Webshops   Proud Nerds

Headless E-commerce

Stel, je wil alleen het beste van Magento, het mooiste van Wordpress, features uit je CRM-pakket en de beste opties van je warehouse systeem voor jouw webshop. Vroeger zeiden we dan: je kunt niet alles hebben, maar tegenwoordig kan het allemaal! Namelijk met een headless architectuur. Dat levert niet alleen een supersnelle klantervaring op, het is ook een slimme oplossing voor de toekomst van jouw webshop.

Geen kopzorgen met headless

Wat is Headless?

Traditionele webshop omgevingen waaronder Magento, hebben hun back- en frontend nauw geïntegreerd. Hierdoor ben je vaak beperkt in de mogelijkheden voor jouw shop.

Met headless organiseer je je architectuur volledig ‘lean and clean’. Een headless Magento platform, zoals Proud E-commerce, maakt gebruik van een op zichzelf staande front-end die jou ongelofelijk veel vrijheid biedt. Ten eerste omdat je het design helemaal naar eigen wens kan invullen. Ten tweede stelt deze jou in staat om microservices aan te roepen van verschillende softwarepakketten. Hiermee heb je vrijheid om specifieke software in te zetten die nodig is om de UX van jouw webshop tot een unieke ervaring te maken.

Headless
Headless Headless
Vrijheid, Flexibiliteit, Futureproof

Wanneer kies je headless?

Headless is dus een ideale oplossing als je op zoek bent naar vrijheid en flexibiliteit en niet wil kiezen voor de beperkingen van CMS. Dit geldt voor het uiterlijk én de werking van jouw shop waardoor jij in staat bent om precies die frontend te creëren die optimaal is voor jouw doelgroep.

Deze flexibiliteit geldt echter ook voor het systeem zelf! Met Headless ben je heel wendbaar. Als je bijvoorbeeld wilt overstappen naar een ander e-commerce CMS, dan koppelen we dat specifieke element los en verbinden we met het nieuwe systeem. Met headless ben je daarom futureproof!

Istock 1407037697
Istock 1407037697 Istock 1407037697
Nog meer voordelen?

Snelheid, Productiviteit en Stabiliteit

Door de voorkant van jouw webshop los te trekken van de datasystemen in de achterkant wordt je data in no-time getoond. Met een headless oplossing creëer je snellere laadtijden en dat pakt gunstig uit voor de conversie.


Omdat het systeem bestaat uit verschillende microservices die met API's met elkaar communiceren is het eenvoudiger voor ontwikkelaars om een ​​specifiek component of applicatie bij te werken zonder zich zorgen te hoeven maken over de werking van het gehele systeem

Istock 1294588803
Istock 1294588803 Istock 1294588803
Nerdy Stuff

Magento Headless FAQ

Wil je meer weten over wat een Headless Magento, Microservices Architectuur en een Monolithische Architectuur inhoudt? Lees dan verder op onze FAQ op dit thema. We proberen je als een echte Nerd-Tolk in Jip en Janneke taal uit te leggen wat het allemaal is.

Istock 1170984187
Istock 1170984187 Istock 1170984187
Getriggerd?

Challenge us!

Onze Nerds staan klaar om met jou te sparren

Wij denken graag met je mee. Bel, mail of kom langs in de Splendorfabriek in Nijmegen. Tot gauw!

Caspar Kipp Caspar Kipp
Caspar Kipp