Umbraco en 5 redenen waarom we het gebruiken

Ik kan eerlijk zeggen dat ik niets dan positieve ervaringen heb gehad met het Umbraco-platform. Hier zijn 5 redenen waarom ik het gebruik en waarschijnlijk ook in de nabije toekomst zal blijven gebruiken.

Umbraco is Gratis / open source

In de eerste plaats is het Umbraco CMS-platform volledig gratis. Er zijn geen licentiekosten, dus iedereen kan Umbraco nu downloaden en beginnen met de ontwikkeling van zijn site.
Umbraco is ook open source, wat betekent dat niets van de originele broncode verborgen is voor de ontwikkelaars, wat betekent dat we beter kunnen kijken naar hoe het werkt en er een beter begrip van krijgen.

Umbraco is regelmatig onderhouden

Umbraco luistert voortdurend naar de gemeenschap over manieren waarop we denken dat de huidige functies kunnen worden verbeterd, en toekomstige implementaties die we graag zouden willen zien. Er is ook een bugtracker die gebruikers in staat stelt om eventuele problemen tijdens het bouwen van een site of via de gebruikerservaring te loggen, waarbij ze ernaar streven om deze zo snel mogelijk te verhelpen, in volgorde van belangrijkheid.
Minstens één keer per twee weken willen ze een nieuwe update uitrollen, meestal bestaande uit bugfixes, maar soms met inbegrip van verbeteringen aan de kwaliteit van het leven, dacht men dat deze meestal worden opgeslagen voor meer grote versie-updates.

Volledig aanpasbaar

Elke klant heeft heel andere en specifieke behoeften, en dit stelt ons in staat om een bewerkingservaring te creëren die precies op die behoeften is afgestemd. Umbraco installeert als een blanco leisteen direct uit de doos, waardoor we van begin af aan volledig flexibel zijn.

Het belangrijkste doel van een CMS is voor de gebruiker om inhoud in te voeren, dus er is niets erger dan een moeilijk te gebruiken en beperkende interface, en daarom streven we ernaar om de bewerkingservaring zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze gebruikers.

Content beheren en onderhouden is eenvoudig

Umbraco heeft veel geweldige functies rond het beheer en onderhoud van de inhoud, waaronder:

  • Previewing van content – Gebruikers kunnen de ingebouwde Umbraco’s preview-modus gebruiken om hun nieuwe pagina te bekijken voordat ze deze fysiek op de live site publiceren om te controleren of ze tevreden zijn met de lay-out en de content.
  • Audit trail – Er is een volledige audit trail op alle content nodes, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen terugrollen naar een vorige versie in geval van een probleem. Er is ook een prullenbak die gebruikt kan worden om eventuele per ongeluk verwijderde content nodes te herstellen.
  • Toekomstige publicatie/ontpublicatie van content – Als uw gebruikers een tijdgevoelig stuk content hebben, zeg dan een pagina met een registratieformulier voor een evenement, gebruikers kunnen handmatig een publicatie- en ongepubliceerde datum voor die pagina instellen, en Umbraco zal dat automatisch voor u doen.
  • Speciale mediabibliotheek – De mediabibliotheek geeft gebruikers volledige controle over het mapbeheer voor hun media-items, of het nu gaat om het sorteren op mediatype (afbeeldingen, video’s, pdf enz.) of expliciet op pagina, zodat u niet door lange lijsten hoeft te bladeren om het gewenste media-item te vinden.

De vriendelijkste CMS-gemeenschap op de planeet

our.umbraco.org is de centrale hub van Umbraco voor documentatie over het CMS zelf, en voor andere pakketten/uitbreidingen die andere gebruikers hebben gemaakt. Als u vastzit aan iets wat misschien niet in de documentatie staat, of als u gewoon wat begeleiding nodig heeft, maak dan een bericht aan op het forum en iedereen uit de community kan naar u terugkomen met zijn of haar antwoord, en zal bij u blijven tot al uw vragen zijn beantwoord!

 

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!