Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
PON Header Img PON Header Img PON Header Img

we are _

Gazelle.nl

jumping arrow
Business case

PON Bike

Wie aan Pon denkt, denkt misschien eerst aan mooie Porsches, Audi’s en Volkswagens. Die importeren ze ook, maar het familiebedrijf achter veel a-merken in de transportwereld doet veel meer dan dat. Zo is Pon ook thuis in tweewielers, met Gazelle als bekendste merk. Proud Nerds werd begin 2017 benaderd voor het inhouse lead development voor Pon Bike. Het startpunt van gazelle.nl.

PON Intro Img
PON Intro Img PON Intro Img

Over Pon Bike

Onder het dak van Pon Bike worden verschillende high end comfortfietsen, racefietsen, e-bikes, onderdelen en accessoires gemaakt. Met 14 merken biedt Pon Bike een volledige, premium productgroep; dagelijks worden er honderden fietsen verkocht. Pon investeert in onderzoek en ontwikkeling, productie, assemblage, verkoop, dealerondersteuning en duurzame ontwerpen.

 

CHALLENGE: Integraal samenwerken

Pon Bike besloot in februari 2017 van externe development over te willen stappen naar verschillende specialisten die inhouse het development van onder meer FOCUS.nl voor hun rekening nemen. Proud Nerds werd aangehaakt als Magento-specialist. Vanaf de start tot de livegang in augustus 2017 zijn we als lead developer druk bezig geweest met het bouwen van gazelle.nl in Magento 2 Commerce.

Dat betekent dat we de architectuur van de website hebben bedacht, in gesprek zijn gegaan met stakeholders om softwarematige oplossingen te bedenken en developers hebben aangestuurd. We hebben ook ondersteund bij de integratie van het product management platform.

En het hield niet op na de livegang. We leveren nog elke week nieuwe software en nieuwe producten/onderdelen op. Van kleine changes tot een nieuwe check-out, de meertaligheid van de website en nieuwe productpagina’s.

full width image
bouncing arrow

High traffic website

Voor Proud Nerds is de high traffic website gazelle.nl een case waar we trots op zijn. De website kan van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat rekenen op een flinke stroom bezoekers. Is het merk in het nieuws of wordt er een landelijke commercial gelanceerd? Dan schieten de cijfers nog verder omhoog en worden er direct tientallen fietsen besteld. Het is met miljoenen jaarlijkse bezoekers een van de drukstbezochte websites die we in ons portfolio hebben.

Het platform snel laten draaien en stabiel houden, binnen een snel veranderende omgeving, is een uitdaging. Maar wel een hele mooie.

Het vraagt om een andere aanpak dan websites die het met minder traffic moeten doen. Zaken als performance en compatibiliteit zijn opeens nog belangrijker. Wanneer 0,1% van de webbezoeken niet juist wordt ondersteund, is dat in absolute aantallen opeens heel veel. Je komt niet meer weg met alleen de laatste 2 versies van een webbrowser ondersteunen. Hoe we dat ondervangen? Door veel beter en uitvoeriger te testen. Het testkader op de website is veel breder; een tester maakt vast deel uit van het team.

ROADMAP: Multidisciplinair werken

Er gaat niets boven samenwerken met mensen die veel verstand hebben van de business. Naast een aantal mensen vanuit Pon zelf zijn vanuit Gazelle drie mensen dagelijks dedicated met het platform bezig. En waar eerder alle merken een eigen webbouwer hadden, maken we nu gebruik van high scalability. Wat we voor Gazelle doen, kunnen we ook gebruiken voor de andere 13 merken. Zo maken we koppelingen met productinformatiesystemen en kunnen we software hergebruiken.

We werken op een manier die voor Proud Nerds inmiddels gesneden koek is: zoveel mogelijk agile, in tweewekelijkse sprints, met srum masters en meerdere stakeholders. En waar we kunnen, leveren we bijdragen aan het verbeteren van het agile proces. De stakeholders zijn tevreden, met name over onze snelheid. Flexibel samenwerken met een multidisciplinair team, bestaande uit verschillende partijen en agencies en veel stakeholders bleek in de praktijk verrassend goed uit te pakken.

Op de roadmap staat nog een aantal mooie projecten, die uniek zijn voor de branche waarin Pon Bike actief is. Daar kunnen we hopelijk snel wat meer over vertellen.

Contact

Meer weten?

Onze Proud Nerds staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen op korte- en lange termijn.