Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
OM Header Img OM Header Img OM Header Img

we are _

Omroep MAX

jumping arrow
Contentplatform voor 50-plussers

Omroep Max online

Een miljoen mensen bezoekt elke maand MaxVandaag.nl, de website van het immens populaire Omroep Max. Programma’s als Heel Holland bakt en Bed & Breakfast zijn niet meer weg te denken van de buis. Met het contentplatform MaxVandaag.nl voorzien Omroep Max en Proud Nerds sinds 2015 in de informatiebehoefte van de doelgroep. Eind 2020 ging een re-design live. Ons continue gezamenlijke doel: álle 50-plussers bedienen.

 

CHALLENGE: Overzicht en gemak voor de 50-plusser

Hoe zorgen we ervoor dat we onze doelgroep ook online in hun informatiebehoefte voorzien? Dat was de vraag waarmee Omroep Max in 2015 aanklopte bij Proud Nerds. Alhoewel Omroep Max ook jonge fans heeft, bestaat de doelgroep overwegend uit 50-plussers. Max wil hen een gebruiksvriendelijk contentplatform met een geweldige beleving bieden. Op MaxVandaag.nl vind je dagelijks nieuwe informatie, leuke spelletjes en prijsvragen en het programma-aanbod van de omroep.

100.000 unieke bezoekers per maand. Dat was het oorspronkelijke doel. Dat werd in no-time behaald. Het doel werd bijgesteld naar 1.000.000. Ook dat aantal is inmiddels is gerealiseerd (met 3,5 miljoen pageviews!). 1,5 miljoen is de nieuwe doelstelling. Met het recente re-design is de 1,2 miljoen bezoekers al een keer aangetikt. Dus let op onze woorden: ook dat aantal gaan we samen halen.

 

PROCESS: Gebruiksvriendelijkheid

De 50-plusser staat continu centraal in de samenwerking tussen Omroep Max en Proud Nerds. In het geval van MaxVandaag.nl heeft Omroep Max een ontwerp aangeleverd waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid. Proud Nerds heeft dit doorgevoerd in de techniek. Met het design en de techniek willen we ervoor zorgen dat gebruikers de site vinden, maar ook binnen de website hun weg weten te vinden en blijven terugkeren.

Verwar dat niet met betutteling, de meeste 50-plussers weten hun weg online prima te vinden. Maar binnen de doelgroep zijn er grote verschillen. Aan elke bezoeker is gedacht. Voor mensen die wat beven, maakten we de buttons minstens 40 pixels. Voor bezoekers met een visuele beperking is een voorleesfunctie ingebouwd. En voor de onervaren internetter gebruiken we consequent icoontjes mét tekst.

Redesign MaxVandaag.nl

Het recente redesign van MaxVandaag.nl heeft de site nog gebruiksvriendelijker gemaakt bij mobiel gebruik. Daarnaast zijn er aanpassingen doorgevoerd in het design. De fonts zijn wat groter geworden en het gebruik van iconen is wat teruggebracht. Developer Dionne Weijtens is trots op resultaat: “Bij zo’n redesign moet je continu alert zijn. MaxVandaag.nl is een grote website. Als je ergens wijzigingen doorvoert, kan dat ook op andere plekken doorwerken. Als dan alles goed uitpakt bij livegang, is dat wel een momentje om te vieren.”

DIGITAL: Contentplatform in WordPress

MaxVandaag.nl is een contentplatform pur sang. De basis van de website bestaat uit het plaatsen en categoriseren van artikelen. De keuze voor het CMS WordPress was dan ook snel gemaakt, aangezien dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de presentatie van content.

Met zo’n 12.000 berichten en bijna 600 pagina’s is MaxVandaag.nl een grote website te noemen. Om de content helder en snel te presenteren, heeft Proud Nerds een maatwerk thema in WordPress ontwikkeld. We maken gebruik van de standaard functionaliteiten van WordPress, maar vormgeving en functionaliteiten zijn custom made. Zo voorkomen we dat de site onnodig zwaar wordt.

NERDY STUFF: Koppeling met NPO-archief

Al snel na livegang werd de site uitgebreid met de MAX programmagids. Proud Nerds realiseerde een koppeling vanuit WordPress met het uitgebreide NPO media-archief. De bezoeker kan hiermee alle MAX tv- en radioprogramma’s bekijken en doorzoeken.
De video’s worden op basis van POMS id’s realtime opgehaald uit het NPO-archief. Door caching toe te passen, voorkomen we dat de laadtijd te lang wordt.

NOG MEER NERDY STUFF: Vandaag de Dag

Welke belangrijke, fijne, droevige of anderszins bijzondere gebeurtenissen vonden er plaats op de dag van vandaag? Met een klik op een willekeurige datum, poppen historische gebeurtenissen op. Het is slechts een van de vele leuke items op MaxVandaag.nl, maar ‘Vandaag de Dag’ was een feestje voor onze developers. Zij realiseerden dit door een kalender te bouwen waarin de data allemaal een eigen link krijgen. Die link wordt opgebouwd in de code en vervolgens zijn er in WordPress 366 pagina’s aangemaakt met de content per dag.

full width image
bouncing arrow

MaxMaaktMogelijk.nl en MaxMeldpunt.nl

Proud Nerds realiseerde ook het design en de realisatie van twee andere websites voor Omroep Max. Maxmeldpunt.nl is de website van het gelijknamige TV-programma met een overzichtelijk en duidelijk design voor de 50-plusser. De website ondersteunt het programma. Kijkers kunnen er via het forum meepraten en klachten melden die mogelijk worden behandeld in de uitzending. Daarnaast maakte Proud Nerds de website www.maxmaaktmogelijk.nl. De Stichting MAX Maakt Mogelijk bevordert het maatschappelijk en geestelijk welzijn van ouderen in de samenleving. Enkele highlights van de site:

  • De responsive website heeft een online donatiemogelijkheid die de gebruiker heel eenvoudig bedient.
  • De projecten worden helder gepresenteerd aan de hand van de integratie van een wereldkaart.
  • We maakten een koppeling met het centrale video-archief van de NPO voor het ontsluiten van tv-uitzendingen.
  • Om high-traffic piekmomenten op te vangen zijn in Maxmeldpunt.nl caching mechanismen geïmplementeerd.
OM 2 Column2
OM 2 Column2 OM 2 Column2
PROUD

Online partnerschap

MaxVandaag.nl is het resultaat van een sterk online partnerschap. De samenwerking tussen Omroep Max en Proud Nerds kenmerkt zich door korte lijntjes, het is prettig om te sparren en elkaar scherp te houden om het zo goed mogelijk te doen voor de 50-plusser. Door samen continu dingen te verbeteren, staan er drie zeer effectieve websites.
Contact

Ook aan de slag met jouw contentplatform?

Proud Nerds helpt je er graag bij.