Cases   Proud Nerds
N50 Header Img N50 Header Img N50 Header Img

we are _

Nieuwegein 50 jaar

jumping arrow
Challenge

Alles over 50 jaar

Het is feest in Nieuwegein: de stad bestaat 50 jaar. En daarom benaderde de gemeente Nieuwegein ons met de vraag of wij een jubileumwebsite voor ze wilden bouwen. In TYPO3, want daar werken ze graag mee. Wij ook, dus dat kwam goed uit. Het resultaat? Een feestelijke website voor een feestelijk jaar.

Bewoners en bezoekers van Nieuwegein moeten hier alle activiteiten kunnen vinden, verhalen van vroeger lezen en oude foto’s bekijken. Daarnaast is het belangrijk dat bezoekers ook getriggerd raken om zelf een activiteit, verhaal of foto in te sturen. Tot slot wilde de gemeente ook graag de mogelijkheid om vanaf de website een digitaal kaartje te versturen. 

N50 Intro Img
N50 Intro Img N50 Intro Img

PROCESS: Soepel

De samenwerking met de gemeente Nieuwegein verliep soepel. Onze designers hebben een feestelijk ontwerp gemaakt dat aansluit bij de gemeente en vervolgens hebben wij dat ontwerp omgezet naar een soepel werkende website. De grootste uitdaging zat 'm in de digitale ansichtkaart: de module die dat mogelijk moest maken binnen het CMS, was zo verouderd, dat we een nieuwe geschreven hebben.

 

case detail image

DIGITAL: Toegankelijk met TYPO3

Als specialist in gemeentewebsites én TYPO3, was dit een klus waar wij blij van werden. Het gebruik van TYPO3 zorgt ervoor dat gemeenten complete controle hebben over de output van hun website. Dat is belangrijk, omdat zij -ook bij een jubileumwebsite- ervoor moeten zorgen dat ze voldoen aan de Webrichtlijnen voor toegankelijkheid. Iedereen moet toegang hebben tot de informatie.

Doordat wij veel websites voor gemeentes bouwen, is het voor ons een tweede natuur geworden om rekening te houden met de Webrichtlijnen. Ze zijn voor ons het uitgangspunt geworden. En dat is niet alleen fijn voor de gebruikers, maar ook voor de indexatie van websites. Hoe beter een website gebouwd is, hoe beter hij namelijk geïndexeerd wordt.

TYPO3 is bovendien een robuust CMS: het kan heel wat aan. Je kunt op een bestaande installatie verschillende websites laten draaien. En door rechtengroepen aan te maken, kunnen de gebruikers ook alleen de zaken aanpassen die ze mógen aanpassen. Wel zo veilig.

full width image
bouncing arrow

NERDY STUFF: Een e-card versturen

De gemeente Nieuwegein had vanaf het begin een grote wens: gebruikers moeten een digitaal kaartje kunnen versturen vanaf de jubileumwebsite. Om dat mogelijk te maken, hebben we onze programmeurs aan het werk gezet. Zij schreven een splinternieuwe applicatie, waarmee iedereen nu een kaartje vanuit jarig Nieuwegein kan versturen.

PROUD: Vervolgopdrachten in the pocket

Proud Nerds is trots op de soepele samenwerking met de gemeente Nieuwegein. Door onze heldere communicatie, actieve meedenken en het feit dat we de klant goed begrijpen, zorgen we voor blije gezichten. En dat de gemeente blij is, blijkt wel uit het feit dat we inmiddels ook een website voor de Stadsmarketing Nieuwegein en een taalplatform vanuit de lokale bibliotheek mogen bouwen. In TYPO3, uiteraard.

Contact

Ook een nieuwe website nodig?

Wij gaan graag voor je aan de slag.