Radboud Universiteit

App-to-face

Het smoelenboek in een nieuw, online jasje. Portretten van bijzondere hoogleraren in een interactieve en responsive webapp.

App

Het vraagstuk

De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit met meer dan 20.000 studenten.

In het zonnetje gezet

De Radboud Universiteit (gevestigd in Nijmegen) is op zoek naar een partner om een online concept te ontwikkelen ter ere van haar bijzondere, begaafde en bevlogen hoogleraren. In het concept komen ook de geschiedenis, de symbolen en andere wetenswaardigheden van de Nijmeegse universiteit uitgebreid aan bod.

Webapp

De business case

In samenwerking met Gloedcommunicatie hebben we het concept uitgewerkt tot een ontwerp waarin de portretten van de hoogleraren maar ook de symboliek, geschiedenis en feiten van de universiteitsstad Nijmegen aan bod komen.

Responsive webapp

Het concept is uitgewerkt tot een ontwerp geschikt voor het gebruik als interactieve en responsive webapp. Voorafgaand aan de realisatie hebben we de wensen en eisen uitgebreid in kaart gebracht. ‘Radboud Gezichten’ is in het begin enkel in de Aula te bekijken maar later zal het ook te gebruiken zijn op computers, tablets en smartphones.

Resultaat

De oplossing

Voor Radboud Gezichten is gekozen voor een strak ontwerp. Door de site als single page application op basis van Ember.js te bouwen, worden alle profielen en wetenswaardigheden zonder laadtijden weergegeven. De gebruiker is dus altijd maar één swipe, touch of klik verwijderd van het volgende portret of dossier. Een échte webapp dus, met een native gevoel.

Meer weten?

Neem contact op

Onze Proud Nerds staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen op korte- en lange termijn.