Cases   Proud Nerds
PNW (1) PNW (1) PNW (1)

we are _

Platform Naar Werk

jumping arrow

Aan de ene kant mensen die in onzekerheid verkeren omdat ze hun baan (dreigen te) verliezen. Aan de andere kant sectoren waar ernstige arbeidstekorten zijn. Door het hele land zijn bemiddelaars actief om mensen naar een duurzame werkplek te leiden. Zij hebben potentieel toegang tot veel hulpmiddelen, maar die informatie was versnipperd en lastig te vinden. Tot nu toe…

CHALLENGE

Kennis beschikbaar maken

Bijdragen aan een samenleving waarin mensen betekenisvol kunnen werken. Dat is het doel van CAOP, de opdrachtgever voor het Platform Naar Werk. Met een subsidie van het ministerie van SWZ kon de website gerealiseerd worden.

De uitdaging: heel veel kennis op een eenvoudige manier beschikbaar maken. Alle mogelijke loopbaanpaden, arbeidsmarktperspectieven en -instrumenten zoals tools, opleidingen en subsidiemogelijkheden vonden hun plek in een kennisbank. En in een blog vinden bezoekers meer inspirerende informatie: praktijkvoorbeelden, interessante artikelen en nieuwsberichten.

PNW CAOP
PNW CAOP PNW CAOP

PROCESS: De puzzel leggen

CAOP kwam goed voorbereid bij ons met een briefing. In meerdere sessies hebben we met elkaar onderzocht op welke manier we de kennisbank zo kunnen inrichten dat de gebruiker er heel natuurlijk zijn weg in vindt. Met een logo en huisstijldocument in de hand konden onze designers aan de slag met een aansprekend design.

Platformnaarwerk.nl is een website van de overheid en daarmee gebonden aan de Webrichtlijnen. In het design is daarom rekening gehouden met voldoende contrast. De site is verder navigeerbaar via een toetsenbord. En binnenkort zetten we de puntjes op de i van toegankelijkheid op basis van een externe audit.

NERDY STUFF: Flitsende filter

Onze Nerds konden zich lekker uitleven op het geavanceerde filter in de kennisbank van Platform Naar Werk. Zoveel verschillende waarden, zoveel verschillende opties die elkaar beïnvloeden. Dan moet je er zeker van zijn dat de gebruiker overal de juiste keuze kan maken en onmogelijkheden worden uitgesloten. En dat ’t nog steeds klopt als er nieuwe informatie wordt toegevoegd.

platformnaarwerk.nl

 

DIGITAL: WordPress site

Content eenvoudig ontsluiten is het belangrijkste doel van Platformnaarwerk.nl. Met die hoofdrol voor content was de keuze voor WordPress snel gemaakt. En zoals we dat altijd bij Proud Nerds doen, is ook dit platform volledig op maat gemaakt. Wordt de site lekker snel van.

PROUD: Op naar een duurzame werkplek!

Het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen vind je op platformnaarwerk.nl. Een zeer uitgebreide kennisbank in een moderne, frisse uitstraling. Toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Een website waar CAOP nog heel wat jaren mee vooruit kan. Eentje waarmee we hopelijk indirect een bijdrage hebben geleverd om heel veel mensen aan een duurzame werkplek te helpen.

Contact

Heb jij ook een zo’n lekkere puzzel voor ons?

We gaan graag aan de slag met jouw kennisbank.