Cases   Proud Nerds
Tilburg Header Img Tilburg Header Img Tilburg Header Img

we are _

Gemeente Tilburg

jumping arrow
Tilburg.nl

Al jaren de benchmark

De website van de gemeente Tilburg was baanbrekend in 2013. Het was een van de eerste Toptaken websites: de meest gevraagde onderwerpen zijn direct vindbaar voor de bezoeker. De site is veel geprezen en (soms zelfs schaamteloos) gekopieerd. Dankzij continu onderhoud, een sterk content team en een regelmatige opfrisbeurt is de site nog steeds actueel. Tilburg.nl laat zien: Als je een website goed bouwt en onderhoudt, dan hoef je nooit meer een nieuwe te bouwen.

Eenvoud én exclusiviteit

Via een aanbesteding kwam de gemeente Tilburg bij Proud Nerds uit. De wensen van Tilburg waren duidelijk: Toegankelijkheid voor de bezoeker en bruikbaarheid voor de beheerder. Geen gecompliceerde zaken, maar een benaderbare site met een eenvoudige en tegelijk exclusieve vormgeving.

case detail image

Continu verse content

Gemeente Tilburg realiseert zich heel goed wat de website voor hen betekent en zorgt er daarom goed voor. Het content team houdt de inhoud continu up-to-date. Die inzet draagt voor een belangrijk deel bij aan het succes van de website.

TYPO3 website

De CMS-keuze was voor Tilburg snel gemaakt: de site is ontwikkeld in TYPO3. Dit CMS biedt gemeenten veel controle over de output van hun website. Je weet zeker dat je voldoet aan de Webrichtlijnen om mensen met een beperking drempelvrij toegang te geven. Koppelingen met andere systemen zoals productcatalogi, zijn bovendien eenvoudig te maken. En wat Proud Nerds bij trainingen steeds weer bevestigd krijgt: TYPO3 is heel gebruiksvriendelijk. Het CMS werkt duidelijk en overzichtelijk voor de beheerder.

full width image
bouncing arrow

NERDY STUFF 1: Overzichtelijke zoekresultaten

Wanneer de user experience centraal staat, dan moet de informatie op een website in ieder geval goed vindbaar zijn. Proud Nerds ontwikkelde speciaal voor Gemeente Tilburg een feature waarbij de zoekresultaten overzichtelijk in drie tabs verschijnen. Bij een zoekopdracht ziet de bezoeker waar zijn zoektermen zijn gevonden: op pagina’s van de website, in nieuwsberichten of bij andere overheden.

NERDY STUFF 2: Hulp bij dyslexie

Een typefout is snel gemaakt, zeker wanneer je dyslectisch of laaggeletterd bent. Waar je normaalgesproken op een 404-pagina belandt als je een niet bestaande URL gebruikt, toont Tilburg.nl een pagina met zoekresultaten. De zoektocht van de bezoeker loopt dus niet dood, maar hij wordt direct geholpen in zijn poging informatie te vinden.

Tilburg Column
Tilburg Column Tilburg Column
Finish

Kosten besparen

De gemeente Tilburg houdt strak vast aan haar principe om de bezoeker zo goed mogelijk te bedienen. Eenvoud siert de site, alles werkt intuïtief en snel. In 2021 staat een visuele opfrisbeurt op de planning. Door regelmatig te investeren in zulk onderhoud, bespaart de gemeente uiteindelijk kosten voor een nieuwe website. Want, zoals we eerder al vertelden: Wanneer een site goed is gebouwd en alle functionaliteiten goed blijven werken, hoef je in principe nooit meer een nieuwe te bouwen.

PROUD

Proud Nerds is trots dat anno 2021 de website van de gemeente Tilburg nog steeds een goede performance heeft. Dat is voor een groot deel te danken aan de bijzondere, nauwe samenwerking die we hebben met de mensen van Gemeente Tilburg. Dankzij de plezierige contacten en het feit dat de gemeente investeert in doorontwikkeling en upgrades, is de site nog niets van zijn glans verloren.

PROUDEST: DDAI certificaat

In september 2021 is Proud Nerds toegelaten tot de DDAI, de Dutch Digital Accesibility Index. Ons goede rapport van Stichting Drempelvrij hebben we mede te danken aan de gemeente Tilburg. De websites www.tilburg.nl en www.aandeslagmetjehuis.nl staan namelijk in het register Waarmerkdragers van Stichting drempelvrij.nl. Drie andere subsites van Tilburg, toegankelijktilburg.nl en t-helpt.nl zitten nog in het goedkeuringstraject. Kortom: we hebben niet alleen een aantoonbaar toegankelijke gemeentewebsite opgeleverd voor Tilburg, maar ook drie toegankelijke subsites. En daarmee hebben we het belangrijke keurmerk Drempelvrij verdiend!

 

 

Contact

Weten wat Proud Nerds voor jouw gemeente kan betekenen?

We zetten onze ervaring graag in voor jouw inwoners.