Webshops   Proud Nerds

Product Configurator

Een product configurator is een applicatie waarmee jouw klant een product volledig kan customizen. Een andere kleur, opdruk, formaat… een goede configurator laat de gebruiker direct en duidelijk zien wat hij bestelt. Wil jij meer omzet met een product configurator? Voor vergaande customization moet je bij Proud Nerds zijn.

Proud Nerds, specialist in configureren

Een configurator bevordert de klantbeleving en werkt conversieverhogend voor e-commerce platforms. Levendiger en echter dan de weergave in de configuratoren die wij bouwen, wordt het niet op een plat scherm. Proud Nerds werkt samen met verschillende partners en specialisten in het maken en renderen van superrealistische 2D en 3D-modellen. En hoe realistischer de afbeeldingen, des te groter is het vertrouwen in een succesvolle aankoop. En daarmee is jouw klant alweer een stapje hoger in de beslisboom.

Verhoog je omzet met Enterprise Visual eCommerce

Om een configurator te bouwen, moeten de technische tekeningen van de producten en de personalisatiemogelijkheden geïntegreerd worden in de e-commerce-omgeving. Voor het beste resultaat gebruik je onze hypermoderne headless oplossing Enterprise Visual eCommerce

Heb je behoefte aan een advies op maat? Onze Nerds vertellen je graag alles over de mogelijkheden

3D configurator C.L. Seifert boost omzet

Met de 3D configurator die we realiseerden voor het Scandinavische bedrijf C.L. Seifert customizen klanten studentencaps met talloze opties. Twintig minuten na livegang was de eerste bestelling binnen. Sinds de nieuwe webshop is de omzet verhoogd met 10%. En de page speed is ongekend hoog: 10/10 op desktop en 9/10 op mobiel. Eerder ontwikkelden we ook al met succes een configurator voor Crownstudent, zusterbedrijf van C.L. Seifert.

 

CL Seifert 1.0
CL Seifert 1.0 CL Seifert 1.0

De product configurator van Quinny

Voor Quinny, een van de merken binnen de Dorel Group, ontwikkelde Proud Nerds een veelzijdige configurator. Daarmee stellen trotse ouders op de website quinny.nl heel eenvoudig de buggy (de Zapp stroller) samen die perfect bij hen past. De configurator is uitgerust met zoveel mogelijkheden dat er miljoenen mogelijkheden zijn voor het customizen. Dat alles met optimale performance van je verbinding en visualisaties.

380X380 Placeholder
380X380 Placeholder 380X380 Placeholder

Configurator gebruiksvriendelijk in beheer

De beheeromgeving van de configurator van Proud Nerds is volledig gericht op gebruiksgemak. Het is heel makkelijk om te spelen met opties, prijzen, stijl, enzovoort.
Het systeem werkt feilloos, ook als jouw bedrijf een heel complex productaanbod met grote hoeveelheden opties kent. Vraag nu een demo aan van de back-end van Proud E-Commerce, waar de 3D configurator onderdeel van is.

vraag een demo aan

Waarom een product configurator?

Nog niet overtuigd van het nut van een product configurator? Dan zijn hier nog eens vijf redenen om er een te integreren in je webshop.

 

 • Configuratoren zijn ideaal voor complexe producten
  Sommige producten, met name in B2B, hebben veel functies, opties en berekeningen. Productconfiguratie maakt het mogelijk dat klanten op basis van hun persoonlijke wensen deze complexe producten zelf in elkaar zetten. Dat is veel handiger (en milieu-vriendelijker) dan elke optie op te sommen in een megadikke productcatalogus.

 • De product configurator helpt je team
  Als een klant precies weet wat hij wil, bespaart dit een enorme inspanning voor jouw verkoopafdeling. Bovendien is de offertetijd veel korter voor een klant. 

 • Een product configurator verkort de doorlooptijd
  Een productconfiguratie geeft je de flexibiliteit van op maat gemaakte producten. E-commerce stelt je in staat om de materialen uit je gehele voorraad vooraf aan je klant aan te bieden. Ondertussen is de configurator zo geprogrammeerd dat alleen beschikbare combinaties worden getoond. Alles bij elkaar opgeteld is er minder tijd nodig voor orderinvoer, correcties en verwerking en valt de order dus sneller bij de klant op de mat.

 • Productie maakt het juiste product
  Met een configurator weet je zeker dat het juiste product in productie gaat. De klant heeft het immers zelf samengesteld. Bovendien zijn de benodigde materialen ook op voorraad, anders zou de configurator ze niet hebben aangeboden. Handig!

 • Configuratoren zorgen voor goede marketing
  Kun je je voorstellen hoe trots een klant is op ‘zijn eigen’ productcreatie? Grote kans dat hij zijn creatie wil delen op sociale media. Dat kan zomaar anderen op ideeën brengen…

 

Getriggerd?

Challenge us!

Onze Nerds staan klaar om met jou te sparren

Wij denken graag met je mee. Bel, mail of kom langs in de Splendorfabriek in Nijmegen. Tot gauw!

Caspar Kipp Caspar Kipp
Caspar Kipp