Magento Webshop specialisten - de voor- en nadelen

Als detailhandelaar kunt u niet klagen dat u vandaag een tekort aan keuzes heeft wanneer u het proces van het adopteren van een e-commerceplatform voor de behoeften van uw bedrijf onder ogen moet zien. Dus een redelijke vraag is waarom je voor Magento webshop zou moeten kiezen? Waarom wordt dit CMS door iedereen die het al gebruikt ten zeerste aanbevolen voor elke e-commerce winkel?

Hieronder hebben we een lijst met voor- en nadelen van Magento als CMS samengesteld bij het runnen van een e-commercebedrijf. Aan het einde van dit artikel heb je een duidelijk beeld of het de moeite waard is om Magento eens te proberen.

Voordelen van een  Magento webshop

Open source met lagere kosten

Magento is een open source CMS dat beschikbaar is voor elk individu. De term ‘open source’ betekent dat ontwikkelaars de functies en functies van de website kunnen aanpassen aan wat uw bedrijf daadwerkelijk nodig heeft. Dus Magento biedt een handelaar absolute vrijheid om de site te verbeteren naarmate hun bedrijf groeit.

U weet waarschijnlijk dat Magento tegenwoordig twee hoofdedities aanbiedt: Community – die gratis is en geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven en Enterprise-editie. Dit laatste werkt goed voor grotere merken die meer dan euro 18.000 per jaar kunnen investeren. De keuze hangt af van de behoeften van het bedrijf en de hoeveelheid geld die de winkeleigenaar bereid is te besteden.

Met een kleinere onderneming is het redelijker om de community eens te proberen. Omdat het gratis is, mist het niet veel functies van Enterprise. Ga naar de officiële Magento-site, download de Community-versie en probeer het eens.

Tal van ingebouwde functies

In termen van meerdere valuta’s , talen, belastingen, kortingen en coupons, ontelbare soorten rapporten, is Magento de concurrentie voorbij. Het is zeer comfortabel om prijzen te variëren, of het nu gaat om een ​​groep producten of om een ​​enkel artikel in uw winkel.

Magento is echt een goed ontwikkeld platform met het potentieel om te worden verfijnd. Configureer bestellingen en facturen, pas zendingen en afhalingen aan, bekijk de status van de huidige bestellingen in een enkel beheerderspaneel.

Magento biedt een intuïtieve en gemakkelijke backend-administratie en tal van handige functies in frontend voor de klanten om plezier te hebben van het winkelproces. Het beheerdersdashboard is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden en biedt onovertroffen functionaliteit.

Schaalbaarheid

U kunt beginnen met een community, maar u kunt doorgaan en naarmate uw bedrijf groeit, kunt u de Enterprise-versie proberen. U zult geen problemen ondervinden tijdens het migreren van producten of het starten van een nieuwe winkel. Uw Magento kan samen met u groeien.

Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel online winkels u gaat hebben, al uw producten, de lijst van uw klanten en andere gegevens die u beheert, kunnen worden beheerd in één backend-kantoor.

Daarnaast heeft Magento veel Magento-partners en supporters die hun bundels met extensies elke maand updaten. U kunt er absoluut zeker van zijn dat uw Magento soepel en nauwkeurig zal werken, ongeacht hoe groot uw bedrijf wordt.

Populariteit zegt veel

Het is populair sinds 2008 en bleef de beste e-commerce software-oplossing voor internetverkopers. Magento is constant in ontwikkeling en verbetering. Het blijft het grotere stuk van de markt veroveren. Magento e-oplossingen worden gebruikt door meer dan 250.000 verkopers over de hele wereld.

Sterke wereldwijde gemeenschap

Bij het starten van een bedrijf is het essentieel om het juiste technologieplatform te kiezen dat precies voldoet aan de eisen waaraan uw bedrijf zal gaan voldoen. En je wilt altijd dat het al veel actieve en ervaren gebruikers heeft. Er is altijd een deel van het risico wanneer u te maken heeft met een klein lokaal webdesignbedrijf . In deze termen heeft Magento webshop een goede reputatie omdat het normaal wordt geadviseerd door de meeste internetverkopers.

De grote gemeenschap rond Magento webshop heeft ervoor gezorgd dat u als handelaar veel sneller de technologische veranderingen kunt bijhouden dan wanneer u die functionaliteit de hele tijd alleen zou ontwikkelen.

De gemeenschap van meer dan 150.000 ontwikkelaars over de hele wereld zorgt ervoor dat u diepgaande ondersteuning en assistentie heeft.

Ongeacht de grootte van het bedrijf dat u bezit, u kunt nooit zonder functies en talloze plug-ins komen Magento gemeenschapsbenodigdheden. Het komt vooral omdat je altijd iemand anders ontwikkelingswerk doet terwijl je je kunt concentreren op je bedrijf.

Nadelen van Magento

Hosting

Helaas is de hosting niet inbegrepen in het Magento-platform, wat betekent dat u deze apart moet betalen. Tegelijkertijd kunt u deze eigenaardigheid van het platform gebruiken als een geweldige kans om zelf de hostingomgeving te kiezen en precies degene te vinden die het beste bij u past. Er zijn vier basistypen hosting: gedeeld, VPS, dedicated en cloud, en er is een grote keuze aan hostingoplossingen voor elk budget en elke schaal.

Voordelen van Magento webshop

Hoge kosten van Enterprise-versie

Community is gratis en open source, waardoor het een perfecte keuze is voor kleine bedrijven. Mogelijk vinden middelgrote en grote bedrijven de functies van de Community-versie echter niet voldoende voor hun schaal; in dit geval biedt Magento een Enterprise-versie. Het heeft echter één groot nadeel: de hoge prijs. Voor kleinere en middelgrote bedrijven lijken de kosten van $ 18.000 een beetje onbetaalbaar, dus het is redelijk voor dit soort bedrijven om de communautaire versie te proberen.

Tijdrovend en moeilijk aan te passen

De standaardconfiguratie van Magento online shop is intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor winkelbeheerder zonder de expertise van de ontwikkelaar. Als het gaat om diepgaande en geavanceerde aanpassing van een online winkel, zal een gebruiker met een slechte technische achtergrond het ongetwijfeld moeilijk hebben. Er zijn echter veel manieren om uit deze situatie te komen, en het gebrek aan technische competentie kan worden aangewend met de kant-en-klare oplossingen, die te vinden zijn in goed aanbod op de Magento-markt. Aan de andere kant, als u wilt dat uw webwinkel in veilige handen is, kunt u uw Magento-webwinkelaanpassing altijd vertrouwen op professionele ontwikkelaars.

Gevolgtrekking

Om samen te vatten welke voor- en nadelen Magento biedt, laten we ze nogmaals benadrukken.

Het is een volledig verpakt platform voor out-of-the-box gebruik met een groeiende populariteit bij bedrijven van elke omvang wereldwijd. Naast een sterke gemeenschap van supporters en ontwikkelaars kan een handelaar zich concentreren op het bedienen van bedrijven die alles onder één dak besturen.

 

Magento webshop specialisten.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!