Nieuws   Proud Nerds

Proud Nerds bezoekt React Summit 2024!

Dat wat jij als websitegebruiker op je scherm te zien krijgt, is de front-end van de site. De gebruikersinterface dus. De front-end kun je in verschillende talen programmeren. Binnen Proud Nerds zijn we bezig om van taditionele codeertalen, zoals HTML of CSS, over te gaan op de programmeertaal React. Dat is een open-source JavaScript-bibliotheek, die mede door de component-georiënteerde architectuur erg populair is. Om onze front-end developers op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied bezochten zij React Summit 2024, een conferentie geheel in het teken van React.

React Summit 2024

React Summit 2024 werd gehouden in onze eigen hoofdstad Amsterdam, een thuiswedstrijd dus! Maar liefst vijf van onze front-end developers stortten zich op de inspirerende praatjes en interactieve workshops gericht op de nieuwste ontwikkelingen binnen React! Wat hebben zij geleerd? Je leest hier over hun belangrijkste inzichten! 

Whatsapp Image 2024 06 18 At 10.38.09 (1)

Kunstmatige intelligentie in React

Als je naar de digitale toekomst kijkt kun je dit onderwerp natuurlijk niet missen: artificial intelligence, oftewel AI. Zoals inmiddels algemeen bekend is kan er steeds meer met AI. Zo kan het ook helpen met het bouwen van een optimaal-werkende gebruikersinterface, wanneer je dit inbouwt in de code van je website.  

Hoe werkt dat dan? React is een middel dat zich er goed voor leent om verschillende databronnen te verbinden. Zo kan uit verschillende databases bepaalde informatie worden ingeladen, wat ervoor zorgt dat jij een goed werkende interface te zien krijgt. AI kan helpen om het zoeken in deze verschillende ‘datapotjes’ te optimaliseren. Dit zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om de zoekfunctie van een website te optimaliseren. Een zoekfunctie zou zichzelf kunnen leren sneller de gewenste resultaten te geven aan de gebruiker, zelfs als je niet exact de juiste zoekopdracht geeft! 

De introductie van Suspense

Hoewel deze ontwikkeling een spannende naam heeft, zorgt het er juist voor dat het gebruiken van een website minder spannend wordt! Dankzij Suspense kan een eindgebruiker namelijk meer interacteren met een website. Zowel jij als de website snappen daardoor beter wat jullie van elkaar verwachten. Dit komt doordat een component van de website alle informatie al toont die hij weet, terwijl er mogelijk nog gezocht wordt naar betere informatie. Dit kostte voorheen meer werk om te programmeren, maar dankzij de Suspense ontwikkeling kan dit in beknoptere code geprogrammeerd worden. Daardoor is het voor zowel onze developers als voor onze klanten toegankelijker! 

 

Foto van een publiek kijkend naar schermen met daarop het logo van React Summit

Stroomlijnen van ontwerp en ontwikkelen 

Daarnaast zijn onze Developers op React Summit met veel mede-developers gesproken over der relatie tussen Ontwerp en Ontwikkeling. Hoewel dit bij Proud Nerds strak geregeld is, kan het natuurlijk altijd beter en staan we open voor verbetering. Het spreken van andere partijen op de conferentie inspireert om de samenwerking tussen deze twee afdelingen binnen onze organisatie nóg beter te stroomlijnen. Denk hierbij aan het hergebruiken van complexe componenten, wat het voor onze toekomstige klanten het bouwen van complexe websites goedkoper, en dus toegankelijker kan maken voor iedereen! 

Al met al was het een leerzame en goed geregelde conferentie! We kijken dan ook uit naar de editie van volgend jaar, maar voor nu gaan onze front-end developers aan de slag met de opgedane inspiratie.  

Contact

Interesse in een nieuwe website?

Laten we samen kijken naar de mogelijkheden!