De functies van Typo3 - Proud Nerds

TYPO3 heeft duizenden functies.

 

We kunnen ze nooit allemaal opnoemen, maar alleen degenen waarvan je op het eerste gezicht houdt.

TYPO3 heeft een sterke kern met de meest voorkomende functies die uit de doos worden geleverd. Je hebt meer nodig? Geen probleem – installeer een van de duizenden add-ons (extensies) die vrij beschikbaar zijn in de TYPO3-extensie-repository (TER).

Wil je weten wat je kunt doen met TYPO3?

Editor-functies

Voorzien zijn vanKernUitbreidingNotes
Rich Text Editor (RTE)Formatteer en schrijf uw inhoud met gemak – dankzij de zeer configureerbare WYSIWYG-editor ( ckeditor ).
Responsieve bewerkingsinterfaceVoeg uw inhoud toe aan uw tablet terwijl u tv kijkt, op uw telefoon in de metro of met uw laptop op het werk – de responsieve bewerkingsinterface (de zogenaamde “backend”) voldoet aan al uw behoeften.
Ongedaan maken / GeschiedenisEen fout gemaakt? Wil je terug in de tijd gaan? Geen probleem, gebruik TYPO3s history / undo-functionaliteit om wijzigingen terug te zetten en uw gegevens te herstellen – niet slechts één keer, maar voor een vrijwel onbeperkte hoeveelheid tijd en wijzigingen.
ClipboardKopieer en plak enkele of meerdere pagina’s en inhoud.
Inhoud bekijkenBekijk voorbeelden van pagina’s voordat ze worden gepubliceerd.
bladwijzersVeelgebruikte modules en acties kunnen als bladwijzer worden gebruikt.Bladwijzers kunnen worden gegroepeerd voor een beter overzicht en worden gedeeld met anderen. Hiermee kunnen gebruikers moeiteloos repetitieve acties uitvoeren.
vormenTYPO3 CMS bevat een drag-and-drop vormgenerator voor editors. Genereer elke vorm zonder een enkele regel code.
TaakcentrumProjecten maken en beheren, projectleden e-mailen, recente pagina’s bewerken, uw Postvak IN bekijken / beheren, notities op webpagina’s invoegen en speciale acties maken om dumps van delen van de database te downloaden of back-endgebruikers snel in te stellen.
Intern zoekenZoeken naar inhoud, pagina’s, bestanden of elk ander type record via de TYPO3-bewerkingsinterface (backend).
Responsive PreviewBekijk pagina’s in verschillende indelingen en voor verschillende apparaten.
Upload Drag & DropUpload bestanden via slepen en neerzetten.
VermogensbeheerVerrijk uw assets (afbeeldingen, video’s, enz.) Met extra metadata (zoals copyright, GPS-coördinaten of fotograaf) op één centrale plek.

Sitebeheerfuncties

Voorzien zijn vanKernUitbreidingNotes
Vergelijk EditorsVergelijk de rechten van de ene gebruiker / groep met de andere.
Per-pagina configuratiePas de configuratie eenvoudig aan voor elke site. Plug-ins kunnen globaal of specifiek worden geconfigureerd op de pagina waar de plug-in is geplaatst.
Meerdere locatiesBeheer meerdere, volledig gescheiden sites of sites met gedeelde configuratie, sjablonen of inhoud in dezelfde TYPO3-installatie.
Meerdere domeinenRicht meerdere domeinen op verschillende ingangspunten van uw TYPO3-installatie.
Beheer gebruikers / groepenBepaal welke editors kunnen zien en doen via één gecentraliseerde interface.
Verander gebruikerBeheerders kunnen op een knop klikken om naar een andere gebruiker te gaan zonder kennis van hun inloggegevens om problemen op te lossen.
Upgrade / Installeer uitbreidingenVoer upgrades, downgrades uit en installeer extensies, handleidingen en zelfstudies.
Installatie-interfaceInstalleer TYPO3 met een eenvoudige stap-voor-stap wizard in minder dan een minuut.
Automatische Core UpdaterConfigureer uw installatie om bugfixes en beveiligingsupdates met één klik te installeren.
Configuratie-presetsSchakel over van ontwikkeling naar geoptimaliseerde productie-instellingen in de onderhoudssectie van TYPO3.
Korrelige toegangsrechten voor activaWijs fijnkorrelige toegangsmachtigingen toe aan bestanden of mappen voor editors of editorgroepen.

templating

Veiligheid

Voorzien zijn vanKernUitbreidingNotes
Audit TrailMaak een lijst van en wissel wijzigingen voor de hele installatie, een site, een pagina of een deel van de paginaboom terug.
InhoudsgoedkeuringIngebouwde revisiewerkstromen voor uw inhoud, anderen toestaan ​​uw wijzigingen te bekijken en erop te reageren voordat ze worden gepubliceerd en een professioneel proces voor het maken van inhoud tot stand te brengen.
GebruikersbevoegdhedenVerleen zo weinig of zo veel controle aan gebruikers als nodig. Verwijder knoppen, functies en extensies die niet nodig zijn voor een specifieke rol.
AanmeldingsgeschiedenisLogte mislukte logins samen met IP-adressen.
IP-adresvergrendelingBeperk backend gebruikerstoegang tot één IP-adres per gebruiker.
Vergrendelen aan domeinBeperk gebruiker login tot één domein.
email waarschuwingenOntvang een e-mailmelding voor mislukte aanmeldingen.
Pluggable authenticatieVouw TYPO3’s login en authenticatie via extensies van derden uit om authenticatie via verschillende providers mogelijk te maken, bijvoorbeeld LDAP of Microsoft Active Directory.
sandboxStel een sectie in het systeem in om nieuwe functies te testen zonder bijwerkingen op de live website.
Gelijktijdig bewerken WaarschuwingWees gewaarschuwd als een andere gebruiker dezelfde inhoud aan het bewerken is als jij bent.
GebruikersbeheerSchakel gebruikersaccounts uit en wijzig gebruikerswachtwoorden op elk gewenst moment.
SSL / HTTPSVoer sites uit en backend op gecodeerde verbindingen.
VersioningMaak compleet nieuwe versies van uw website, bekijk een voorvertoning van de wijzigingen en publiceer wanneer u klaar bent.
ongedaan makenMaak elke wijziging ongedaan die je hebt gemaakt met de onbeperkte geschiedenis van TYPO3s.
WachtwoordbeveiligingGebruik gezouten wachtwoorden en moderne hash-algoritmen om wachtwoorden te beveiligen.
CSRFVerbeterde beveiliging tegen Cross-Site Request Forgery (CSRF) wordt gebruikt door alle backend-modules.

Prestatie

Voorzien zijn vanKernExtNotes
Geavanceerd cachenCache-afzonderlijke componenten van een pagina zoals navigatie, inhoudselementen of sjablonen, gebruiken cachetags voor geavanceerde cacheverlies en configureren individuele cache-opslagplaatsen (zoals redis of memcached).
Pagina CachingCache volledige pagina’s.
Statische inhoud exporterenPagina’s publiceren naar statische HTML-bestanden.

Beheer

Voorzien zijn vanKernUitbreidingNotes
AdvertentiebeheerBanner advertentie plug-ins
VermogensbeheerOpname van bestandssysteem, met geavanceerd asset- en metadatabeheer op meerdere fysieke locaties.
ClipboardMeerdere klemborden voor het kopiëren en plakken van pagina’s en inhoud.
Link ManagementTYPO3 CMS zorgt ervoor dat er geen verbroken of dode links in het systeem zijn. Als een pagina wordt verplaatst, worden alle links bijgewerkt om naar de pagina te wijzen, ongeacht waar deze wordt verplaatst. Als een pagina wordt verwijderd of verborgen, worden koppelingen ernaar automatisch verwijderd uit het zicht.
Pagina’s tonen / verbergenHandmatig of getimed
Inhoud tonen / verbergenHandmatig of getimed
Content StagingHandmatig, via rsync of automatisch, via versiebeheer
Online beheerAlle administratie wordt online afgehandeld in een webbrowser.
Subsites / wortelsMaak een onbeperkt aantal subsites en vind de site, wijs sjablonen en domeinen toe op basis van uw behoeften.
Thema’s / skinsFrontend en backend
recyclerHerstel pagina’s, sjablonen en inhoud of verwijder ze permanent.
WebstatistiekenLogbestanden kunnen voor elk domein in de database worden geschreven.Verschillende analyserstatistieken en bezoekersvolgsystemen zijn beschikbaar als plug-ins en kunnen een meer gedetailleerde analyse bieden.
Webgebaseerd stijl- / sjabloonbeheer
Web-gebaseerd vertaalbeheer
Workflow-engineHet werkstroomsysteem maakt een lineaire werkstroom mogelijk met omleidingen, groepen, revisoren en editors voor het finaliseren.
DistributiemanagementDistributiepakketten kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd met Extension Manager.

Flexibiliteit

Voorzien zijn vanKernUitbreidingNotes
Ondersteuning voor CGI-modusPHP kan via CGI worden uitgevoerd.
Content hergebruikenRecords invoegen, inhoud van andere pagina’s weergeven, een vertakking van de paginaboom ergens anders ophangen.
Uitbreidbare gebruikersprofielenAanpassen en toevoegen van velden aan gebruikersprofielen via de extensie kickstarter.
Lokalisatie van de interfaceBackend-interface-lokalisatie, inclusief taalpictogrammen.
Invoeging van metadataKan worden ingevoegd op enkele pagina’s of globaal en voor verschillende talen of andere sjabloonsites.
Meertalige inhoudGebruik taallagen voor 1: 1 inhoudvertaling of bouw onafhankelijke paginabomen voor elke taal.
Multi-site-implementatieMeerdere sites gekoppeld aan één bron en meerdere sites die zich in één database bevinden.
URL herschrijven
Zoekmachine-vriendelijke URL’sSimuleer statische en leesbare URL’s (bijv. Www.domain.com/about.html, www.domain.com/about/ of www.domain.com/about/company.html). URL’s met gegevens van extensies kunnen ook worden geconfigureerd om zoekmachine vriendelijk te zijn.
Voorwaardelijke syndicatieInhoud opgemaakt op basis van definieerbare voorwaarden (minuut, dag van de week, maand, IP-adres, taal, gebruiker / groep, browser, apparaat, platform, etc.).Voorwaarden kunnen worden genest.

personalisatie

Voorzien zijn vanKernUitbreidingNotes
Frontend gebruikersregistratieBezoekers kunnen frontend gebruikersaccounts registreren op de website.Gevraagde gebruikersinformatie en registratieformulieren kunnen volledig worden aangepast.
Frontend gebruikersloginGebruikers kunnen inloggen, hun profiel bewerken, hun registratie verwijderen en verloren wachtwoorden ophalen.
Personalisatie van inhoud en pagina’sElke pagina, inhoudselement en inhoudsgedeelte kunnen voor iedereen maar voor leden van een specifieke groep worden verborgen. Inhoud en pagina’s kunnen ook worden ingesteld om te verbergen wanneer een gebruiker zich aanmeldt. Sjablonen kunnen worden gemaakt voor specifieke gebruikers en groepen.
Gebruikers HomepagesGebruikers kunnen naar een specifieke startpagina worden gestuurd en hun eigen startpagina aanpassen.
Interne e-mailFrontend-gebruikers kunnen e-mail verzenden naar andere gebruikers.
Door gebruikers geleverde inhoudGebruikers kunnen bijdragen aan nieuws en pagina’s via commentaren, forums of gastenboeken.
BezoekersvolgsysteemBekijk statistieken over het pad dat bezoekers afleggen

Gemeenschappelijke uitgebreide functionaliteit (schaalbaarheid)

Voorzien zijn vanKernUitbreidingNotes
Affiliate TrackingMaak gebruik van Analytics of Web Tracking zoals Matomo of Google Web Tracking.
blogVoeg een blogextensie toe met opmerkingen en vind-ik-leuks.
KalenderMeerdere agenda’s met een aantal functies, waaronder terugkerende evenementen.
babbelen
Classifieds
GemeenschapEr is een breed scala aan community-functies beschikbaar voor frontend-gebruikers.Het bestaat uit de volgende hoofdonderdelen: Gebruikerslijst, Profiel, Profielbeheer, Gastenboek, Berichten, Buddylist, Backend Gebruikersbeheer.
Contactbeheer
Databaserapporten
Directe mailerGeavanceerd nieuwsbriefbeheer. Beheerder kan één e-mail verzenden met inhoud voor specifieke gebruikersgroepen met een druk op de knop.
DiscussieforumAlle geavanceerde functies die te zien zijn in andere forumsoftware. Speciale integratie met de TYPO3 CMS-nieuwsplug-in.
Document beheerGeef Microsoft Office- en Open Office-documenten weer, evenals mappen met documenten, gesorteerd en gedownload.
E-mail naar discussiebordTrek uw mailinglijst-e-mails naar een discussiebord
Veelgestelde vragen ManagementMaak een aangepast inhoudstype voor het afhandelen van veelgestelde vragen op uw website.
BestandsverdelingFunctionaliteit, variërend van het maken van een eenvoudige lijst met downloadbare bestanden tot uitgebreid bestandsbeheer en distributie met tracking.
FormulierbeheerMogelijkheid om formulieren te genereren met slepen en neerzetten en de resultaten op te slaan in de database.
Grafieken en grafieken
Help Desk / Bug Reporting
Vacatures
Link Management
Multimedia-integratieIntegratie van multimedia-elementen zoals video, audio, Java-applets, enz. Aangepaste HTML-code kan eenvoudig worden opgenomen.
Gebruikers HomepagesGebruikers kunnen naar een specifieke startpagina worden gestuurd en hun eigen startpagina aanpassen.
NieuwsComplex artikelbehandelingssysteem. Meerdere lijstindelingen, afzonderlijke weergaven en archieffunctionaliteit. Nieuws kan automatisch of handmatig worden gearchiveerd, verschijnen en verdwijnen op vaste tijden en gekoppeld aan categorieën. Een zoekmachine voor het nieuws kan worden toegevoegd, inclusief zoeken op categorie. De extensie ondersteunt RSS-export.Commentaarfunctionaliteit kan via extensies worden toegevoegd. Met één extensie kunnen opmerkingen automatisch aan een discussieforum worden toegevoegd.
Nieuwsbrief abonnementGebruikers kunnen zich aanmelden voor nieuwsbrieven en de lijst kan worden gedownload in CSV-indeling of worden gebruikt met de invoegtoepassing voor direct mail.
Fotogallerij
Polls
ZoekmachineZoekt zowel intern als in Word- en PDF-documenten van Miscrosoft die zijn gekoppeld aan pagina’s.
Winkel systeem
Sitemap
abonnementenMelding voor updates van websitepagina’s.
onderzoekenGenereer online enquêtes voor anonieme of geregistreerde gebruikers van frontends. Resultaten kunnen worden gemaild en onderzoeksresultaten kunnen worden gedownload in CSV-formaat.
Syndicated Content (RSS)RSS-feeds toevoegen aan inhoud (inkomend).
Test / QuizGenereer online tests met onbeperkte vragen en antwoorden. Groepsvragen in secties, onbeperkt aantal vragen per antwoord, onbeperkt aantal antwoorden per vraag, onbeperkt aantal resultaten per test, maken, verplaatsen en verwijderen secties, vragen, antwoorden en resultaten, op HTML-sjabloon gebaseerde output van de test.
Door gebruikers geleverde inhoudGebruikers kunnen bijdragen aan nieuws, pagina’s, forums of gastenboeken
Web Services Front EndIntegratie met Google API, etc.
wiki
Aangepaste extensieMaak een onbeperkt aantal extensies met de extensie kickstarter.

Beeldmogelijkheden

TYPO3 verwerkt afbeeldingen met GDLib in combinatie met de ImageMagick- of GraphicsMagick- tools.

Voorzien zijn vanKernUitbreiding✓Notes
Het formaatImageMagick of GraphicsMagick gebruiken
bijsnijdenImageMagick of GraphicsMagick gebruiken
Conversie van bestandstypenImageMagick of GraphicsMagick gebruiken
Pagina plaatsingDe wizard begeleidt de gebruiker naar het plaatsen van een afbeelding op de pagina, links, rechts, midden, boven, onder, omslag, omloop
Grootte en plaatsing afdwingenVia TypoScript en ImageMagick of GraphicsMagick
Klik om te vergroten
Bijschriften, titeltekst, Alt-tekst toevoegen
Styled Through CSS
compositingImageMagick of GraphicsMagick gebruiken
Aangepaste afbeeldingsframes / randenMaak een set alfamaskers om randen rondom afbeeldingen toe te voegen
Tekst dynamisch aan afbeeldingen toevoegenGDlib gebruiken
Responsieve afbeeldingweergaveHet IMAGE-cObject kan een verzameling afbeeldingen weergeven die is geoptimaliseerd voor verschillende schermresoluties en schermformaten.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!