Webshops   Proud Nerds

Magento 2

Hét CMS voor e-commerce platforms, Magento, verbetert voortdurend zijn product. Maar Magento 2 is niet zomaar een doorvertaling, het is een heel nieuw platform. De komst van Magento 2 in 2015 markeerde een tijdperk waarin webwinkelervaringen nog boeiender zijn geworden. Iedereen die e-commerce hoog op de agenda heeft staan, gaat over naar Magento 2. Sterker nog, ze móeten wel.

Krachtig CMS voor webshops

Wat is Magento 2?

De markt voor e-commerceplatforms wordt overspoeld met oplossingen, maar Magento blijft opvallen. Magento 2 is met recht een online shop krachtpatser. Ten opzichte van de eerste versie, is Magento 2 een geheel nieuw platform. Helemaal ‘from scratch’ gebouwd en super gebruiksvriendelijk. Het biedt Proud Nerds bovendien ongeëvenaarde flexibiliteit om ook eigen innovaties en koppelingen te ontwikkelen.

Magento 2
Magento 2 Magento 2
full width image
bouncing arrow

Stap nu over op Magento 2

De zomer van 2020 betekende ‘the end of life‘ van Magento 1. Je webshop is natuurlijk niet direct offline gehaald, maar Magento ondersteunt je shop niet meer. Ook niet qua beveiliging. De overstap naar Magento 2 is een onvermijdelijke investering, maar biedt wel veel kansen. Proud Nerds helpt je zo efficiënt mogelijk over te stappen.

Magento 2 is gebruiksvriendelijker

Wat betekent de overgang naar Magento 2 voor eigenaren van e-commerce platforms? Het is allereerst veel gebruiksvriendelijker. Je kunt nu veel gemakkelijker zelf aanpassingen doorvoeren in het thema van jouw webshop en producten aanmaken of aanpassen. Uiteraard biedt de nieuwe versie verbeterde prestaties ten opzichte van de eerste versie. We lichten er een paar uit:

Hogere snelheid

Een zoekopdracht wordt in Magento 2 heel vlot verwerkt. De nieuwe versie van het CMS:

 • Verwerkt 39% meer bestellingen per uur;
 • Heeft vrijwel onmiddellijke responstijden op de server voor het bladeren door de catalogus/producten;
 • Heeft een tot 66% snellere reactietijd voor het toevoegen aan een winkelwagen;
 • Bereikt eind-tot-eind check-out tijden die tot 51% sneller zijn;
 • Laadt 30% tot 50% sneller dan Magento 1.
Webshops Img (1) Webshops Img (1) Webshops Img (1)

Proud Nerds

Bij Proud Nerds kunnen we wel blijven praten over Magento 2. Wist je bijvoorbeeld dat je geweldige winkelervaringen creëert met Page Builder? En dat Magento ook nog uitgebreide B2B-modules heeft? Wil je er graag meer over weten, bel of mail even. Dan delen we alle mogelijkheden met je.

Verbeterd afrekenproces

Magento 2 is ontworpen met een verbeterd afrekenproces dat bestaat uit een tweestapsproces in plaats van de zes stappen in Magento 1.

Mobielvriendelijk

Meer en meer gebruikers shoppen via hun mobiel of tablet. Magento 2 is zeer mobielvriendelijk en leent zich ook om mobielvriendelijke apps te maken.

Touchscreen-vriendelijk

Het Magento 2-beheerpaneel is touchscreen-vriendelijk. Dit maakt het gemakkelijk om je webwinkel te beheren met behulp van mobiele telefoons of tablets.

Eenvoudig upgraden

Magento 2 is eenvoudig te upgraden. Er is een continu proces actief om het platform te verbeteren en beveiligingspatches aan te bieden om de webshop up-to-date te houden. Dit vraagt dus nieuwe releases van tijd tot tijd, maar een upgrade helpt de e-commerce-ervaring voor jouw klanten te verbeteren.

Nuttige extensies

Magento 2-extensies verbeteren de functies en functionaliteiten van je webwinkel. Er is een ruime keuze aan kwalitatieve extensies. Alle grote betaalproviders (Adyen, Mollie, Ingenico, MultiSafepay), fulfilmentdiensten (PostNL, DHL, Sendcloud, Picqer), ERP pakketten (Exact, Navision), marketingdiensten (Copernica, Channable, MailCampaigns, MailChimp) en PIM systemen (Akeneo, InRiver) hebben eigen extensies en koppelingen beschikbaar.

Uitgebreide rapportage

Rapportages zijn erg belangrijk voor jouw succes in e-commerceland. De nieuwe geavanceerde rapportagefuncties geven inzicht in drie kritieke gebieden: bestellingen (het aantal bestellingen en de gemiddelde orderwaarde), klanten (het aantal geregistreerde accounts is ook te segmenteren) en producten (aantal bestelde producten en welk product het best verkoopt). Nog meer rapportages? Magento BI (Business Intelligence) is ingebouwd en je kunt een koppeling leggen met Google Analytics en Adobe Analytics.

3 vragen over Magento 2

 • Waarom is Magento 2 beter dan Magento 1?

  Magento 2 is beter omdat:

  Verbeterde architectuur met de nieuwste versies van PHP, Nginx, Apache, Zend, Symphony.
  Het is sneller dan Magento 1 en geeft betere prestaties
  Het dashboard en admin paneel is schoner en gebruiksvriendelijker.
  Meer geavanceerde functies zoals page builder en PWA integratie.
  Gemakkelijker om extensies te installeren en te updaten
  Betere backend UI

 • Wat zijn de kenmerken van Magento 2?

  Open software
  Gemakkelijk schaalbaar
  Veilige betalingen
  Gemakkelijk bijwerken
  Zeer aanpasbaar. Meer nog dan andere platformen.
  Rapportage en analyse
  Internationale ondersteuning

 • Wat zijn statische blokken in Magento 2?

  Statische blokken zijn de blokken waarin informatie niet verandert. Deze blokken kunnen overal worden toegevoegd op elke pagina in de Magento webshop. Bijvoorbeeld, een blok met Google Maps markering van uw kantoor fysieke locatie zou een statisch blok zijn.
Contact

Een webshop in Magento 2?

Proud Nerds brengt jouw webshop naar hoog niveau