Magento expert van Proud Nerds

In deze blogpost verkennen we Magento en zes vragen die u kunnen helpen bepalen of dit het juiste platform is voor uw bedrijf.

We praten veel over contentmanagementsystemen, omdat het kiezen van het juiste CMS-platform van cruciaal belang kan zijn voor uw online succes.

In dit artikel gaan we Magento bespreken  – een speciaal e-commerceplatform dat veel functies en een goed ontwerp bevat – en u helpen de juiste oplossing voor uw website te vinden.

Magento is een geweldige tool voor het bouwen van online winkels voor iedereen, van bloggers met een kleine drukte in de e-commerce tot zakelijke giganten zoals Coca-Cola.

Lees verder om erachter te komen:  Is Magento geschikt voor mij?

Wat is Magento?

Magento is een open-source e-commerceplatform geschreven in PHP. Dus wat maakt Magento speciaal? Magento  richt zich uitsluitend op e-commerce. Ita heeft een gebruikersbestand van 260.000 verkopers, die de site gebruiken om hun online winkels te bouwen, hun verzendlogistiek te organiseren, belangrijke klanten te targeten, bestellingen te beheren en bedrijfsanalyses te verzamelen.

Ontwikkeld door Varien Inc. (en later gedeeltelijk verkocht aan eBay, de e-commerce koning), mag Magento zichzelf bestempelen als ‘het meest flexibele platform’ voor retailers, met een team van meer dan 200.000 ontwikkelaarspartners die samenwerken met klanten om aan te passen het product de klok rond.

Magento heeft een aantal spraakmakende klanten en indrukwekkende successtatistieken: Coca-Cola, Burger King en Christian Louboutin gebruiken allemaal Magento voor hun online winkel. Alleen al in 2016 ondersteunde het bedrijf $ 101 miljard aan e-commercetransacties. En wat de bottom line betreft, beweert Magento dat verkopers die hun platform gebruiken een 30% snellere omzetgroei kunnen zien dan verkopers op andere platforms.

Aan de technische kant is Magento open source (wat betekent dat iedereen de originele broncode kan gebruiken en wijzigen). Het gebruikt het MySQL relationele databasebeheersysteem en het is geschreven in PHP – een vergelijkbare opzet als WordPress.

Het feit dat Magento open source is, is in sommige opzichten een belangrijk verkoopargument: het geeft je toegang tot een gevestigde verzameling plug-ins, add-ons, widgets en apps om je website te verbeteren en functionaliteit te krijgen die mogelijk niet beschikbaar is buiten- van de doos.

Dus, met al het essentiële basiswerk, laten we aan de slag gaan: is Magento geschikt voor mij? Hier zijn zes vragen die je jezelf moet stellen.

 

1. Is e-commerce mijn belangrijkste focus?

Hopelijk is het nu duidelijk dat als e-commerce niet jouw zakelijke behoefte is, je Magento niet gaat gebruiken. Bloggers, als je zover bent gekomen, hoef je waarschijnlijk niet verder te lezen.

Magento

Dat wil niet zeggen dat uw website uitsluitend gericht moet zijn op e-commerce om een ​​goede match met Magento te vinden. Als u bijvoorbeeld een blog heeft waarop een kleine e-commerce winkel is aangesloten, kan Magento goed passen: het zit vol met functies en functionaliteit, maar zoals we later zullen bespreken, kunnen de opstartkosten hoog zijn. Daarom kan een eenvoudiger en goedkoper platform mogelijk aan uw e-commercebehoeften voldoen als e-commerce niet uw belangrijkste focus is.

 

2. Waarvoor heb ik mijn website nodig en wat is mijn product?

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je op zoek bent naar een eersteklas e-commerceplatform, is het tijd om na te denken over welk product je precies nodig hebt. Door te inventariseren wat u wilt dat uw website doet, wat uw doelen zijn en welk product u verkoopt, kunt u de zaken beperken.

Magento zit vol met veel functies en add-ons. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Bedrijfsanalyse
 • API-integraties
 • Meerdere thema’s
 • Geïntegreerde add-ons voor sociale handel en eenvoudige integratie met Facebook en andere platforms voor sociale media
 • Klantsegmentatie om personalisatie-add-ons te ondersteunen
 • Out-of-the-box toegang en accountregistratie bij verzendpartners zoals UPS en FedEx
 • Mogelijkheid om te integreren met MailChimp, PayPal, Salesforce en verschillende andere derde partijen
 • Geautomatiseerde orderverwerking en logistieke add-ons

Probeer na te denken over deze functies in relatie tot uw behoeften: voldoen ze aan uw behoeften? Ze overtroffen? Ontbreekt er iets? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u beslissen of Magento de juiste oplossing voor u is, of dat het te weinig (of te veel) functionaliteit biedt voor uw specifieke behoeften.

Al deze functies betekenen ook dat Magento geschikt is voor een groot aantal e-commerce-activiteiten. Dat gezegd hebbende, Magento heeft een aantal kerncompetenties binnen e-commerce. Deze omvatten:

 • B2B-handel
 • Mode-industrie
 • Auto-industrie
 • Voedsel- en drankenindustrie
 • Gezondheids- en schoonheidsindustrie

Als uw bedrijf in een van deze categorieën valt, past Magento bijzonder goed.

 

3. Hoeveel wil ik uitgeven aan mijn website?

We hebben het eerder gezegd en we zullen het nog een keer zeggen: open source betekent niet gratis.

Dit geldt zeker voor Magento, dat een behoorlijk prijskaartje kan hebben. Magento heeft twee basislagen van het product, elk met verschillende prijspunten:

1.Magento Community (CE): gratis te downloaden en te gebruiken

  • Open-source software die zeer geschikt is voor kleine tot middelgrote bedrijven en ontwikkelaars
  • Biedt geen toegang tot technische ondersteuning of ingebouwde beveiliging

2. Magento Enterprise (EE): licentiekosten beginnen bij euro 22.000 per jaar

  • Enterprise-class software die zeer geschikt is voor grote bedrijven
  • Biedt technische ondersteuning en ingebouwde beveiliging, samen met een hele reeks extra functies zoals geavanceerde klantsegmentatie en targeting, cadeau-opties en beloningspuntsystemen

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit basis startprijzen zijn. Ze weerspiegelen niet de totale eigendomskosten die de meeste verkopers betalen. Add-ons, extensies, maatwerk en de daadwerkelijke kosten voor het bouwen van een site moeten allemaal in aanmerking worden genomen en ze kunnen de prijs drastisch verhogen. Een rapport schat dat de kosten voor het opzetten van een Magento e-commerce site variëren van euro 1.000 tot euro 150.000 .

Laten we beginnen met de kosten van Magento Community, de meest populaire optie: gratis te downloaden, gratis te gebruiken, maar mogelijk kostbaar om aan de slag te gaan op een niveau waar u tevreden mee bent. Dit is waarom:

 • Ten eerste wordt het niet geleverd met ondersteuning, dus elke gewenste aanpassing moet worden gedaan door een ontwikkelaar, een bureau of uw personeel.
 • Ten tweede, omdat het een basisversie van de software is, komt Magento Community niet met de functies en de ontwerpkwaliteit waar u naar op zoek bent. Gelukkig heeft Magento echter een ‘marktplaats’ die gebruikers een enorme catalogus van aangepaste extensies en ontwerpthema’s biedt die kunnen worden gebruikt om functies aan winkels toe te voegen. Deze zijn natuurlijk niet gratis. Extensies lopen meestal rond de $ 300, terwijl thema’s overal tussen de euro 30 en euro 500 kunnen kosten.

Vervolgens is er Magento Enterprise, de aanzienlijk duurdere optie. Magento Enterprise zit boordevol functies, heeft de siteprestaties verbeterd en wordt geleverd met ondersteuning. Er zijn twee versies van het Enterprise-systeem: Gold Support, dat meer dan $ 22.000 per jaar kost, en Platinum Support, dat ongeveer 20% meer kost en commissie berekent op basis van verkeer.

Veel verkopers die Magento gebruiken, huren ook een fulltime ontwikkelaar in of besteden een freelancer uit om hun winkel te bouwen, wat ook aanzienlijk bijdraagt ​​aan de prijs van het eindproduct.

Als u kostengevoelig bent en de voorkeur geeft aan lagere vooraf gemaakte kosten, is  het wellicht de moeite waard om te kijken naar andere opties voor e-commerceplatforms waarvoor minder initiële investeringen nodig zijn.

 

4. Hoeveel technische ondersteuning heb ik nodig?

Omdat Magento een open source-platform is, is de technische ondersteuning een beetje onorthodox, vooral als het gaat om de standaard Community-editie. Met de Enterprise Edition krijgen gebruikers volledige ondersteuning van het Magento-team via telefoon en e-mail.

Maar voor gebruikers van Community Edition heeft Magento een ‘Partnership’-programma ontwikkeld met’ Solution Partners ‘en’ Technology Partners ‘die verschillende services bieden (tegen betaling).

Solution Partners zijn bedrijven die ervaring hebben met het implementeren en aanpassen van Magento-websites. Ze bieden ondersteuning aan gebruikers die hulp nodig hebben bij het aanpassen of bouwen van hun site. Sommige Solution Partners bieden volledige website-ontwikkeling. Sommige bieden 24/7 ondersteuning. Anderen geven advies over specifieke onderwerpen, zoals beveiliging.

Technologiepartners kunnen gebruikers helpen hun sites out-of-the-box te verbeteren. Ze bieden oplossingen en uitbreidingen, evenals technische ondersteuning.

Als u sterk afhankelijk bent van technische ondersteuning maar budgetbewust bent, is het mogelijk dat dit model niet geschikt voor u is.

 

5. Hoe flexibel en aanpasbaar moet mijn site zijn?

Een van Magento’s grote verkoopargumenten is de flexibiliteit (het beweert “100% flexibel” te zijn). Het is er trots op dat het gemakkelijk te veranderen is en aan te passen aan uw veranderende behoeften.

Bovendien is het open source, dus het is inherent aanpasbaar en biedt toegang tot een uitgebreide inventaris van add-ons en plug-ins waarmee u uw site kunt aanpassen.

Al deze flexibiliteit en maatwerk komen, zoals gewoonlijk, met een prijs. De add-ons van Magento zijn niet goedkoop en flexibiliteit vereist uiteraard werk. Maar als u een site wilt die ad nauseam kan worden gewijzigd, biedt Magento een van de meest aanpasbare producten op de markt.

Houd er echter rekening mee dat dit kan veranderen. Hoewel Magento nu open source is, kondigde Adobe in mei 2018 aan dat het Magento zou overnemen , met als uiteindelijk doel het te integreren in het bedrijfs-CMS van het bedrijf, Adobe Experience Cloud. Nog geen woord over hoe het product zal veranderen, maar het is waarschijnlijk een goed idee om dit op je radar te hebben.

6. Hoe belangrijk is beveiliging voor mijn bedrijf?

Als de afgelopen jaren van spraakmakende datalekken in de detailhandel ons iets hebben geleerd, is het dat prioriteit geven aan beveiliging bij e-commerce een topprioriteit moet zijn. Elk systeem dat gevoelige financiële informatie behandelt, moet natuurlijk een eersteklas beveiligingssysteem hebben.

Dit is een gebied waar Magento mogelijk zwak kan zijn, vooral als u de goedkopere Community-editie gebruikt, die niet wordt geleverd met ingebouwde beveiliging. U moet uw beveiliging upgraden als u de Community-editie krijgt, wat aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen.

Magento heeft in het verleden ook problemen met beveiliging ondervonden. In 2015 en 2017 waren er meldingen dat duizenden webwinkels die op Magento draaiden kwetsbaar bleken te zijn voor cross-site scripting-aanvallen en externe code-uitvoeringsaanvallen, waardoor aanvallers sites zouden kunnen doorzoeken om creditcardgegevens te stelen.

Het is onwaarschijnlijk dat u met Magento grote beveiligingsproblemen zult tegenkomen, maar het is iets dat geen kwaad kan om er rekening mee te houden wanneer u uw opties afwegt.

 

6-punts evaluatieoverzicht: is Magento geschikt voor mij?

Hier is een snelle 6-punts checklist met zaken die u moet overwegen wanneer u evalueert of Magento het e-commerceplatform voor u is.

 • Magento is geweldig als e-commerce uw belangrijkste focus is ; Als e-commerce een secundaire bezigheid is voor uw bedrijf of een leuke functie is, zijn er goedkopere en eenvoudigere opties.
 • Magento zit boordevol functies , dus voordat u zich aanmeldt bij het gebruik van het product, moet u deze kennen om te zien of ze voldoen aan uw specifieke behoeften. Magento heeft enkele kerncompetenties en als uw bedrijf zich in een van die gebieden bevindt, is de Magento-software wellicht bijzonder geschikt voor u.
 • Hoewel je met de basisversie Magento gratis kunt downloaden en gebruiken, zijn er hoge initiële kosten verbonden aan het opzetten van een online winkel met Magento , vooral als je wilt profiteren van alle beschikbare functies en add-ons. Als u geen grote investering vooraf wilt doen, is een ander e-commerceplatform wellicht beter geschikt voor uw behoeften.
 • Technische ondersteuning met Magento is een beetje onorthodox en veel ervan vereist verbinding met externe partners. Als u een gestroomlijnd en eenvoudig ondersteuningssysteem wilt (maar u kunt de $ 22.000 die bij Magento’s luxe pakket hoort niet betalen), zou u moeite kunnen hebben met dit aspect van het Magento-systeem.
 • Flexibiliteit en aanpasbaarheid zijn belangrijke verkoopargumenten voor Magento . Als u op zoek bent naar iets dat snel en pijnloos kan worden gewijzigd en aangepast aan uw steeds veranderende behoeften, zal Magento veel aantrekkingskracht hebben.
 • Beveiliging kan ervoor zorgen dat u even pauzeert wanneer u Magento overweegt , met name de basisversie, die niet wordt geleverd met ingebouwde beveiliging. U zult de beveiliging moeten verhogen (en wat geld moeten uitgeven) als u deze route volgt, omdat eersteklas beveiliging essentieel is voor een e-commercesite.

Magento specialisten van Proud Nerds

 

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!