Gemsite Gemeente Typo3

Met het gemeenten CMS GemSite van Proud Nerds kan een volwaardige gemeentelijke website worden gerealiseerd. Het biedt alle benodigde NUP-modules, een Producten- en Dienstencatalogus (PDC), eFormulieren (eFormulieren Toolkit) en nog veel meer! Voorzien van een Responsive Design voor een optimale gebruikerservaring en natuurlijk gebaseerd op Toptaken. GemSite gemeenten CMS is gebaseerd op het open source content management systeem (CMS) TYPO3. Netcreators stond mede aan de wieg van TYPO3 en heeft dit bekende opensource content management systeem in 2000 in Nederland geïntroduceerd.

GemSite is een volledig en compleet pakket, dat alle functionaliteit bevat die een gemeente nodig heeft om burgers en bedrijven optimaal te bedienen. Het CMS voor gemeenten voldoet aan alle wettelijke eisen die voor gemeentelijke websites gelden. Gemsite gemeenten CMS voldoet standaard aan de 47 technisch meetbare Webrichtlijnen 2.0 en biedt bovendien een module die redacteuren ondersteund in het voldoen aan de webrichtlijnen. Er kan gekoppeld worden met verschillende zaaksystemen en andere back-office systemen. Gebruikers kunnen gesynchroniseerd worden middels LDAP en Single Sign on. Omdat TYPO3 opensource software is kan functionaliteit die niet bestaat altijd wel gerealiseerd worden als maatwerk. Indien u dit wenst geven wij dit maatwerk daarna ook weer vrij aan de ‘community’ zodat anderen het gratis kunnen gebruiken.

Gemeenten CMS
In Nederland hebben al meer dan 50 gemeenten hun website en/of intranet in TYPO3/GemSite gerealiseerd, waaronder 100.000+ gemeenten als Tilburg, Maastricht en Leiden maar ook middelgrote gemeenten als Bussum en kleinere gemeenten als Brummen en Bloemendaal. Er is een gebruikersvereniging TYPO3Gem die diverse gebruikersbijeenkomsten organiseert en mede-organisator is van het TYPO3 Congres. Met GemSite beschikt u dus over een gemeenten CMS met een grote gebruikersgroep.
De webrichtlijnen
Het Typo3 gemeente pakket voldoet aan alle webrichtlijnen. Het is via de instellingen in de beheeromgeving goed in te stellen. Ook de toepassingen van de modules en zelfs de lettergroottes plus de voorleesfunctie werken goed bij typo3. Hiermee zorgt het voor de toegankelijkheidseisen welke aan een gemeente website gesteld wordt.
Specifieke modules voor de gemeente
Het Typo3 gemeente pakket kent specifieke modules voor gemeenten. Het maakt het nog gemakkelijker om de site op de best mogelijke manier in te zetten voor gemeenten. Het maken van een afspraak online, een agendabeheer functie, het publiceren van content en vraagstukken en tal van andere zaken komen aan bod bij de verschillende modules. Het zijn allemaal onderdelen welke van belang zijn voor het goed kunnen gebruiken van een gemeente website.
Specifieke eisen en wensen

Gemeenten en publieke instanties stellen natuurlijk andere eisen aan een website dan een bedrijf of organisatie. De website moet voldoen aan een groot aantal voorwaarden om hem in gebruik te kunnen nemen. Daarnaast zijn er vaak specifieke wensen rondom modules welke veel door gemeenten gebruikt worden.Typo3 gemeente heeft er voor gekozen om op deze behoefte in te spelen. Het is een samenwerking tussen Typo3 specialisten en meerdere gemeenten geweest om optimaal gebruik te maken van de kansen, die Typo3 als cms als bood. Met de nodige verfijning en afstemming is het nog beter geworden.

Andere oplossingen

Natuurlijk zijn er ook andere cms systemen welke specifiek voor gemeenten oplossingen hebben verzorgd. Het is echter goed om naar de mogelijkheden van Typo3 gemeente te kijken voor de gemeente om te ontdekken wat zij in huis hebben en hoe Typo3 kan helpen.

Kies ook voor typo3 gemeente

Onze Gemeente Typo3 oplossingen

(PDC),

Producten- en Dienstencatalogus, De facilitaire dienst levert producten en diensten aan de organisatie-onderdelen van de …

Koppelingen

Binnen Proud Nerds hebben wij al vele koppelingen ontwikkeld met EHP en CRM pakketten

E-Formulieren

In samenwerking met de e-Formulieren Toolkit van Lost Lemon

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!