Back-end
developer

Een back-end developer is verantwoordelijk voor de achterkant van een website, ook wel de ‘back-end’ genoemd. In de praktijk staat een back-end developer ook wel bekend als back-end ontwikkelaar of back-end programmeur. Ze zijn gespecialiseerd in een bepaalde programmeertaal of een specifiek framework en maken onderdeel uit van het webdevelopment proces. Er zijn tal van specialismen binnen deze tak bekend, de bekendste zijn toch wel: PHP-developers, JAVA, NET-developers, Delphi, etc.

Back-end developers werken in een voor de gebruiker van de website onzichtbare omgeving. Deze onzichtbare omgeving wordt ook wel een dashboard genoemd. Het omvat eigenlijk alles wat men niet ziet aan een website. Het is een systeem welke middels een inlog toegang geeft tot de back-end van een website. Hier kunnen wijzigingen aan de site worden doorgevoerd. De back-end van een website is gekoppelijk aan de front-end (het zichtbare gedeelte van een website en dus waarneembaar voor de gebruiker).

De back-end bestaat grof gezegd uit drie onderdelen

  • de database
  • de server
  • de applicatie

Back-end development beslaat een zeer breed terrein. Van het aanmaken van nieuwe pagina’s, het aanmaken van nieuwe gebruikers, tot het uploaden van bestanden. Een back-end developer is van vele markten thuis en kan implementeren, onderhouden, programmeren en testen. Ze vertalen de wensen van de klant naar technische werkbare oplossingen. Vaak werken back-end developers met een CMS (Content Management System).

Back-end developers zijn onmisbaar bij internetbureaus. Ze vormen een belangrijke schakel in het proces van programmeren.

ROQUIN is altijd op zoek naar nieuw talent

Ben jij een gedreven en kundige back-end developer? Dan zijn we op zoek naar jou! Je gaat werken in een hecht en sportief team van creatieve doeners. Je nieuwe collega’s zijn back-end developers, front-end developers, designers, en nog veel meer!

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!