Drupal 9

De verwachting is dat er in 2019 een nieuwe versie van Drupal op de markt komt: Drupal 9. Reden hiervoor is dat Drupal 8 niet zo snel is als verwacht. Ook is het complexer in gebruik dan oorspronkelijk de bedoeling was. De roep om drupal 9 vrij te geven is hoger dan om drupal 8 te verbeteren. Een nieuwe versie moet de weg vrij maken naar een nog betere versie van Drupal en uiteindelijk ook meer gebruikers. Het grootste probleem is vandaag de dag, dat de meeste goede Drupal ontwikkelaars weggaan. Ze kiezen voor een ander beheersysteem. Ook brengen technieken, zoals NodeJS en laravel meer druk naar Drupal. Ze hebben simpelweg meer ontwikkelaars dan Drupal.

Wat nu?
Het is nu belangrijk om de Drupal 6 sites te updaten naar Drupal 7 of Drupal 8. Wanneer dit niet mogelijk is dan is het mogelijk om van het Drupal 6 LTS-programma gebruik te maken. Het is een programma wat op de lange termijn nog Drupal 6 kan ondersteunen. Op de Drupal 6 Long Term Service-projectpagina is hier meer informatie over te vinden.
Tips voor Drupal 9
Bij Drupal 8 is gekozen voor een zeer brede aanpak. Het is aan de ene kant erg mooi. De roep bij drupal 9 is echter om het beperkter te doen. In plaats van veel modules is het beter om juist modules weg te laten in de kern. Het kan zorgen voor een sneller werkende site. Wat er weg kan blijven zijn modules, zoals:– de aggregator
– de kleuren
– Contactformulier
– forum
– de tracker
– de big pipe
– migreren
– authentificatie

De stappen naar drupal 9
We zijn al dichtbij drupal 9. We hebben nu drupal 8.6, 8.7 en ook 8.8. Logischer wijs zouden we nog 8.9 kunnen krijgen. Het is echter ook mogelijk om door te stomen naar Drupal 9. Laat een aantal functies en mogelijkheden weg en drupal 9 is er al.
De voordelen van een snelle uitrol naar drupal 9
Wanneer drupal 9 er snel komt dan is het mogelijk om veel meer ontwikkelaars aan te trekken. Ontwikkelaars welke meer verbeteringen kunnen aanbrengen aan drupal. Ook is het mogelijk om de overgang van drupal 8 naar drupal 9 soepel te laten verlopen. Boven alles is het mogelijk om de community rondom drupal actief te houden. Op het moment is er een zeer actieve community en is het mogelijk om deze te behouden, wanneer er continu wordt doorgewerkt aan de verbeteringen van Drupal.

Onze Drupal oplossingen

Drupal Maatwerk

Wij denken graag mee in oplossingen die werken voor uw organisatie

Drupal Design

Onze designers kijken graag met u mee naar de nieuwste UX oplossingen

Drupal Ontwikkeling

Met ons team van specialisten kunnen wij elke Drupal opdracht aan

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!