PWA webshops en de voordelen.

Bedrijven hebben veel te winnen bij de implementatie van Progressive Web Apps. Deze nieuwe technologie wordt al gebruikt door topspelers. Google, AliExpress en FlipKart bereikten een stijging van 50-100% in retentie- en conversieratio’s. Hier zijn een paar dingen over PWA die het vermelden waard zijn vanuit zakelijk perspectief.

Progressive Web Apps zijn webapplicaties gebaseerd op standaard webtechnologieën met toevoeging van de nieuwste javascript- functies. Met een dergelijke combinatie is het mogelijk om supersnelle webpagina’s te maken met PWA , die een verbeterde gebruikerservaring, betere bezoekersbetrokkenheid en verhoogde conversieratio’s bieden.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in: E-commerce-oplossingen voor uw bedrijf

Bovendien overbruggen ze de kloof tussen responsieve webpagina’s en mobiele apps . PWA-technologie breidt het algemene begrip van webpagina’s uit. Progressive Web Apps kunnen worden opgeslagen op desktops zoals de native Android- of iOS-app.

De gemeenschap van ontwikkelaars heeft het grote potentieel van Progressive Web Apps al opgemerkt . We zien wekelijks nieuwe webwinkels die grote voordelen opleveren voor ondernemers. Laten we de meest verbazingwekkende onder hen samenvatten.

TOP 10 zakelijke voordelen van PWA

# 1
Progressive Web Apps passen bij de mobile-first benadering . Dit betekent dat winkels die met PWA zijn ontwikkeld, zonder problemen op mobiele apparaten zullen werken.

# 2
PWA combineert de UX van een native app met de voordelen van mobiel internet . Winkels met PWA werken soepel als webpagina en als native app.

# 3
Stores gebouwd met PWA besparen tot 75% van de kosten van een native app (zowel ontwikkeling als onderhoud). Met PWA hoeft u simpelweg geen aparte native app te maken, het volstaat om uw storefront aan te passen.

# 4
PWA werkt offline , waardoor de gebruiker ook zonder internetverbinding kan blijven browsen. Bij elke andere webwinkel zou een gebruiker dit moeten laten vallen.

# 5
PWA’s gebruiken headless-architectuur. Het draait allemaal om het scheiden van de frontend van uw backend eCommerce-platform. Met deze aanpak kan PWA in slechts 3 maanden per API aan het eCommerce- platform worden toegevoegd . Dit omvat een Proof of Concept .

# 6 De
laadtijd van PWA is minstens 2-3x sneller in vergelijking met responsieve of m.dot-webwinkels. Google mobile-first indexing helpt het om de hoge snelheid van PWA en de soepele prestaties op mobiele apparaten uit te drukken.

# 7
Met een snellere laadtijd vermindert PWA de serverbelasting. Uw winkel zal niet crashen of vertragen tijdens periodes van intensief verkeer.

# 8
Browsen met PWA is naadloos. Dit zorgt voor een enorme stijging van de conversieratio’s . In het geval van Petlove resulteerde PWA-implementatie in een 2,8x hogere conversie en een 2,8x langere tijd op de site.

# 9
PWA-apps zijn licht. Het gewicht van de apps wordt met 80-90% verlaagd . Vergelijk gewoon de Twitter native app 100mb + met Twitter lite (PWA) 1.5mb!

# 10
PWA webshops zijn compatibel met Magento 1 en Magento 2 , dus je hoeft niet meteen naar Magento 2 te migreren.

Dat is nog maar het begin. Afhankelijk van de oplossing die u kiest, kunnen PWA-ontwikkelingsservices uw bedrijf nog meer voordelen opleveren, zoals het beheer van uw verkooppunten vereenvoudigen, de UX van uw online winkel upgraden of zelfs nieuwe klanten bereiken op gebieden met een slechte internetverbinding.

Dus, als u van plan bent uw e-commerce naar mobiel te upgraden of als u worstelt met grote problemen zoals een lange laadtijd of lage conversieratio’s, kijk dan zeker eens naar Progressive Web Apps.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!