Webshops   Proud Nerds

PWA

Supersnelle webpagina’s, een betere gebruikerservaring, meer betrokkenheid van de klant en verhoogde conversieratio’s. Allemaal beloftes die Proud Nerds met de implementatie van Progressive Web Apps (PWA) kan waarmaken. Met een PWA beleeft een klant jouw webshop als een app.

Beleving van een app

Wat is een PWA?

Een Progressive Web App (PWA) is een webshop die de gebruikerservaring biedt van een app. En dan maakt het niet uit of je bezoeker nu zijn mobiel, tablet of computer gebruikt om te shoppen. In technische termen is een PWA een webapplicatie gebaseerd op standaard webtechnologieën met toevoeging van de nieuwste JavaScript-functies. Onze Nerds leggen het je graag uit…

PWA
PWA PWA
full width image
bouncing arrow

Hoe werkt een PWA?

Er gaat nogal wat informatie om in een webshop: over het product, voorraden, shipping en ga maar door. Gebruikelijk is om per verzoek van de gebruiker de relevante informatie vanuit de achterliggende systemen door te laten stromen naar de front-end (zoals de bezoeker de webshop ziet). Bij PWA zijn front- en back-end van elkaar gescheiden. Er wordt een soort microservice ontwikkeld die alle data gecombineerd aanlevert aan de front-end.


In een PWA wordt bij een actie van de bezoeker direct de complete applicatie ingeladen. Daarna kan de gebruiker de webshop benaderen als een app, ook als zijn internetverbinding het laat afweten. Ook andere functies die je kent van een app, zoals als notificaties sturen, is mogelijk met een PWA. Je hebt wel de voordelen van een app, maar niet de ontwikkelingskosten.

De voordelen van PWA voor jouw organisatie

Een PWA biedt uitkomst als je veel verschillende diensten aan elkaar wilt koppelen en al die techniek en informatie uiteindelijk aan de voorkant logisch wilt presenteren. Ieder systeem dat je koppelt in de back-end gebruik je daarbij in zijn kracht.

Een Progressive Web App (PWA) geeft je bovendien volledige flexibiliteit aan de voorkant van je webshop. Die kun je helemaal naar eigen wens inrichten. Daarnaast is het onderhoud van de webshop op de lange termijn beter te overzien in uitvoering en kosten. En als je ooit wilt overstappen van CMS, of er zijn andere wijzigingen in de back-end, dan is de front-end nog steeds werkend.

PWA en headless, wat is dat? 

Vaak worden de termen PWA en headless door elkaar heen gebruikt. Headless is het loskoppelen van de interactieve voorkant van een applicatie met de informatievoorzienende achterkant. Daardoor ben je niet meer afhankelijk van één informatievoorziener maar ben je daar flexibel in. Een Progressive Web App is vaak headless, maar kan ook vanuit een monolitische structuur draaien, al is dat ongebruikelijk.

Contact

Jouw webshop ook als een app laten werken?

Ontdek de mogelijkheden van PWA met Proud Nerds.