inpassen in een bestaand systeem

De gemeente Nijmegen werkt met een component library. Speciaal gebouwd voor Nijmegen. Zo’n componentenbibliotheek zorgt ervoor dat je meerdere digitale producten kunt ontwikkelen met dezelfde, herkenbare look-and-feel en inrichting. Het idee erachter is dat je voor aanpassingen en uitbreidingen niet steeds opnieuw vormgeving hoeft te ontwikkelen. De gemeente Nijmegen wilde daarom ook dat de website hieraan gekoppeld werd.

 

case detail image

DIGITAL: TYPO3

De website is gerealiseerd in TYPO3. Een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem en bovendien open source. Dat laatste is voor overheden belangrijk. Niet alleen kies je hiermee voor een systeem waarbij je in de basis uitsluitend onderhoudsupgrades en configuratiekosten betaalt. Om flexibiliteit te behouden, is het contentmanagementsysteem ook toegankelijk voor andere partijen om mee te werken.

PROCESS: Trial and error

De uitdaging voor Proud Nerds was om de broncode in TYPO3 zo aan te passen dat deze aansluit bij de componentenbibliotheek. En eerlijk is eerlijk, het kostte wat trial and error om dat voor elkaar te krijgen. Daarnaast moest er voor deze website ook een nieuwe interface worden ontwikkeld. Op die manier zijn we erin geslaagd om van Nijmegen.nl een dynamische en eenvoudig te onderhouden website te maken. In de toekomst kunnen uitbreidingen, bijvoorbeeld een formulierenmodule, van dezelfde vormgeving en styling gebruikmaken als de corporate website.

full width image
bouncing arrow

NERDY STUFF: PDF’s toch toegankelijk

PDF-bestanden zijn soms slecht toegankelijk voor mensen met een beperking. Daarmee voldoe je niet aan de webrichtlijnen. Het toegankelijk maken van PDF’s kan een lastige en kostbare klus zijn. De website van de gemeente Nijmegen bevat een pragmatische oplossing daarvoor.

Kom je een PDF tegen op Nijmegen.nl, dan biedt de site je de gelegenheid een alternatieve weergave te kiezen. Die leidt je naar een subsite waarin de inhoud van de PDF te vinden is. Proud Nerds ontwikkelde een module waarmee de gemeente eenvoudig zelf zo’n subsite kan aanmaken. Deze subsites worden ook ingezet voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld om te informeren over een aardgasvrij Nijmegen.

PROUD: Uniek

We zijn trots dat we erin geslaagd zijn om Nijmegen.nl te realiseren volgens de wensen van de opdrachtgever. Een site die, zonder al te veel franje, een eigen smoel heeft. En een site waar de bezoeker op één pagina alles wat de gemeente Nijmegen doet, kan benaderen. Dat kom je nergens anders tegen!

Contact

Aan de slag met je gemeentewebsite?

Wij helpen jou om je inwoners goed en snel te voorzien van alle benodigde informatie.