LUX Nijmegen
ICT vernieuwing

Het vraagstuk

Film- en cultuurhuis LUX in Nijmegen programmeert jaarlijks 10.000 filmvoorstellingen, 70 theatervoorstellingen, tientallen concerten en 70 debatten en literaire bijeenkomsten en trekt minstens 200.000 bezoekers per jaar.
Het was tijd voor LUX om hun ICT tegen het licht te houden. Werkt alles nog zoals het zou moeten werken? Zijn er processen die soepeler kunnen? Hebben werknemers genoeg aan de huidige faciliteiten? En hoe zorg ik dat ook in de toekomst alles blijft werken? De trigger voor zo’n evaluatie kan van alles zijn. In het geval van LUX was dit: een verhuizing.

De businesscase

Belangrijk is dat medewerkers van LUX hun werk na de omvangrijke verhuizing hun werk snel weer konden oppakken. Alle data (bestanden, archieven, e-mails maar ook instellingen, rechten en licenties) werden in de nieuwe omgeving gezet en tijdens de migratie ondervonden de andere systemen die LUX heeft draaien (kassasystemen voor het café-restaurant en kaartverkoop) geen enkele hinder.

De oplossing

De nieuwe kantooromgeving van LUX is precies toegerust op wat medewerkers nodig hebben. Zo is het kantoor aangesloten op glasvezel (TeleMANN), is er WiFi en een aparte (NAS-)server voor bezoekers en tijdelijke krachten, die tevens dienst doet als back-up voor de vaste server.  Ook met o.g.v. planning en projectmanagement hebben we LUX verder geholpen. Met een kritische blik hebben we meegekeken en advies gegeven. Vanaf de verhuizing is Proud Nerds het systeembeheer voor LUX gaan beheren en uitvoeren.

WiFi voor bezoekers

Om bezoekers ook toegang tot internet gegeven gebruikten we het bestaande glasvezelnetwerk om WiFi te realiseren. Via accesspoints is er draadloos internet in het restaurant, op het terras en in de grote theaterzaal (Zaal 7). Het WiFi is door een firewall afgeschermd van het kantoornetwerk. De eerste klanten waren tevreden over de stabiliteit en snelheid van het WiFi.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!