Nieuws   Proud Nerds

Event ‘Zorg voor UX’ voor herhaling vatbaar

Technologie vormt een waardevolle ondersteuning in de zorg. Maar… alleen als je een goede gebruikerservaring biedt. Om kennis over dit onderwerp te verspreiden, host Proud Nerds het event ‘Zorg voor UX. In 2022 komt Zorg voor UX terug op de agenda!

header image

Human first

In augustus 2021 brachten we het event in hybride vorm: deels fysiek, deels online. Die editie had het thema ‘Human first’. De zorg kampt op veel plekken met een tekort aan werknemers. Met techniek ondervang je dat tekort voor een deel, maar juíst in de zorg is de menselijke benadering heel belangrijk. Hoe waarborg je die? De sprekers van 2021 waren er duidelijk over: Human first moet echt onderdeel worden van de strategie van een organisatie en tot in het kleinste detail worden doorgevoerd in User Experience design.

De juiste kleur

Dat een detail als kleurgebruik een app kan maken of breken, maakte Quirine Wissink duidelijk. Als initiatiefnemer van de rouwapp Dearly vertelde ze onder meer over hoe ze met het gebruik van pasteltinten ervoor koos de beleving niet te vrolijk maar ook niet te zwaar te maken.

De juiste toon

Ook Daan Wijlens, UX-designer bij Coöperatie VGZ, maakte met zijn verhaal duidelijk hoe je met visuele elementen en de juiste woordkeuze meer beleving toevoegt aan digitale middelen. Als een klant een sterfgeval meldt, dan wil je rekening houden met zijn gevoelens. De website van de verzekeraar maakte een transitie van rationeel naar emotioneel. Van digital first naar human first.

Het juiste doel

Alexander de Ruiter, CEO van OBI4wan, vertelde hoe je met chatbots de stap zet naar persoonlijke dienstverlening. Allereerst door goed na te denken over het doel. Alleen kostenbesparing is dat zeker niet, maakte hij duidelijk. Een chatbot is er niet om het ‘persoonlijke contact’ te vervangen, maar om een cliënt sneller op weg te helpen.

De juiste instelling

Hoe breng je nieuwe technieken en ontwikkelingen naar de gebruiker? Met vele eyeopeners brak trendwatcher Peter Joosten het thema acceptatie op de agenda. Zijn devies: breek weerstand op door mensen uit hun dagelijkse sleur te halen. Laat ze met kleine stapjes ervaren hoe innovaties het leven makkelijker en leuker maken.

Zorg voor UX

Erbij zijn in 2022?

Geïnformeerd raken over de nieuwe datum en het nieuwe thema van Zorg voor UX in 2022? Meld je dan vast aan als lid van de groep Zorg voor UX op het platform Meetup en volg Proud Nerds op LinkedIn.

quote

“Een zeer geslaagd event. Afwisselende en interessante sprekers, sfeervolle setting en goede catering ;) Absoluut voor herhaling vatbaar!”

Else van er Heijden


Adviseur Klantbeleving bij ZZG Zorggroep

Een terugblik

We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen op deze editie. En gelukkig hebben we de beelden nog. Bekijk hieronder de aftermovie. Ook in 2022 organiseren we, rond het einde van de zomer weer een editie van Zorg voor UX in de Splendorfabriek in Nijmegen.