Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
Vvv Header Img Vvv Header Img Vvv Header Img

we are _

VVV Cadeaukaarten

jumping arrow
E-commerce platform

VVV Cadeaukaart

Proud Nerds ontwikkelde het e-commerce platform van VVV Nederland. En elke keer komen er nieuwe innovatieve features bij. Een website ontwikkelen voor VVV-cadeaukaarten. Simpel, zou je denken. En zo doet het design ook vermoeden. Maar schijn bedriegt. Die ‘eenvoudige’ website verhult namelijk een enorme bak aan technieken en koppelingen. Alleen willen we daar de koper van die VVV-cadeaukaart niet mee lastigvallen. Of hij nu een particuliere of zakelijke gebruiker is…

Vvv Intro Img
Vvv Intro Img Vvv Intro Img

Zakelijk en particulier dezelfde ervaring

Als je een VVV-cadeaukaart wilt kopen, dan heb je ongemerkt best veel noten op je zang. Je wilt zelf de waarde bepalen, de kaart cadeau geven óf zelf gebruiken, er een persoonlijk bericht aan toevoegen, de kaart online én offline direct kunnen besteden, je saldo checken…. En dat alles graag op een gebruiksvriendelijke manier, want opa moet het ook snappen.

De zakelijke klanten van VVV Nederland willen bovendien dezelfde ervaring in het bestelproces als wanneer zij als particulier een cadeaukaart kopen. Alleen heb je dan wel te maken met grotere volumes en prijsafspraken.

 

De hele keten werkt

We zijn erin geslaagd om in al die wensen te voorzien. Elk onderdeel op zich vinden we eigenlijk niet heel spannend. Een Magento 2 website ontwikkelen? Doen we dagelijks. De cadeaukaart configurator bouwen? Kunnen we. Saldochecker realiseren? Check. Maar waar we het meest trots op zijn, is dat we het hele landschap hebben neergezet. En de complete keten werkt op zo’n manier dat de gebruiker geen idee heeft van de complexiteit aan de achterkant. Ook die zakelijke klant niet.

Headless e-commerce platform

Proud Nerds realiseerde het platform VVVcadeaukaarten.nl in Magento 2 Commerce. Centraal staat de configurator om de kaart samen te stellen. Een gebruiksvriendelijke manier om een kaart met een bepaalde waarde te bestellen en indirect ook upsells mee te pakken. Een persoonlijk bericht toevoegen, of de kaart leuk verpakken? Ook dat is mogelijk.

We voegden er de nodige features aan toe. Zakelijke klanten met omvangrijke bestellingen hebben de mogelijkheid om in te loggen en kunnen zo bulkkortingen ontvangen. Het platform voorziet verder in een cadeauzoeker en een pagina waarin je snel ontdekt waar je de cadeaukaart besteedt. Bij 20 partners van VVV kun je vervolgens al direct online shoppen. Recent maakten we het ook mogelijk voor VVV Nederland om met hun partners (de winkels waar de kaarten te besteden zijn) winacties te organiseren.2

De saldochecker en activatietool

De saldochecker geeft real-time inzicht in het actuele saldo op iedere, uniek aangemaakte, cadeaukaart. En dan is er nog een order activatie tool. Uiteraard met extra beveiliging voor kaarten met hoge waarden.

Vvv 2 Column
Vvv 2 Column Vvv 2 Column
Finish

De hoogste conversie

Hoe ervaart de gebruiker de website? Zijn er nog verbeteringen mogelijk in de website? VVV Nederland bracht onlangs een bezoek aan het UX-Lab van Proud Nerds. Daar was de opdrachtgever er getuige van hoe respondenten de website gebruikten. Het resultaat? De gebruikers zijn heel positief, maar we hebben toch nog een paar puntjes ontdekt waarmee we de conversie verder kunnen verhogen. Bovendien heeft VVV Nederland zelf nog wat leuke nieuwe ideeën. Kortom, werk aan de webwinkel!

Het UX lab in actie

Met de webshop VVV Cadeaukaarten hebben wij een User Experience testdag gehouden. Bekijk de video en ontdek hoe een UX dag er in de praktijk uitziet. 

 

PARTNERS in crime

Een woord van dank aan onze partners is op z’n plaats:

  • In samenwerking met Advisie koppelden we Magento 2 aan het Exact ERP-systeem voor de uitwisseling van alle productinformatie en order- en debiteurenbeheer.
  • We legden een koppeling met de systemen van Intersolve – leverancier van de diensten rond de cadeaukaarten.
  • De vele online betaalmiddelen, zoals iDeal en de eigen VVV-cadeaukaarten worden verzorgd door payment service provider Ingenico. 
Contact

Jouw e-commerce platform

Barst jij ook van de ideeën voor je webshop? Onze handen jeuken!