Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
Quinny Header Img Quinny Header Img Quinny Header Img

we are _

Quinny

jumping arrow
Gepersonaliseerde buggy’s

Quinny

Je eigen buggy customizen. Dat kan op de site van Quinny. Het is een van de merken van Dorel Group, naast Maxi-Cosi, Bébé Confort, Babyvalue en Safety 1st. Proud Nerds realiseerde de configurator voor de Zapp-buggy’s van Quinny. Er is geen vergelijkbaar product dat zo uitgebreid en inzichtelijk is. Een unieke e-commerce experience.

Quinny Intro Img
Quinny Intro Img Quinny Intro Img

De business case

De configurator is gebouwd in Magento en geïntegreerd met het CMS Sitecore. De klant kan hiermee zijn eigen Zapp stroller (buggy) volledig customizen. In tegenstelling tot de gemiddelde configurator is deze uitgerust met zoveel mogelijkheden dat er in de blown-up versie voor het meest uitgebreide product exponentieel miljoenen mogelijkheden zijn. En dat zonder trager wordende verbinding of achterblijven van de visualisaties.

 

UITGANGSPOSITIE: Eerste configurators

Bij het ontwerp van de configurator hebben we drie goedlopende buggy’s als uitgangspunt genomen: de Zapp Xpress, de Zapp Flex en de Zapp Flex Plus. Drie verschillende producten die door de consument elk in verschillende mate gecustomized kunnen worden. De Zapp Flex Plus heeft verreweg het meest uitgebreide startpunt voor het persoonlijk samenstellen van het eindproduct. Van standaardopties als het bepalen van de kleur en optionele onderdelen tot een brede range aan extra accessoires.

Er zijn verschillende elementen die bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid van de configurator. Korte, heldere omschrijvingen maken direct duidelijk wat het verschil in opties is. De prijs verandert mee met elke wijziging of toevoeging. En gekozen opties worden direct visueel gemaakt en zijn zichtbaar in 360 graden. Hiervoor hebben we samengewerkt met externe partner Magic. Zij verdienen alle credits voor het maken van de 3D-modellen die Proud Nerds vervolgens integreerde.

full width image
bouncing arrow

Bedenktijd mogelijk

Wil de klant de aankoopbeslissing nog even uitstellen of overleggen met familie of vrienden? Daar hebben we rekening mee gehouden. De configuratie kan worden bewaard door middel van een persoonlijke code. De gebruiker ontvangt een pdf met alle specificaties van het samengestelde Zapp-model. Via een linkje in de pdf wordt hij of zij weer teruggeleid naar het complete ontwerp op de website, waarbij alle opties nog intact zijn. Deze optie maakt het ook mogelijk de persoonlijk samengestelde buggy via social media te delen.

MAATWERK: Specialist in configurators bouwen

Voor Proud Nerds is het ontwikkelen van configurators niet nieuw. Wij ontwikkelden eerder al rijk uitgeruste configurators voor Crownstudent, Allpa en Zandri. De Zapp-configurator is tot op heden het meest omvangrijke configuratorproject, mede door alle (klantspecifieke) opties. Er zit een groot stuk maatwerk in. Gelukkig is dat ook hetgeen waarover onze klant erg tevreden is.

Contact

Meer weten?

Onze Proud Nerds staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen op korte- en lange termijn.