Cases Health Nerds   Proud Nerds
Driestroom Header Img Driestroom Header Img Driestroom Header Img

we are _

Driestroom

jumping arrow
Dagelijks geluk

Over Driestroom

Driestroom ondersteunt mensen met en zonder beperking bij het realiseren van dagelijks geluk. Ook de Ondernemersgroep Driestroom, die een franchiseconstructie biedt voor zorgverleners, stelt het alledaagse geluk van cliënten centraal. Dan kun je je vast voorstellen dat wij als Proud Nerds gelukkig zijn dat wij met digitale oplossingen een kleine bijdrage mogen leveren aan Driestroom…

CHALLENGE: Compleet redesign en upgrade

Al bijna een decennium geleden ontwikkelden wij voor Driestroom de corporate website in Sitecore. In 2019 was het tijd voor een upgrade van Sitecore 8 naar 9. De zorgverlener greep dat moment aan om een compleet redesign door te voeren. De eindgebruiker stond centraal in het onderzoek dat daaraan voorafging. Het leidde tot een gebruiksvriendelijke menustructuur. We ontwierpen in huis een fris, nieuw design, die net als de techniek, perfect voldoet aan de eisen van deze tijd. Ook maakten we het beheer van de sites een stukje eenvoudiger.

Zelfde look-and-feel voor Ondernemersgroep

Ook de website van de Ondernemersgroep Driestroom was verouderd. In 2020 hebben we deze website meegenomen in dezelfde nieuwe look-and-feel als driestroom.nl. De back-end is zo ingericht dat, als er aan de achterkant iets wijzigt bij driestroom.nl, die wijzigingen automatisch ook worden doorgevoerd in de website van de Ondernemersgroep.

DIGITAL: Schaalbaar Sitecore

Schaalbaarheid is een de sterkste punten van Sitecore. Driestroom heeft dan ook tien websites in één en dezelfde omgeving staan. Het beheer daarvan is vereenvoudigd met de overgang van Sitecore 8 naar 9. Toen hebben we ook een technische upgrade doorgevoerd die het systeem gebruiksvriendelijker maakt. Met moderne technieken hebben we het gebruik van webforms op basis van de verouderde techniek MVC (Model View Controller) onnodig gemaakt.

full width image
bouncing arrow

NERDY STUFF: Sharepoint

Driestroom heeft veel verschillende locaties. Elke locatie heeft een eigen webpagina waar het zijn content kan delen. Om dat proces makkelijker te maken, werkt Proud Nerds aan de implementatie van een systeem waarmee elke locatie via Sharepoint alle gewenste data in één keer naar de site kan brengen. Deze nieuwe feature wordt na de zomer van 2021 opgeleverd.

PROCESS: Samen verder groeien

De samenwerking tussen Driestroom en Proud Nerds heeft een flinke groei doorgemaakt de afgelopen jaren. Sitecore is een prachtig uitgebreid systeem, maar eerlijk is eerlijk, door de ongekende mogelijkheden ook best een uitdaging om te beheren. Om het systeem echt te doorgronden, hebben de beheerders van DrieStroom een training gevolgd in Sitecore 9, waardoor ze niet van Proud Nerds afhankelijk zijn om content toe te voegen.

Daarnaast hebben we samen concrete afspraken gemaakt over structurele doorontwikkeling, waardoor de samenwerking is uitgegroeid tot een gestroomlijnd proces. Met elke oplevering die we doen, verbetert de site verder en verder.

Driestroom 2 Column
Driestroom 2 Column Driestroom 2 Column
PROUD

Full service partner

Naast dat we het complete plaatje leveren van design tot hosting, gaan we regelmatig om tafel om te bespreken wat er speelt in de markt en hoe Driestroom hun site daarop kunnen aanpassen. Naast trots op de resultaten, voelen we ons trots full service-partner van Driestroom te noemen.
Contact

Weten wat Proud Nerds voor jou kan betekenen?

We zetten onze ervaring graag in onder het genot van een kopje koffie.