Drupal 6

Drupal core 6 wordt niet meer actief ondersteund. Het betekent, dat er geen nieuwe releases van deze versie gemaakt worden. Ook zijn er geen bijdrages meer aan de bestaande release van Drupal 6. Belangrijk om de versie te updaten naar de huidige versies. Drupal 6 kent geen ondersteuning meer in de community. De community zal geen nieuwe projecten meer aanmaken, geen bugs meer maken en geen nieuwe documentatie meer schrijven over Drupal 6. Duidelijk is dat het om een oude versie van Drupal gaat welke geen ondersteuning meer kent. Er zijn geen nieuwe releases of adviezen meer beschikbaar.
Wat nu?
Nu Drupal 6 sites upraden naar Drupal 7 of Drupal 8 is zeer aan te raden. Wanneer dit niet mogelijk is dan is het mogelijk om van het Drupal 6 LTS-programma gebruik te maken. Hiermee heb je een programma wat op de lange termijn nog Drupal 6 kan ondersteunen. Op de Drupal 6 Long Term Service-projectpagina is hier meer informatie over te vinden.
Wat is beter?
Natuurlijk ontstaat er nu een vraag wat beter is. Of kiezen voor een update of kiezen voor de long term service oplossing. Onze mening hierin is heel eenvoudig en logisch. Het is beter om te kiezen voor de nieuwste versies. De nieuwe versies hebben het voordeel, dat ze het snelste de juiste updates krijgen. Updates welke essentieel zijn voor een juiste bescherming. Waar het al belangrijk was voordat je een website had is het nu essentieel. De regels rondom de AVG verplichten namelijk om te zorgen voor een optimaal beschermde website voor alle bezoekers.
Extra voordelen
Door te kiezen voor de laatste updates en laatste versies van Drupal is het ook mogelijk om gebruik te maken van de laatste modules en thema’s. Het zorgt ervoor, dat de website in zijn geheel veel beter werkt en er ook mooier uit ziet.
Kan het echt niet anders?

Wanneer het echt niet anders kan dan is het slim om gebruik te blijven maken van Drupal 6. Het is immers mogelijk om zonder grote wijzigingen de site en Drupal te blijven gebruiken. Het is dan wel belangrijk om gebruik te maken van de Drupal 6 long term service oplossing. Het is de basis om te zorgen voor een stabiele site.In onze ogen is het echter slimmer en beter om voor een lange termijn oplossing te kiezen met meer flexibiliteit en mogelijkheden.

Onze Drupal oplossingen

Drupal Maatwerk

Wij denken graag mee in oplossingen die werken voor uw organisatie

Drupal Design

Onze designers kijken graag met u mee naar de nieuwste UX oplossingen

Drupal Ontwikkeling

Met ons team van specialisten kunnen wij elke Drupal opdracht aan

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!