Cases Health Nerds   Proud Nerds
OLVG Homepage Min OLVG Homepage Min OLVG Homepage Min

we are _

OLVG

jumping arrow

Over OLVG

OLVG is een modern ziekenhuis en al ruim anderhalve eeuw actief in het mooie Amsterdam. Het ziekenhuis speelteen sleutelrol in de verbetering van de gezondheid en de zorg. Voor het stadsziekenhuis is het belangrijk dat patiënten zich zoveel mogelijk thuis voelen en dat zij actief betrokken worden bij hun behandelingstraject. Om dat goed uit te dragen, is een moderne en toegankelijke site erg belangrijk.

OLVG wilde af van hun huidige CMS in Drupal, omdat dit een verouderd en onoverzichtelijk systeem was. Na een aantal strategische sessies kwamen wij uit op Umbraco als nieuw CMS. Waarom? Umbraco heeft veel fijne voordelen, waaronder een overzichtelijke boomstructuur.

Frame2
Frame2 Frame2

Unieke koppeling met Thuisarts.nl

Voor de nieuwe site van OLVG bouwden we een innovatieve koppeling met Thuisarts.nl. Deze site staat bekend als platform met betrouwbare en begrijpelijke informatie over allerlei gezondheidsklachten en ziektes. Tot op heden beheerde het contentteam van OLVG al deze medische informatiepagina’s. Dit zijn ongeveer 800 pagina’s en het up-to-date houden van deze content is dus een gigantische klus!

 

Eenvoudiger dan ooit

Met onze API-koppeling is het voor medewerkers van OLVG super eenvoudig geworden om de medische informatiepagina’s van de juiste content te voorzien! In een paar stappen is het gepiept:

  1. Je zoekt de aandoening op www.thuisarts.nl op;
  2. Je koppelt het ID van de pagina in Umbraco;
  3. De API haalt de complete content (koppen, teksten, afbeeldingen en video’s) op;
  4. De API synchroniseert. Datawijzigingen worden automatisch geüpdatet;
  5. De content die bij www.thuisarts.nl wordt opgehaald, krijgt een aparte styling om bezoekers er bewust van te maken dat OLVG de teksten niet zelf geschreven heeft.
OLVG Thuisarts OLVG Thuisarts OLVG Thuisarts

“Koppel het ID en de techniek doet de rest!”

Zo blijft er meer tijd over om patiënten de zorg te bieden die ze verdienen. Zie hier een voorbeeldpagina.

Mediabibliotheek

De doorslaggevende factor? De vele mogelijkheden van de mediabibliotheek in Umbraco. We zetten een aantal features op een rij die ideaal zijn voor een website zoals die van OLVG.

  • Het is mogelijk om bij afbeeldingen een focuspunt in te stellen. De site toont de afbeelding dan altijd zo gunstig mogelijk, ook wanneer de afbeelding niet helemaal lekker in het gebruikte format past.   • Het vervangen van afbeeldingen via de mediabibliotheek is heel simpel. Je vervangt de afbeelding direct op alle pagina’s waar deze staat.

  • Binnen de mediabibliotheek verhuis je eenvoudig afbeeldingen, om overzicht te bewaren. Dit heeft geen gevolgen voor de website.

  • Umbraco laat je per afbeelding een lijst zien met alle pagina’s waar deze afbeelding gebruikt wordt. Zo weet je precies hoe vaak en waar je een afbeelding gebruikt.
Contact

Geïnteresseerd geraakt?

Neem contact op met Teunis

Wij zijn benieuwd naar jouw ambities! Teunis legt je met plezier uit wat Umbraco en de koppeling met Thuisarts.nl voor jou kant betekenen.

Teunis Roes Teunis Roes
Teunis Roes