Drupal 7

In 2011 is Drupal 7 uitgekomen. Het was toen de nieuwste versie van Drupal. Drupal is een content management systeem waar steeds meer websites gebruik van maken. Met een content management systeem is het mogelijk om zelf meerdere wijzigingen aan te brengen. Het is op die manier mogelijk om zelf de website te beheren en te onderhouden. Zelf content toevoegen, aanpassen en verwijderen is met Drupal 7 allemaal mogelijk. Graag vertellen we meer over dit content management systeem.
De minimale vereisten
Om Drupal 7 te gebruiken is het belangrijk om aan een aantal zaken te voldoen. Zo moet er een database zijn met minimaal MySQL 5 of hoger of met PostgreSQL 8.3 of hoger. De PHP versie dient minimaal 5.2 te zijn en mag ook hoger zijn. Het geheugen voor PHP dient 40 tot 64 MB te zijn.
De veiligheid van Drupal 7
Voor veel mensen is het essentieel om een veilig content management systeem te gebruiken. Logisch, aangezien je niet iedereen op je site actief wilt hebben. Er zijn daarom veilige inlogsystemen en ook veilige wachtwoordsystemen. Daarnaast zijn er ook veilige implementaties voor geplande taken (de cron jobs). Drupal 7 heeft hier ook goed over nagedacht.
Enkele functies van Drupal 7
Er zijn volop functies waar je gebruik van kunt maken bij Drupal 7. Zo zijn er opties om pagina’s direct te kunnen bewerken zonder eerst naar het beheer gedeelte van de site te gaan. Daarnaast zijn er goede WYSIWYG editors. We mogen ook de drag-and-drop opties niet vergeten in het beheer deel van de site. Daarnaast zijne r machtigingen om de meta data te kunnen verwerken voor de zoekmachines.Het hele installatieproces is ook eenvoudiger gemaakt. Daarnaast zijn de cron jobs te beheren vanuit het administratie deel van de site zonder complete scripts te installeren op de server zelf.
Er zijn ook persoonlijke menu’s mogelijk en daarnaast steeds meer talen binnen Drupal 7. Het is hiermee een zeer aantrekkelijk cms beheer systeem.

Het thema
Ook rondom de thema’s en het design zijn er volop opties. Er is een standaardthema waar gebruikt van kan worden. Er is een thema voor de website en ook een thema voor het beheergedeelte van de site. Het gaat om het Bartik thema en het Seven thema. Daarnaast is er nog het Stark thema om de Drupal standaard van CSS en Html beter te kunnen analyseren.

Onze Drupal oplossingen

Drupal Maatwerk

Wij denken graag mee in oplossingen die werken voor uw organisatie

Drupal Design

Onze designers kijken graag met u mee naar de nieuwste UX oplossingen

Drupal Ontwikkeling

Met ons team van specialisten kunnen wij elke Drupal opdracht aan

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!