Websites   Proud Nerds

Websites voor de zorg

Als ziekenhuis, zorgkliniek, behandelcentrum, zorgpraktijk of andere zorginstelling heb je een bepaald doel voor ogen met je website. En of deze nu vooral goed moet informeren, of juist gericht moet converteren, de patiënt of cliënt staat centraal. Bij Proud Nerds ontwikkelen we websites waarbij de eindgebruiker intuïtief de informatie vindt die hij zoekt.

Ervaringskundige

Proud Nerds heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring opgebouwd in het zorgdomein: met corporate websites en patiëntportalen. Vaak volgen daarna nog de nodige satellietwebsites die we pragmatisch en budgetvriendelijk bouwen: werken-bij-websites, websites voor seminars, specifieke aandoeningen, enzovoort.

UX Design

Met al onze ervaring in digitale oplossingen voor de zorg, weten we ondertussen behoorlijk goed hoe die patiënt of cliënt denkt. Toch is elke organisatie en website weer anders. Daarom bepalen we aan de hand van patiënt- of cliëntreizen en zorgpaden, de contentstructuur en het UX design van de site. Wat zijn toptaken? Hoe ontstaat er een goede flow zodat mensen snel kunnen navigeren naar wat ze zoeken? En hoe zorgen we dat de eindgebruiker de juiste beleving krijgt? En hoe dragen we met UX design bij aan de online patient journey?

Opbouw webpagina’s

De patiëntreis geeft ook inzicht in de opbouw van de webpagina’s. Samen met de opdrachtgever verwerken we die informatie in wireframes. Bij een website voor ziekenhuizen maken we bijvoorbeeld wireframes voor pagina’s over aandoeningen, onderzoek en diagnose, behandelingen, afdelingen, specialisten en overige, meer algemene informatie.

Ux Lab Header2 Ux Lab Header2 Ux Lab Header2

User testing bij Proud Nerds

Als we zeker willen weten of een ontwerp succesvol is, zetten we ons UX Lab in. Daar laten we echte respondenten een ontwerp of -in een later stadium- de website testen.

Privacy

Een formulier toevoegen aan de website. Een aanvraagformulier of een afspraakformulier bijvoorbeeld. Dat klinkt redelijk eenvoudig. In de zorg heb je alleen al snel te maken met allerlei gevoeligheden rondom privacy. En dat geldt niet alleen voor formulieren.

Proud Nerds is ISO-27001 gecertificeerd en heeft specialisten in huis op het gebied van privacy. We weten welke stappen te ondernemen om op een veilige, verantwoorde manier om te gaan met persoonsgegevens. Ook informeren en ondersteunen we onze opdrachtgevers bij verplichtingen vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere privacy-wetgeving.

 

Drempelvrije website

Een toegankelijke website, voor álle gebruikers. Voor academische ziekenhuizen is de WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) al verplicht en ook andere ziekenhuizen streven naar drempelvrije websites.

Meer opdrachtgevers in de zorg

proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo

Partner in de zorg

Hoe kunnen we het beheer vereenvoudigen? De website nog beter vindbaar maken? Als strategisch partner blijven we proactief met je meedenken over optimalisatie en doorontwikkeling. We bieden support en informeren je met regelmaat over ontwikkelingen in de markt. Een keer vrijblijvend sparren? Je bent van harte welkom bij Proud Nerds!

Meer weten?

Neem contact op

Wij denken graag met je mee. Bel, mail of kom langs in de Splendorfabriek in Nijmegen. Tot gauw!