Nieuws   Proud Nerds

Proud Nerds officieel webtoegankelijke leverancier

Yes! We kregen een goed rapport van Stichting drempelvrij.nl! Proud Nerds is goedgekeurd voor registratie en daarmee lid geworden van DDAI, de Dutch Digital Accessibility Index. Opdrachtgevers weten nu zeker dat onze diensten en producten voldoen aan de internationale richtlijnen voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid: de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).

header image

Lid van DDAI

In het rapport dat is uitgevoerd door de Accreditatiecommissie van DDAI staat: ‘Proud Nerds voldoet aan het criterium van aantoonbaar toegankelijke producten en heeft voldoende actuele deskundigheid en ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid.’ En dus prijkt sinds kort op deze website het gele logo van de stichting drempelvrij.nl.

Waarmerkdragers Stichting drempelvrij.nl

De afgelopen jaren heeft Proud Nerds meerdere websites aantoonbaar toegankelijk opgeleverd op basis van WCAG 2.1 AA. De websites www.tilburg.nl en www.aandeslagmetjehuis.nl staan in het register Waarmerkdragers van Stichting drempelvrij.nl. Ook www.gooisemeren.nl is aantoonbaar grotendeels toegankelijk opgeleverd op basis van WCAG 2.1 AA. Het rapport daarvoor is aangeleverd.

Daarnaast lopen er nog trajecten tot goedkeuring van diverse andere websites die Proud Nerds heeft ontwikkeld: www.t-helpt.nl, www.toegankelijktilburg.nl, www.ggdijsselland.nl, www.maartenskliniek.nl en www.vidar.nl.

Interview DDAI met Proud Nerds

Onlangs interview DDAI onze Sales Manager Caspar Kipp. Een fragment uit dat interview:

“Wij willen het belang van het keurmerk ‘Drempelvrij’ onderstrepen en actief bij opdrachtgevers onder de aandacht brengen. Ook als dit niet bij de initiële aanvraag aangegeven wordt. Bij het opzetten van webshops heb je bijvoorbeeld niet te maken met de richtlijnen van de WCAG. Juist daar zie je dat de kennis over digitale toegankelijkheid, die je opgedaan hebt uit cases bij gemeenten en zorginstellingen, inzichten kan bieden. Digitale toegankelijkheid helpt je echt om een betere website neer te zetten en zo een groter onderdeel van je doelgroep te betrekken. Dat moet je gewoon willen!”

DDAI partner

Meer weten?

Lees het complete interview over digitale toegankelijkheid met Caspar op de website van DDAI.