Websites   Proud Nerds

Typo3

TYPO3 is een open source contentmanagementsysteem (CMS). Populair vanwege de duizenden extensies die online beschikbaar zijn en de goede schaalbaarheid. Je kunt klein beginnen, maar snel en eenvoudig doorgroeien met je website of intranet. Typo3 beweegt mee met jouw wensen en staat bekend als een van de veiligste systemen voor contentmanagement. Daarom is het een veelgebruikt CMS voor gemeentelijke websites.

voor grote, veilige websites

Wat is TYPO3?

TYPO3 is een contentmanagementsysteem, ontwikkeld door Kasper Skarhoj. Naar schatting zijn er een miljoen websites die gebruik maken van TYPO3 vanwege de uitgebreide mogelijkheden die het CSM biedt. Onze Nerds vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Typo3 Logo
Typo3 Logo Typo3 Logo

TYPO3 voor digitale toegankelijkheid

Met TYPO3 bouw je kwalitatieve en veilige websites. Het stelt je in staat om in één installatie meerdere websites te bouwen. TYPO3 heeft alles in huis om eenvoudig aan de WCAG, de webrichtlijnen voor toegankelijkheid, te voldoen. Zo kunnen ook bezoekers met een visuele of auditieve beperking drempelloos gebruik maken van de website.

 

Het heeft dus alle mogelijkheden in zich om uitvoerige en complexe websites te maken. En dat is precies waarom veel grotere organisaties, zoals gemeenten, provincies en semi-overheidsinstellingen zweren bij TYPO3.

TYPO3 voor gemeentelijke websites

Zeker gemeenten zijn gecharmeerd van TYPO3. Het biedt alle modules en functies die gemeenten goed kunnen gebruiken. Denk aan toptaken, een producten- en dienstencatalogus, een toolkit voor formulieren en nog veel. Met een responsive design zorg je voor een optimale gebruikerservaring.

Typo3 Beeld Logo3 Typo3 Beeld Logo3 Typo3 Beeld Logo3

TYPO3 voor gemeenten

In Nederland hebben al meer dan 50 gemeenten hun website en intranet in TYPO3 gerealiseerd. Proud Nerds heeft onder meer websites gerealiseerd voor grote gemeenten zoals Nijmegen, Gooise Meren, Tilburg en Leiden, middelgrote gemeenten zoals Bussum en kleinere gemeenten zoals Brummen en Bloemendaal. Een indruk krijgen van de mogelijkheden van een TYPO3 website voor gemeenten?

Proud Nerds en TYPO3

Netcreators, een van de voorlopers van Proud Nerds, stond mede aan de wieg van TYPO3 en introduceerde dit CMS in 2000 in Nederland. Logisch dus dat de creatieve ontwikkelaars van Proud Nerds perfect zijn ingevoerd op dit vlak. Ze zijn Certified TYPO3 CMS Integrators en Certified TYPO3 CMS Developers.

De voordelen van TYPO3 op een rij

Dit zijn de redenen waarom veel organisaties kiezen voor TYPO3:

  • Open Source
  • Gratis modules
  • Geen licentiekosten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Continue ontwikkeling
  • Geen kennis nodig van HTML of programmeertaal
  • Schaalbaar en uit te breiden
  • Maatwerk mogelijk
  • Goede vindbaarheid in search engines mogelijk
  • Veiligheid gegarandeerd

Aan de slag met TYPO3

Er lopen bij Proud Nerds ware fans van TYPO3, omdat het CMS de ruimte geeft om heel precies te maken wat je voor ogen hebt. En die vrijheid, daar houden we van. Het stelt ons in staat om jouw bezoekers snel te bieden waar ze naar zoeken. Proud Nerds staat dus voor je klaar als je aan de slag wilt met een TYPO3 website. En uiteraard verzorgen we bij oplevering een cursus voor de mensen in jouw organisatie die het beheer van de site op zich nemen.

TYPO3 site

Interesse?

Ons team staat te springen.

Proud Nerds is jouw partner in TYPO3

211019 0702 211019 0702
211019 0702