UX & Design   Proud Nerds

UX Design

Het design van digitale producten gaat verder dan het doorvoeren van een huisstijl. Het is ook meer dan een ‘mooi’ of ‘fancy’ ontwerp. Het design van een website, webshop of app staat of valt met de beleving van de eindgebruiker. En daarom focussen we bij Proud Nerds op User Experience Design, oftewel: UX Design.

header image

Voor de optimale klantreis

 

Je kent ze vast. Van die websites of webshops waar je eindeloos moet zoeken. Knap vervelend. Niet gek dat veel bezoekers dan afhaken. Maar die andere kant ken je ongetwijfeld ook. Apps, sites of webwinkels waarbij je intuïtief aanvoelt waar je moet kijken en klikken. Heerlijk!

Dat soort digitale platforms zijn gemaakt door ontwerpers die User Experience Design echt in de vingers hebben. Die platforms zijn het beste vindbaar, informeren het beste, leiden tot de meeste leads en hebben een geweldige conversie. Ze bieden kortom dé optimale klantreis.

Laat ons raden… Dat wil jij ook!

Het zit in ons DNA!

UX Design

User Experience Design is er dus op gericht om mensen een zo prettig mogelijk ervaring te bieden wanneer zij gebruik maken van een digitaal product. Tegelijk willen onze klanten met hun platform ook graag hun merk uitdragen. De UX designers van Proud Nerds bedienen beide kanten. Zo slaan we in feite de brug tussen jou en de eindgebruiker.

Bij Proud Nerds is UX Design een proces dat onderdeel uitmaakt van onze werkwijze. Van de strategie, technische architectuur en development tot aan het doorvoeren van de branding van een merk: User Experience Design is op alle fronten aanwezig.

Vergelijk het met de ontwikkeling van een huis: de complete constructie is van invloed op het uiteindelijke design. Daar begin je ook niet met een likje verf.

Meer over onze werkwijze

Istock 181060446
Istock 181060446 Istock 181060446
Uniek in Oost Nederland

Aannames op de proef gesteld in het UX Lab

Onze design Nerds leunen op een bak aan ervaring. Als het gaat om UX Design weten ze heel goed wat wel en niet werkt. We kunnen onszelf dan ook met trots UX Design Bureau noemen. Ook raadplegen ze regelmatig de klant, een co-creatie partner met veel kennis. Tegelijk hebben de designers vaak met maatwerk te maken en houden ze er ook wel van om creatief helemaal los te gaan.

Juist in die situaties komt ’t aan op onderbuikgevoelens en emoties. En dan is het goed om te testen of al die creatieve ideeën ook écht van toegevoegde waarde zijn voor de gebruiker. Voor dat soort situaties hebben we een UX Lab ingericht, waar we onze online concepten laten testen door echte gebruikers.

Meer over ons ux lab!

Istock 173590766
Istock 173590766 Istock 173590766
Uitgangspunten die werken!

Onze principes voor UX Design

Om je een beter beeld te geven van waar digital User Experience Design om draait, zijn hier enkele principes waar Proud Nerds altijd aan vasthoudt:

 • Geef duidelijke visuele signalen
 • Wees consistent in design
 • Help de klant op reis
 • Geef feedback
 • Design inclusief

meer over onze Design Principes

Istock 1319994839
Istock 1319994839 Istock 1319994839
Ux Lab Header2 Ux Lab Header2 Ux Lab Header2

User testing bij Proud Nerds

Het UX Lab levert waardevolle inzichten die we direct verwerken in de verdere ontwikkeling van het product. Om zo een digitaal platform te presenteren dat staat als een huis.

Principes voor UX Design

Om je een beter beeld te geven van waar digital User Experience Design om draait, zijn hier enkele principes waar Proud Nerds altijd aan vasthoudt.

 • Geef duidelijke visuele signalen
  We maken in het design duidelijk hoe de gebruiker wenselijke acties uitvoert. Waar moet hij bijvoorbeeld op klikken?
 • Wees consistent in design
  We zorgen voor herkenbaarheid en gebruiken overal dezelfde elementen voor dezelfde taken.
 • Help de klant op reis
  We beperken de gebruiker in zijn acties en begeleiden hem zo duidelijk mogelijk naar de volgende gewenste stap.
 • Geef feedback
  Heeft de gebruiker een taak volbracht? Dan brengen we hem op de hoogte. Na het invullen van een formulier ontvangt de gebruiker bijvoorbeeld een melding dat deze succesvol is verzonden. Maar ook is het prettig om de verwachtingen van de gebruiker goed te managen. Door hem bijvoorbeeld te laten zien wanneer hij moet wachten op een taak nadat hij heeft geklikt. Zo voorkom je dat de gebruiker voortijdig afhaakt.
 • Design inclusief
  We designen voor iedereen. Onze producten moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Dus ook voor gebruikers die moeite hebben met lezen, visueel beperkt zijn of een andere beperking hebben. Proud Nerds denkt dus altijd aan de webrichtlijnen (WCAG 2.0).
Meer weten?

Kom sparren!

Kom een keertje sparren met onze UX Designers!

Wil jij je content ook ontsluiten volgens een optimale klantreis?

Yoshy Boeklagen Min Yoshy Boeklagen Min
Yoshy Boeklagen Min