Webshops   Proud Nerds

Webshops

Als je een webshop wilt laten bouwen die écht goed moet converteren en écht gepersonaliseerd moet zijn, dan ben je bij Proud Nerds aan het goede adres. Proud Nerds is al ruim tien jaar een bekende speler in e-commerce. We halen al onze best practices én de nieuwste technische inzichten uit de kast om jouw webshop zo succesvol mogelijk te maken. En weet je wie daarin bepalend is? Juist, de gebruiker.

header image
webshops

Een webshop laten bouwen

Het is nogal wat om een webshop te laten bouwen. Jouw business is er volledig afhankelijk van. Bovendien is en blijft het een flinke investering voor je bedrijf. Dan wil je een partner die continu met je meedenkt. Daar kun je van op aan bij Proud Nerds. Wij doen er alles aan om jouw business niet alleen zo goed mogelijk online te presenteren, maar ook optimaal te laten functioneren. 

full width image
bouncing arrow

Strategische vraagstukken

Proud Nerds is er voor organisaties die het uiterste uit hun webshop willen halen. Wij gaan een aardig stukje verder dan alleen bouwen. Beschouw ons maar als jouw strategisch partner en deel je doelen met ons. Dan zetten wij onze expertise in om je doelgroepen optimaal te bedienen. Of je nu in B2B of B2C actief bent. Ook denken we mee over hoe je processen op de achtergrond zo efficiënt mogelijk inricht. En we vertellen hoe je effectief meebeweegt met trends in de markt.

De User Experience van een webshop

De gebruikerservaring, oftewel User Experience is bepalend voor het succes van een webshop. UX-Design heeft dus een centrale rol bij Proud Nerds. We zorgen dat jouw klant intuïtief de weg weet in jouw webwinkel, realiseren de snelste check-out flows en we maken het je klant makkelijk of overbodig om in te loggen. Het maakt niet uit of het consumenten of zakelijke klanten zijn; B2B en B2C-gebruikers krijgen bij ons dezelfde beleving.

Onze troef in webshops: customizen

Met een Product Configurator stelt jouw klant een product naar wens samen. Bij Proud Nerds smullen we van customizen! De configurator moet jouw klant moeiteloos, snel en zonder obstakels het gewenste product laten personaliseren. Daarbij bieden we trouwens het complete plaatje: Ook 3D-modellen ontwikkelen we in huis.

De Header Img De Header Img De Header Img

Altijd een stapje extra

Proud Nerds ontwikkelde de webshop van Douwe Egberts. Het bedrijf verkoopt koffie, maar ook koffiemachines. En wanneer een koffiemachine stilstaat, verkoopt het bedrijf minder koffie. De reparatie van een machine nam steeds veel tijd in beslag, vanwege het tijdrovende bestelproces van reserveonderdelen. Proud Nerds dacht mee over een oplossing en digitaliseerde voor Douwe Egberts het bestelproces. Douwe Egberts bespaarde er 1,9 miljoen euro per jaar mee en wij wonnen een Innovatieaward.

Magento ontwikkelaar en partner

Een succesvolle, professionele webshop met alles erop en eraan vraagt om Magento. Het is het meest gebruiksvriendelijke, flexibele en complete e-commerce systeem. Niet zo gek dus dat het het meest populair is voor de ontwikkeling van kleine en grote e-commerce platforms. Binnen Magento zijn er nog verschillende mogelijkheden, passend bij jouw behoefte.

De techniek achter een webshop

Bedrijven komen bij Proud Nerds voor de complexere webshops. Magento 2 is vrijwel altijd de basis. Het is nog steeds het ultieme e-commerce contentmanagementsysteem. Magento Commerce is het pakket voor de uitgebreidere webshop en heeft bovendien uitgebreide functionaliteiten om de B2B-markt te bedienen. 

Om ook de voordelen van eventuele overige CMS’en optimaal in te zetten, realiseren we steeds vaker headless webshops. Ook leggen we koppelingen met andere software waar je organisatie op draait, zoals het ERP-systeem. En we ontsluiten op een gebruiksvriendelijke manier alle data die je als bedrijf verzamelt.

Een webshop door Proud Nerds

Hoe Proud Nerds te werk gaat? Herinner je je de waterval methode nog? Die werkwijze waarbij de webbouwer als een duikboot onder water verdwijnt, om na enige tijd weer boven water te komen en de conclusie te trekken dat het resultaat niet matcht met de verwachtingen. Helaas. Die duikboot hebben we dus al enige tijd achter ons gelaten.

Het ontwerpen van software zit in de hoofden van mensen. En om bij elkaar te komen, bepalen we samen een roadmap. Daar werken we in korte sprints naartoe, waarbij we heel regelmatig met elkaar om tafel gaan. Kortom, Proud Nerds werkt Agile en volgens Scrum. Door tweewekelijkse sprints realiseren we heel snel en effectief webshops. Beter dan je bij de start voor mogelijk had gehouden.

Webshops doorontwikkelen

Stilstand is achteruitgang. Als je in e-commerce zit, weet je dat. Daarom blijft Proud Nerds als trouwe partner betrokken bij jouw webshop. Wij wijzen je op nieuwe kansen en reserveren tijd om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo is jouw business altijd up-to-date en verzilver je alle kansen die de markt en de techniek bieden.

E-commerce

Contact

Webshop ontwikkelen?

Proud Nerds brengt jouw business succesvol online.

Proud Nerds Kantoor Proud Nerds Kantoor
Proud Nerds Kantoor