Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
Mockuuups Iphone Mockup On Black Notebook With Pen By The Side Mockuuups Iphone Mockup On Black Notebook With Pen By The Side Mockuuups Iphone Mockup On Black Notebook With Pen By The Side

we are _

50five.com

jumping arrow

Hoe weet je welke laadpaal perfect bij jouw situatie past? Heel simpel. Ga naar www.50five.com. Onlangs lanceerde de e-mobility aanbieder deze nieuwe keuzehulp. Met de online tool heb je al heel snel je antwoord. Maar samen met Proud Nerds ging 50five nog een stapje verder…

Over 50five

50five levert oplaadpunten voor elektrische auto’s. Voor zowel de particuliere markt als voor bedrijven. Van A tot Z zorgt het bedrijf ervoor dat je steeds met je elektrische auto op pad kunt: van de aanschaf van de laadpaal, tot installatie en onderhoud. Eind 2021 hoorde 50five dat hun digitale partner stopte. Aan Proud Nerds de vraag of wij hun nieuwe partner wilden worden.

CHALLENGE

Ontwikkeling online keuzehulp

Er lagen vergevorderde plannen voor een nieuwe keuzehulp. Versie 1.0 stond al enige tijd online. Met deze vernieuwde versie wil 50five hun klanten van nog uitgebreider advies voorzien. Voor het bedrijf zelf is de keuzetool bovendien een uitstekende gelegenheid om nog betere leads te krijgen.

Screen 1
Screen 1 Screen 1
PROCESS

Stap voor stap naar een offerte op maat

Versie 1 van de keuzehulp bestond uit een eenvoudig formulier. In de vernieuwde versie krijgt de klant meteen een prijs op maat te zien gebaseerd op zijn keuzes en voorkeuren.

  • Deel 1 bestaat uit een inventarisatie van de behoefte en een eerste verkenning van de situatie. Wat voor auto rijdt u? Zakelijk of privé? Hoeveel meter parkeert u de auto van de muur? Vragen als deze leiden tot een concrete prijsindicatie van meerdere geschikte laadpalen.

  • Vervolgens krijgt de klant drie mogelijkheden. Hij kan verder gaan met deel 2, wat leidt tot een offerte op maat. De tool biedt ook de mogelijkheid om te stoppen of later herinnerd te worden.

  • In deel 2 schetst de potentiele klant de daadwerkelijke situatie thuis. Door foto’s en informatie eenvoudig te uploaden. Onder meer over de situatie buiten en over de stroomgroepen. Zo kan 50five goed inschatten welke werkzaamheden nodig zijn; of de stoppenkast volstaat, of er door beton of gras heen geboord moet worden, enzovoort. Het resultaat: een snelle, perfect op maat gemaakte offerte.

Mobiele applicatie voor installateurs

Proud Nerds nam voor 50five ook het beheer over van de mobiele applicatie voor installateurs. Een app waar installateurs hun werk ingepland krijgen. Tijdens de installatie uploaden de monteurs foto’s, geven ze aan hoe lang ze bezig zijn geweest en welk materiaal ze nodig hebben gehad. Zo is alle informatie van een installatie digitaal opgeslagen en terug te vinden in het ERP-systeem Odoo.

DIGITAL

Fundament voor lead management

De keuzetool-applicatie werkt naadloos op zowel desktop als mobiel en is in programmeertaal React geschreven. Alle communicatie met externe systemen verloopt via een API-gateway en is daarmee ook gekoppeld aan ODOO, het CRM-systeem van 50five waar de leads uiteindelijk belanden.

Tijdens de ontwikkeling liepen we tegen wat verrassingen aan. Zo ontdekten we dat de prijs die de klant ziet in de keuzehulp, tot die tijd niet doorkwam in het CRM. Die wens had het bedrijf wel degelijk. Met wat extra inspanningen, is het gelukt om die verbeterslag te maken.

Met versie 2.0 staat er een mooie basis van de keuzehulp. Maar hier eindigt het niet. Er staan nog leuke uitbreidingen op het programma. Onder meer een waarin 50five de klant ook verschillende prijslijsten in verschillende situaties kan laten zien.

50Five Screens
50Five Screens 50Five Screens
PROUD

Klantvriendelijke tool

Een mooie nieuwe tool ontwikkelen én onze partner ondersteunen met hun online landschap. Dat vinden we bij Proud Nerds een mooie uitdaging. We zijn trots dat we snel en flexibel hebben kunnen inspelen op het voortschrijdend inzicht van de klant. Dat is een van de voordelen van de agile gedachte op basis waarvan we werken. We wensen 50five veel succes met de klantvriendelijke keuzetool en proosten op een succesvolle toekomst samen!

Screen 2
Screen 2 Screen 2
Contact

Help jouw klant!

Zoek je ook naar manieren om jouw klant te helpen in zijn keuzeproces? Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken? Daag ons uit!