Nieuws   Proud Nerds

Zorg voor UX op 26 augustus 2021

Hoe zorg je voor een goede gebruikerservaring van technologieën in de zorg? Die vraag staat centraal tijdens het event ‘Zorg voor UX’ op donderdagmiddag 26 augustus 2021. Vier inspirerende sprekers delen die middag hun visie en ervaringen rondom het thema ‘Human First’. Proud Nerds nodigt je van harte uit deel te nemen!

header image

Gratis online deelname

Dit jaar is de organisatie van ‘Zorg voor UX’ in handen van digital agency Proud Nerds. Het event vindt plaats in een hybride vorm: op locatie in de Splendorfabriek in Nijmegen én online. De stoelen op locatie zijn te reserveren via Caspar Kipp, belangstellenden voor online deelname kunnen zich online registreren. Dus ben jij een professional in de zorg- of UX, of heb je vanuit een andere achtergrond belangstelling voor dit event?

Ux Lab Header Ux Lab Header Ux Lab Header

Het thema: Human First

De digitale ontwikkelingen binnen de zorg volgen elkaar razendsnel op. Het succes van al die innovaties schuilt voor een groot deel in de user experience, de gebruikerservaring. Hoe zorg je ervoor dat een tool, site of app prettig is in gebruik? Hoe maak je het persoonlijk? Hoe waarborg je de menselijke maat in design en techniek? Op 26 augustus zetten we de mens op de eerste plaats: Human first!

We proudly present: De sprekers

13.30 – 14.00 uur

Peter Joosten - Trendwatcher

De impact van technologie op de mens

Peter Joosten is een icoon als het gaat om innovatie in de zorg. Het is vrijwel onmogelijk om deze veelzijdige persoon met een term te beschrijven. Toekomstdenker, experience designer, trendwatcher… de rode draad in zijn werk is dat hij nieuwe technieken en ontwikkelingen op een inlevende manier naar de gebruiker brengt. Leun lekker achterover en beluister Peters visie op de impact van technologie op de mens en de samenleving.

Peter
Peter Peter
14.00 – 14.30 uur

Daan Wijlens - UX designer VGZ

When digital becomes human again

Het thema Human First staat bij Coöperatie VGZ hoog op de agenda. Een geboorte, een overlijden, het zijn levensgebeurtenissen met een enorme impact op mensen. Daar wil je als verzekeraar met zorg mee omgaan. Als UX-designer bij VGZ maakt Daan Wijlens zich daarom hard om bij de digitale verwerking van dit soort gebeurtenissen, de verzekerde een menselijke en persoonlijke ervaring te bieden. Hoe zorg je dat digital menselijk wordt?

Daan
Daan Daan
14.30 – 15.00 uur

Pauze

Tijd voor koffie, thee of al een biertje? Bezoekers aan het fysieke event hebben de gelegenheid alvast over de belevingsmarkt te lopen en zich aan te melden voor activiteiten.

15.00 – 15.30 uur

Alexander de Ruiter – CEO OBI4wan

Chatbots, de stap naar persoonlijke dienstverlening

In de zorg worden steeds vaker chatbots ingezet. Daarmee vervang je de klantenservice medewerkers niet, maar het is wel een effectieve manier om hen te ontlasten. Alexander de Ruiter, CEO bij OBI4wan, helpt je de stap te zetten naar persoonlijke dienstverlening met chatbots.

Alexander
Alexander Alexander
15.30 – 16.00 uur

Quirine Wissink

Ondersteuning bij het verlies van een dierbare

Quirine Wissink is co-founder van Dearly: een app die rouwenden ondersteunt voor, tijdens en na het verlies van een dierbare. De rouwende kan ik contact komen met lotgenoten of professionals en artikelen lezen in de app. Een precair onderwerp waarbij menselijkheid key is. Hoe voorziet de app daarin? En hoe willen zij er voor gaan zorgen dat het bespreekbaar maken van verlies en rouw meer genormaliseerd gaat worden in de huidige maatschappij?

Quirine (1)
Quirine (1) Quirine (1)
16.00 – 17.00 uur

Belevingsmarkt en borrel

Online eindigt hier het programma en danken we iedereen voor de aandacht. Op locatie in de Splendorfabriek organiseren we een belevingsmarkt. Daar bieden we onder meer samen met CWZ de gelegenheid het gebruik van de App to Order te ervaren. In het UX-Lab is er gelegenheid voor uitleg over UX-testen. Ook is er live een respondent aanwezig. En onze partner Proud Experts biedt een mini-experience Lego Serious Play aan. Sluit de dag af in stijl en geef de innerlijke mens ook wat plezier met een prijswinnende Swaegers Blonde Jack of Swaegers IPA uit onze in-house bierbrouwerij. De brouwmeesters geven gedurende de dag een kijkje in de keuken over het brouwproces.

Swaegers bier

Vakmanschap & Meesterschap

De brouwmeesters staan voor Vakmanschap en Meesterschap. Bier brouwen met de beste ingrediënten. Met toewijding, volgens eigen overtuiging en met karakter. Dit betekent keuzes durven maken en doen wat goed voelt. Ook al past dat niet direct bij de norm.

Swaegers 480X480 2
Swaegers 480X480 2 Swaegers 480X480 2

Praktische informatie

  • Heb je vragen tijdens het event? Maak dan gerust gebruik van de chat. Tijdens Zorg voor UX treedt Caspar Kipp van Proud Nerds als host op en stelt hij vragen van deelnemers aan de sprekers.
  • Het fysieke event vindt plaats bij Proud Nerds in de Splendorfabriek. Het adres is Sint Annastraat 198 in Nijmegen.

Over Proud Nerds

Met trots treedt Proud Nerds dit én volgend jaar op als gast-host van het event ‘Zorg voor UX’. Want de zorg voor een goede user experience is wat ons drijft in ons werk. Als digital agency ontwikkelen we digitale oplossingen voor commerciële bedrijven, overheid en zorg. Altijd met de eindgebruiker in ons achterhoofd. We toetsen de user experience onder meer in ons UX-Lab in Nijmegen. Meer weten over Proud Nerds? Je leest het hier.

Zorg voor UX

Contact

26 augustus 2021

Heb je vragen over het event? Neem dan contact op.

Proud Nerds Kantoor Proud Nerds Kantoor
Proud Nerds Kantoor