Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
RIONED 1 RIONED 1 RIONED 1

we are _

Stichting RIONED

jumping arrow
een waterdichte kennisbank

Over Stichting RIONED

Stichting RIONED regelt in Nederland het stedelijk waterbeheer. Zij verbinden stad, water en mens, door afval-, hemel- en grondwater te beheren. Hoewel zij zowel vóór als met de vakwereld werken, zien zij het ook als hun taak om het algemene publiek te informeren over riolering en stedelijk waterbeheer. De juiste kennis is hiervoor de basis.  

Maar… hoe deel je die kennis? Via een gedegen website. Een website waar de gezochte informatie eenvoudig gevonden wordt door eindgebruiker. Met een zoekfunctie die, ondanks de grote hoeveelheid data in de kennisbank, toch de juiste informatie naar bovenhaalt. Lees hier hoe wij precies zo’n website hebben gemaakt voor Stichting RIONED.  

Logo RIONED

CHALLENGE: gebruiksvriendelijk beheer

De website van Stichting RIONED beschikt over een kennisbank waar maar liefst 2000 artikelen te vinden zijn. Het aanvullen, bijhouden en vindbaar maken van deze grote hoeveelheid content is was een tijdrovende uitdaging. Daarnaast bedient RIONED verschillende doelgroepen, met elk hun eigen domein. Deze verschillende doelgroepen vinden informatie op hun eigen subsite. Maar, het beheren van al deze websites kon gebruiksvriendelijker. Genoeg redenen voor een nieuwe website dus! 

 

DESIGN – de beste User-Experience 

Om de juiste informatie te kunnen vinden is het belangrijk dat een gebruiker weet waar hij moet zoeken als hij op de website komt. Een goed design kan daar een wereld van verschil maken. Het neerzetten van een goed design doen wij door te kijken vanuit het perspectief van de eindgebruikers van de website. Onze designers hebben de juiste expertise in huis om voor hen de beste user-experience neer te zetten. Hoe zij dat doen? Dat zie je hier

DEVELOPMENT – Eenvoudig contentbeheer door onze eigen packages.

Voor RIONED ontwikkelden we één Umbraco-omgeving, waar alle subsites van RIONED in beheerd worden. Hierdoor kan alles op dezelfde plek en op dezelfde manier aangepast worden, wat het websitebeheer een stuk overzichtelijker maakt!  

Eén van de belangrijkste onderdelen van de RIONED’s website is de kennisbank. Om de inhoud van de vele pagina’s van de kennisbank betrouwbaar te houden is het belangrijk dat de informatie op die pagina’s up-to-date is. Na verloop van tijd moeten deze pagina's dan ook vernieuwd worden. Maar, het bijhouden van meer dan 2000 informatieve pagina’s een enorm karwei. Aan onze developers de uitdaging om een website te ontwikkelen die - ondanks de grote hoeveelheid pagina’s - tóch goed te beheren is. Dit is waar één van onze zelf-ontwikkelde packages om de hoek komt kijken. Deze package zorgt ervoor dat de websitebeheerder in de toekomst een automatische een melding kan krijgen wanneer content verouderd. De content kan dan eenvoudig gecontroleerd en aangepast worden: wel zo handig!    

 

full width image
bouncing arrow

TECH-TALK: een speciale zoekfunctie en de koppeling met RIONED's eigen CRM

De door ons ontwikkelde zoekfunctie op de website van RIONED is van hoogstaande kwaliteit en laat eenvoudig de juiste resultaten tonen. Daarnaast is de website ‘headless’ gebouwd. Dat houdt in dat de front-end en de back-end van de website los van elkaar gebouwd zijn. Dit maakt dat de website – en ook de zoekfunctie – razendsnel zijn! 

Daarnaast bezit de website van RIONED een koppeling met hun eigen CRM-systeem. Dit zorgt ervoor dat gecontroleerd kan worden of een gebruiker daadwerkelijk lid is van Stichting RIONED wanneer hij of zij inlogt op de website. Door deze verificatie kan de gebruiker de gebruiker bijvoorbeeld toegang krijgen tot bepaalde content of zich aanmelden voor evenementen! 

Contact

Ook een nieuwe website?

We denken graag met je mee!

Vraag Lieske wat we voor jou kunnen betekenen.

Lieske Merkus Bakker Lieske Merkus Bakker
Lieske Merkus Bakker