UX & Design   Proud Nerds

UX Lab

Waardevolle gebruikersinformatie uit het User Experience Lab. Bij Proud Nerds nemen we het testen van de User Experience van digitale producten zeer serieus. Waar werkt een digitaal platform vloeiend en waar zijn verbeteringen mogelijk? Wil jij ook weten hoe jouw gebruikers jouw website, shop of app ervaren en waarderen? Je bent van harte welkom in het UX Lab van Proud Nerds!

header image
Gebruikerservaring testen

In het UX Lab

Een goede gebruikerservaring bepaalt of iemand overgaat tot actie of aankoop. Die gebruikerservaring is dus van cruciaal belang voor het succes van een online platform. Ongeacht of het een website, webshop of app is. In het UX Lab van Proud Nerds testen we die gebruikerservaring vanuit twee ruimtes met een usability test. In de ene ruimte voert de eindgebruiker de testscenario’s uit op verschillende apparaten. Vanuit de observatieruimte kijken wij samen met de klant mee naar wat er gebeurt en observeren we het gedrag en de emoties. 

Ux Lab Header
Ux Lab Header Ux Lab Header
Onze best practice

Hoe werkt het?

Bij Proud Nerds raadplegen we het UX Lab regelmatig in het UX Design van de door ons gemaakte digitale producten. Maar het lab is ook beschikbaar om jouw bestaande website, webshop of app te onderwerpen aan een usability test. Voorafgaand aan een sessie in het UX Lab, stellen we een testplan op. Aan de hand van de belangrijkste features van het platform beschrijven we verschillende scenario’s. Jouw doelgroep krijgt bijvoorbeeld opdrachten als ‘doe een bestelling’ of ‘wijzig je wachtwoord’. Vervolgens registreren wij wat de gebruiker precies doet, volgen we zijn klantreis en zien we waar hij knelpunten ervaart. Je ontvangt van ons vervolgens duidelijke adviezen over waar je jouw product kan verbeteren.

Istock 1065782440
Istock 1065782440 Istock 1065782440
Ux Lab Observatie2 Ux Lab Observatie2 Ux Lab Observatie2

Wat kun je van Proud Nerds verwachten?

Voor een testsessie in het UX Lab regelt Proud Nerds de respondenten: mensen die tot je doelgroep behoren en potentiële gebruikers zijn. Als we zeker weten dat iedereen comfortabel zit, gaat de sessie van start. Het resultaat is een rapport met quick wins en big wins om de gebruikerservaring van jouw digitale platform te optimaliseren.

Totaalbeleving

Wat testen we?

Om inzicht te krijgen in de totaalbeleving test Proud Nerds o.a. de volgende onderdelen:

Zichtbaarheid: Hoe zichtbaar is jouw platform? Zeker bij een concrete zoekopdracht wil je gevonden worden.

Look&Feel: Spreekt de look & feel aan? Een aansprekend design maakt van ‘windowshoppers’ kopende klanten of actieve bezoekers.

Interaction design: Een uitgekiend ontwerp van structuur en gedrag van je systemen maakt dat de gebruiker zijn bezoek als betekenisvol ervaart.

Gebruiksgemak: Hoe gemakkelijk vinden jouw bezoekers de informatie die ze nodig hebben?

Gedrag: Welke keuzes en overwegingen maakt de gebruiker?

Ux Lab Postit
Ux Lab Postit Ux Lab Postit

Het UX Lab in actie

Veel tevreden klanten zijn je al voorgegaan. Zo hebben we een User Experience testdag gehouden met de webshop VVV Cadeaukaarten. Bekijk de video en ontdek hoe een UX testdag er in de praktijk uitziet. 

Meer weten?

Maak gebruik van ons UX Lab!

Kom een keertje sparren met onze UX Designers!

Wil je jouw digitale platform laten testen? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van het UX Lab van Proud Nerds.

Yoshy Boeklagen Min Yoshy Boeklagen Min
Yoshy Boeklagen Min