Webshops   Proud Nerds

Product configurator

Een product configurator is een applicatie waarmee jouw klant een product volledig kan personaliseren. Een andere kleur, opdruk, formaat… een goede configurator laat de gebruiker direct zien wat hij bestelt. Als je het écht gepersonaliseerd wilt hebben, moet je bij Proud Nerds zijn.

Optimale personalisatie

Specialist in configureren

Een configurator bevordert de klantbeleving en werkt conversieverhogend voor e-commerce platforms. Levendiger en echter dan de weergave in de configuratoren die wij bouwen, wordt het niet op een plat scherm. Proud Nerds heeft namelijk 3D-designers in huis die superrealistische 3D-modellen maken. En hoe realistischer de afbeeldingen, des te groter is het vertrouwen in een succesvolle aankoop. En daarmee is jouw klant alweer een stapje hoger in de beslisboom.

Om een configurator te bouwen, moeten de technische tekeningen van de producten en de personalisatiemogelijkheden geïntegreerd worden in de e-commerce-omgeving. Voor het beste resultaat adviseert Proud Nerds om hiervoor Magento Commerce, of een hypermoderne headless oplossing te gebruiken.

Magento Configurator
Magento Configurator Magento Configurator

Snelheid van configurators

Bij het gebruik van een configurator, krijgt de klant steeds een update van zijn wensen. Proud Nerds zorgt ervoor dat dat razendsnel gebeurt. Geen probleem trouwens als de wifi eruit knalt, of de gebruiker even een pauze houdt. Proud Nerds regelt dat hij op elk gewenst moment verder kan gaan met de configuratie.

 

De configurator van Quinny

Quinny

Voor Quinny, een van de merken binnen de Dorel Group, ontwikkelde Proud Nerds een veelzijdige configurator. Daarmee stellen trotse ouders op de website quinny.nl heel eenvoudig de buggy (de Zapp stroller) samen die perfect bij hen past. De configurator is uitgerust met zoveel mogelijkheden dat er miljoenen mogelijkheden zijn voor het customizen. Dat alles met optimale performance van je verbinding en visualisaties.

380X380 Placeholder
380X380 Placeholder 380X380 Placeholder
Productie aansturen

Crownstudent

De configurator van Crownstudent, de Scandinavische producent van studentencaps, is ook van de hand van Proud Nerds. Klanten kunnen een cap op maat laten maken. Al die duizenden unieke petjes, die wil je niet handmatig invoeren voor productie. Proud Nerds heeft samen met Crownstudent een systeem ontwikkeld waardoor de gepersonaliseerde bestellingen rechtstreeks als opdracht naar de productiemachine gaan.

Crown Intro Img.Png
Crown Intro Img.Png Crown Intro Img.Png

Waarom een product configurator?

Nog niet overtuigd van het nut van een product configurator? Dan zijn hier nog eens vijf redenen om er een te integreren in je webshop.

 

 • Configuratoren zijn ideaal voor complexe producten
  Sommige producten, met name in B2B, hebben veel functies, opties en berekeningen. Productconfiguratie maakt het mogelijk dat klanten op basis van hun persoonlijke wensen deze complexe producten zelf in elkaar zetten. Dat is veel handiger (en milieu-vriendelijker) dan elke optie op te sommen in een megadikke productcatalogus.

 • De product configurator helpt je team
  Als een klant precies weet wat hij wil, bespaart dit een enorme inspanning voor jouw verkoopafdeling. Bovendien is de offertetijd veel korter voor een klant. 

 • Een product configurator verkort de doorlooptijd
  Een productconfiguratie geeft je de flexibiliteit van op maat gemaakte producten. E-commerce stelt je in staat om de materialen uit je gehele voorraad vooraf aan je klant aan te bieden. Ondertussen is de configurator zo geprogrammeerd dat alleen beschikbare combinaties worden getoond. Alles bij elkaar opgeteld is er minder tijd nodig voor orderinvoer, correcties en verwerking en valt de order dus sneller bij de klant op de mat.

 • Productie maakt het juiste product
  Met een configurator weet je zeker dat het juiste product in productie gaat. De klant heeft het immers zelf samengesteld. Bovendien zijn de benodigde materialen ook op voorraad, anders zou de configurator ze niet hebben aangeboden. Handig!

 • Configuratoren zorgen voor goede marketing
  Kun je je voorstellen hoe trots een klant is op ‘zijn eigen’ productcreatie? Grote kans dat hij zijn creatie wil delen op sociale media. Dat kan zomaar anderen op ideeën brengen…

 

Contact

Een effectieve configurator laten ontwikkelen?

Proud Nerds kan niet wachten!