Nieuws   Proud Nerds

WordCamp Europe 2023 was een succes!

WordCamp is een conferentie die geheel in het teken staat van WordPress. Van de gewone gebruikers tot developers, iedereen is welkom om het over het CMS te hebben. Dit jaar werd WordCamp Europe georganiseerd in Athene. Bezoekers hebben drie dagen lang de kans om meer te leren over de ins en outs van WordPress, te spreken met andere gebruikers, en workshops te volgen.

header image

Met z’n vieren

Ook dit jaar was Proud Nerds weer bij de grootste WordPress-conferentie van het jaar. Deze keer met vier collega’s: Mikan, Merel, Bart en Kayleigh. Wat hebben ze daar precies geleerd, en waarom is WordCamp ieder jaar zo relevant voor Proud Nerds? 

“We zijn op dit moment bezig met het automatiseren van onze interne tests”, vertelt test engineer Kayleigh. “Tijdens WordCamp heb ik een aantal lezingen over dit onderwerp gevolgd en wat ik geleerd heb, wil ik hier op kantoor ook door gaan voeren.” 

Ook voor Merel, een van onze full-stack developers, was WordCamp een bron aan nieuwe informatie. “Ik vond vooral de informatie over de nieuwe Javascript Libraries en de nieuwe CSS-attributen interessant.” 

Onze backend developers Mikan en Bart verdiepten zich vooral in alle nieuwe functionaliteiten die WordPress biedt. Dat, en de manieren waarop andere bedrijven werken met het CMS. Want daar is een conferentie natuurlijk ook erg geschikt voor! 

Opnieuw leren kennen 

“Je leert WordPress op een heel nieuwe manier kennen”, vertelt Mikan. “Natuurlijk is de conferentie een plaats om te netwerken en te luisteren naar developers en ontwikkelaars die hun nieuwe plug-in en/of manier van werken presenteren. Ik vond het vooral heel tof om te zien hoe andere sitebouwers met WordPress werken.” 

“We werken nu met de Gutenberg blokken, de standaard block-editor van WordPress. Dat systeem is netjes geïntegreerd en wordt ook aangeraden sinds versie 5.0. Bart, Merel en ik waren erg geïnteresseerd in de workshop over het bouwen van Gutenberg blokken. Tijdens de workshop kwamen wij erachter dat de Gutenberg blokken die wij nu in PHP bouwen, misschien wel beter in React kunnen worden gebouwd. De blokken lijken natuurlijker en vloeiender te werken in React dan met PHP. 

Volgend jaar: Italië 

Het komende jaar wordt WordCamp georganiseerd in Torino, Italië. “We gaan natuurlijk weer! En we raden alle andere bedrijven uit onze branche ook aan om er heen te gaan. Dat is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. We worden er ook allemaal beter van als we onze kennis delen.” 

Om alvast voor te sorteren op de kennisdeling van volgend jaar: we hopen dat Proud Nerds tijdens de volgende editie zelf ook een lezing kan geven. Wordt vervolgd!  

Vragen?

Contact us

Antwoord op al je WordPress vragen

Heb je vragen over WordCamp of over WordPress in het algemeen? Neem contact op met Mikan, Merel, Bart of Kayleigh.

Wordpress 2 Wordpress 2
Wordpress 2