Wordpress

Vaak vragen beginners ons: waarom zou ik WordPress gebruiken? Is mijn oude site niet goed genoeg? Waarom moet ik overschakelen naar WordPress? Als u deze vragen stelt, bent u op de juiste plek. In dit artikel hebben we enkele redenen verzameld waarom u WordPress moet gebruiken, op welke manieren u WordPress kunt gebruiken en wie WordPress gebruikt.

Mensen maken vaak de fout WordPress te classificeren als een blogplatform. Hoewel dat in het verleden waar was, is WordPress in de loop der jaren geëvolueerd tot een veelzijdig contentmanagementsysteem (CMS) . Hoewel u nog steeds WordPress kunt gebruiken om een ​​eenvoudige blog te maken, kunt u nu ook volledig functionele websites en mobiele applicaties maken.

Het beste deel van WordPress is dat het eenvoudig te gebruiken en flexibel genoeg is voor zo ongeveer alles. Dat is de belangrijkste reden waarom WordPress zo populair is geworden. Volgens een recente enquête beheert WordPress 22,5% van alle websites op internet.

Vanwege de robuuste functies gebruiken veel van de topmerken WordPress voor het aansturen van hun websites, waaronder maar niet beperkt tot: Time Magazine, Google, Facebook, Sony, Disney, LinkedIn, The New York Times, CNN, eBay en meer.

Vanwege de aard van open source is WordPress een community-software. Het wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers waarvan de meerderheid WordPress-consultants zijn met actieve interesse in het laten groeien en onderhouden van WordPress. Iedereen kan bijdragen aan WordPress door het schrijven van patches, het beantwoorden van supportvragen, het schrijven van plug-ins, het maken van thema’s, het vertalen van WordPress en het updaten van documentatie.

Door WordPress te gebruiken, word je een deel van die geweldige community. Je krijgt gratis ondersteuning van andere communityleden, download gratis plug-ins en thema’s en als je eenmaal weinig ervaring hebt met WordPress, kun je zelfs een bijdrage leveren aan de community.

WordPress is gemakkelijk te gebruiken en te leren

WordPress wordt gebruikt door miljoenen mensen en bijna elke dag worden nieuwe mensen lid van de WordPress-community door hun eerste WordPress-websites te maken. De reden waarom mensen zich snel aanpassen aan WordPress is omdat het redelijk eenvoudig te gebruiken is.

Onze website WPBeginner heeft tal van artikelen speciaal geschreven voor WordPress-gebruikers op beginnersniveau. We hebben een gedetailleerde stapsgewijze handleiding over het installeren van WordPress en honderden andere WordPress-zelfstudies .

Als u iemand wilt die ervaring heeft met het opzetten van uw WordPress-site, helpen onze getalenteerde medewerkers u graag aan de slag. Het beste deel is dat we een gratis WordPress Blog Setup- service aanbieden.

Voor elk WordPress-gerelateerd probleem kun je op het web zoeken of onze archieven doorzoeken en zul je zeker hulp vinden.

WordPress is uit te breiden met behulp van thema’s en plug-ins

De meeste mensen die WordPress gebruiken zijn noch webdesigners noch programmeurs. In feite gebruiken de meeste mensen WordPress zonder enige voorkennis van het ontwerpen van websites.

De reden waarom WordPress zo’n ideale kandidaat is, is omdat er duizenden gratis sjablonen (thema’s) zijn om uit te kiezen, zodat u uw website elke look kunt geven die u maar wilt. Er is een WordPress-thema voor bijna alles. Of u nu een fotografiethema, tijdschriftthema, portfoliothema of een eCommerce-thema wilt. Er is een perfect thema beschikbaar voor elk soort website.

WordPress-thema’s zijn gemakkelijk aan te passen, omdat veel van hen worden geleverd met een eigen optiepaneel waarmee u kleuren kunt wijzigen, een logo kunt uploaden, achtergrond kunt wijzigen, prachtige schuifregelaars kunt maken en andere leuke dingen kunt doen met uw website zonder ooit een code te hoeven schrijven.

WordPress is super flexibel en kan worden uitgebreid met plug-ins. Net als thema’s zijn er duizenden gratis en premium plug-ins beschikbaar die u kunt gebruiken ( wat is een plug-in? ). Niet alleen deze plug-ins kunnen extra functionaliteit aan WordPress toevoegen, er zijn veel plug-ins die een geheel nieuw platform aan uw WordPress-site kunnen toevoegen.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

WordPress is geschreven met behulp van standaard conforme code van hoge kwaliteit en produceert een semantische markering die uw site zeer aantrekkelijk maakt voor zoekmachines.

Door het ontwerp WordPress is zeer SEO-vriendelijk, en je kunt het nog meer SEO-vriendelijk maken met behulp van WordPress SEO plug-in . Om u te begrijpen hoe u de SEO van uw site kunt verbeteren, bekijkt u onze WordPress SEO-tips voor beginners .

WordPress is eenvoudig te beheren

WordPress wordt geleverd met een ingebouwde updater waarmee u uw plug-ins en thema’s kunt bijwerken vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard. Het geeft ook een melding wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is, dus u kunt het updaten door op een knop te klikken. U kunt al uw WordPress-inhoud veilig houden door geautomatiseerde reguliere WordPress-back-ups in te stellen .

WordPress is veilig en beveiligd

WordPress is ontwikkeld met beveiliging in het achterhoofd, dus het wordt als vrij veilig beschouwd om een ​​website te draaien. Maar net als in de echte wereld kan internet een onzekere plaats zijn.

Er zijn indringers die zoveel mogelijk sites willen bemachtigen. Op onze websites gebruiken we Sucuri om beveiligingsrisico’s te bewaken en we bevelen ze ten zeerste aan.

WordPress kan verschillende mediatypen verwerken

Met WordPress bent u niet alleen beperkt tot het schrijven van tekst. Het wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor afbeeldingen, audio en video-inhoud. U kunt ook gebruiken voor document- of bestandsbeheer .

WordPress ondersteunt oEmbed-enabled websites, wat inhoudt dat je YouTube-video’s, Instagram-foto’s, Tweets en Soundcloud-audio kunt insluiten door de URL in je bericht te plakken. Je kunt zelfs toestaan ​​dat je bezoekers video’s insluiten in reacties .

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!