We Are __
accessible

Miljoenen Nederlanders hebben door een visuele of fysieke beperking moeite om de juiste informatie uit een website te halen. Dit komt omdat ze bijvoorbeeld een muis niet kunnen bedienen of  bepaalde kleurcontrasten niet zien.

Ook voor die doelgroep wil je jouw website zo optimaal mogelijk in richten, zonder dat dit ten koste gaat van de ervaring van de overige bezoekers. Bij Proud Nerds snappen we dat. Zowel qua UX design als bij de technische realisatie telt maar 1 doel: Toegankelijk én scorende websites voor iedereen.

Webrichtlijnen: WCAG 2.1

Om websites te kunnen toetsen op hun toegankelijkheid zijn algemene richtlijnen opgesteld: de Web Content Accessibility Guidelines, ookwel WCAG 2.1. Deze richtlijnen kennen 3 niveau’s waarvan niveau AA sinds XX wettelijk verplicht is voor Nederlandse overheidsinstanties.

 

Proud Nerds kent deze richtlijnen en houdt hier in iedere fase van het ontwikkeltraject rekening mee.

Alles onder één dak

Van onze Business Consultants en UX Designers, tot aan de development teams: onze Proud Nerds zijn op de hoogte van de verschillende toegankelijkheidsniveaus. Nog veel belangrijker is dat we de vertaling kunnen maken van de wensen van een klant, naar een scorende website die voor iedereen toegankelijk is.

Proud Nerds werkt samen met gecertificeerde inspectieorganisaties, die websites kunnen toetsen en certificeren op het gebied van digitale toegankelijkheid. Hierdoor kunnen we een bestaande website toetsen op ieder WCAG niveau, maar ook nieuw gebouwde websites van een officieel drempelvrij keurmerk voorzien.

Ervaringen?

Proud Nerds realiseert veel websites en apps voor zorgorganisaties, ziekenhuizen en gemeentes. Omdat deze organisaties voor een breed publiek toegankelijk moeten zijn, is een drempelvrije website essentieel. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Neem dan eens een kijkje op de verschillende websites die we drempelvrij opgeleverd hebben en het waarmerk drempelvrij dragen, zoals de website van Gemeente Tilburg of de Sint Maartenskliniek.

Ook toegankelijk worden?

Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid of hoe Proud Nerds je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens achter en wij komen hier bij je op terug!