UX Design
Focus op de gebruikerservaring

UX Design, ook wel User Experience Design, is een populaire en inmiddels veel gehoorde term in de digital wereld. 
In het kort: wat is de gebruikerservaring en voldoet deze aan de verwachtingen?

UX Design valt uit te leggen aan de hand van drie elementen

  • Usability kan het zonder problemen gebruikt worden? Zonder dat gebruikers bijvoorbeeld verdwalen of verward raken
  • UID ontwerpen van gebruiksvriendelijke interacties en interfaces waarbij de focus op de de flow ligt
  • UXD gaat weer een stapje verder en betreft de gehele experience. Ervaart de gebruiker ook een toegevoegde waarde en wordt hij/zij blij van bijvoorbeeld de website of app?

ROQUIN & UX design

ROQUIN staat bekend om haar klantgerichte benadering. De eindgebruiker staat centraal. UX Design gaat om hetzelfde principe. De gebruiker staat centraal.

Het gaat niet alleen om het bruikbaar en nuttig maken van een interface, maar om de totaalbeleving. Is het plezierig, gewild en verrassend? En dan niet alleen kijkend naar een fancy design, maar is de gebruiker echt tevreden?

Bij veel van onze klanten hebben we UX Design ingezet. Hoe zit dit proces er ongeveer uit?

Fasen

UX design bestaat uit verschillende fasen (bekend van het Design Thinking fenomeen). 
De UX designer focust al in een vroeg stadium op de gebruikers en hun taken. Wat zijn de behoeften of wat is het probleem waar de gebruiker tegenaan loopt? Ken de gebruiker en maak de gebruiker betrokken! Het UX team creëert vervolgens ideeën en concepten en test deze bij de gebruiker middels prototypen. In iteraties (het keer op keer opnieuw doorlopen van de diverse design fasen) verbetert het team het concept aan de hand van de gegeven feedback in de diverse testfasen.

Co-creatie

De gebruiker is het onderwerp, de informant, maar ook een partner in dit proces. Naast het feit dat co-creatie inzicht in de behoeften van de gebruiker biedt, bevordert co-creatie de neutraliteit van technologie. Technologie vormt mensenlevens maar is niet neutraal. De designer heeft eigen normen, waarden, gedachten en past deze onbewust toe in een design.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!