UX & Design   Proud Nerds

Principes voor UX Design

UX Design is binnen Proud Nerds niet zomaar een dienst die we aanbieden. Het is meer dan dat. Het is een religie! Wij geloven namelijk dat UX Design voor onze klanten het verschil kan maken tussen succes en falen in elke digitale transformatie. Of je nu een zorginstelling bent op zoek naar betere zorg voor jouw patiënten of een ondernemer op zoek naar meer commercieel succes, jouw goede ideeën zullen falen zonder een goed UX Design. Omdat UX Design bij ons niet zomaar een dienst is die we bedacht hebben, maar een heuse filosofie, werken we bij Proud Nerds we met onze eigen UX geboden. Dit zijn de belangrijkste.

header image
Information Overload?

Geef duidelijke visuele signalen

In de digitale wereld worden onze zintuigen overladen met visuele informatie en daarom is het belangrijk om onze hersenen een handje te helpen bij het beslissen op welke elementen we ons moeten concentreren. Door gebruik te maken van een visuele aanwijzing, zoals symbolen, kleuren, fonts en soms geluid en beweging is de kans aanzienlijk groter dat de aandacht van uw gebruiker naar een bepaald element wordt getrokken en daarmee de kans groter is dat hij het doorzet en ermee aan de slag gaat (bijvoorbeeld klikken op een CTA, een formulier invullen etc). 

Afhaken of doorgaan?

Geef feedback aan je gebruiker

Een goed interactieontwerp en een goede gebruikerservaring vereisen altijd een vorm van feedback. Het gaat om de juiste, zichtbare en begrijpelijke reacties van de digitale oplossing. Feedback vertelt ons bijvoorbeeld of de gebruiker een bepaalde taak succesvol heeft volbracht of dat hij moet wachten op een taak nadat hij heeft geklikt. Zo voorkomen we dat een gebruiker voortijdig afhaakt. Feedback is belangrijk omdat het antwoord geeft op de vragen die het menselijk brein instinctief stelt:

Hoe begin ik? Moet ik daar op klikken? Is dat werk gereed? Ben ik bijna klaar? Waarom duurt dit zo lang? Moet ik dit annuleren of nog even wachten? Doet het iets, of zit het vast?

Feedback zorgt voor comfort en een gevoel van veiligheid; het vertelt ons dat we het juiste doen, en het helpt ons te beslissen of de uitkomst van onze acties waardevol is.

Feedback To Users
Feedback To Users Feedback To Users
Niemand uitsluiten!

Design Inclusief

Onze producten moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Dus ook voor gebruikers die moeite hebben met lezen, visueel beperkt zijn of een andere beperking hebben. We designen onze digitale producten dus óók voor iedereen. We houden hierin ten minste rekening met de webrichtlijnen (WCAG 2.0). Dit instrument is ervoor om zo toegankelijk en drempelvrij mogelijk te ontwerpen. Het bestaat uit een omvangrijke lijst van lastige regels maar toch zijn er voldoende redenen om hiermee rekening te houden: je bereikt 25 procent meer gebruikers! 

Inclusive Design
Inclusive Design Inclusive Design
Structuur helpt

Help de gebruiker op reis!

We helpen de gebruiker net zijn reis door jouw digitale product. Bijvoorbeeld door een journey map te maken waarin duidelijk wordt wat een gebruiker moet doen om een doel te bereiken. Hun doel kan zijn om een aankoop te voltooien, informatie te vinden of zich aan te melden voor een dienst. Wat het doel van de gebruiker ook is, we beperken de gebruiker in zijn acties en begeleiden hem zo duidelijk mogelijk naar de volgende gewenste stap op weg naar zijn einddoel.

Help De Gebruiker Op Reis
Help De Gebruiker Op Reis Help De Gebruiker Op Reis
Consistentie

Verlaag de leercurve

Consistentie beperkt het aantal manieren waarop acties en bewerkingen worden weergegeven, zodat gebruikers niet voor elke taak iets nieuws hoeven te leren. Verder stelt het vaststellen van ontwerpnormen, zoals het volgen van platformconventies of het ontwerp van een design system gebruikers in staat nieuwe taken uit te voeren zonder een geheel nieuwe toolset te hoeven leren. Dit klinkt misschien als een eenvoudig concept, maar er zijn veel voorbeelden die een gebrek aan consistentie in hun ontwerpen vertonen.

Verlaag De Leercurve
Verlaag De Leercurve Verlaag De Leercurve