Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
Crown Header Img Crown Header Img Crown Header Img

we are _

Crownstudent

jumping arrow
1001 mogelijkheden

Crownstudent

Overzichtelijk e-commerce platform voor personalisatie van ‘studentmössas’

Ken je deze Scandinavische traditie? Studenten in Zweden, Denemarken en Noorwegen krijgen als ze afstuderen een cap met maritieme look. 

Elk jaar leggen de Scandinaviërs flink wat geld neer voor zo’n ‘studentmössa’. Crownstudent sprong hierop in met een concept waarmee je de cap volledig personaliseertProud Nerds ontwikkelde het e-commerce platform met een (zeer) uitgebreide, maar overzichtelijke configurator.

 

 

Crown Intro Img.Png
Crown Intro Img.Png Crown Intro Img.Png

Strakke responsive versie

Er lag al een basis voor het e-commerce platform en het configuratiesysteem. Het probleem zat ‘m in de achterblijvende mobiele weergave. De doelgroep van Crownstudent bestaat vooral uit 17- en 18-jarigen. Logisch dus dat de meerderheid van de gebruikers zijn producten via de smartphone bestelt. Daar komt nog bij dat Zweden een unieke betaalmethode kent waarmee ook particulieren eenvoudig op rekening kunnen betalen.  
 
Een strakke responsive-versie was dus een must. En daar konden wij nu juist onze toegevoegde waarde laten zien. We realiseerden een configurator -met superveel opties en uitgebreide 3D modellen- die toch gebruiksvriendelijk op een klein scherm van een mobiele telefoon te bedienen is.  

bouncing arrow

1001 mogelijkheden

Van oudsher wordt de studentmössa uitgevoerd in wit met een donkere rand. Dat kan leuker, dachten de mensen achter Crownstudent. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator komen waarmee de klant zijn eigen product perfect kan customizen 

Kleur, vorm, materiaal, tekst, afbeeldingen, je kunt het allemaal naar keuze invullen op crownstudent.com. De vraag aan Proud Nerds was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.

Why Proud Nerds?

Scandinavië blinkt niet uit in e-commercebouwers. Nederland loopt hier juist in voorop! Zo was de keuze voor een Nederlandse webbouwer eenvoudig gemaakt. In Proud Nerds vonden ze hun digitale partner.

 

De preview

Het belangrijkste onderdeel van de site is de productconfigurator voor de studentmössa’s. Daarbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoge resolutie 3D-beelden, die volledig configureerbaar zijn. Het design verandert direct met de wijzigingen mee. Die preview is erg belangrijk. Het product heeft een belangrijke emotionele waarde voor de koper en retourzendingen zijn lastig bij een gecustomized product. De verwachtingen goed managen is een pre.

 

Nog meer handige features

De configurator maakt het mogelijk het ontwerp te delen via social-kanalen. Je verdient zelfs korting als je dat doet. Ook kan het ontwerp worden opgeslagen en doorgestuurd. Handig als een familielid de cap cadeau wil doen. Scholen kunnen bovendien een eigen website met login krijgen binnen het Crownstudent-portal. Het voorportaal kan gepersonaliseerd worden met de naam en het logo van de school. Elke school kan vervolgens een aantal voorgeconfigureerde caps met schoollogo’s en -kleuren klaarzetten voor haar leerlingen. 

Crown 2 Column
Crown 2 Column Crown 2 Column
Finish

Feestje bouwen!

Naast de caps, biedt Crownstudent nog meer producten waarmee de studenten een geweldig afstudeerfeestje kunnen bouwen. Ook Crownstudent bouwde een feestje na oplevering van het platform. Ze reageerden zeer positief op het eindresultaat. Ook zijn ze in hun nopjes met de mogelijkheid om zelf simpele aanpassingen te doen in de configurator. Inmiddels behoort Crownstudent tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen.

Headless e-commerce platform 

Proud Nerds realiseerde de webshop in Magento 2. We bouwden zelf een module om de configurator te presenteren. Het contentmanagement verloopt via WordPress en de e-mail marketing die ook aan de site is gekoppeld, draait weer in een ander programma. Alle systemen worden ingezet op hun eigen kracht, maar aan de voorkant komt alles samen en ervaar je uniformiteit. Dat noemen we een headless e-commerce platform.  
 
Het Crownstudent e-commerce platform functioneert daardoor als een Progressive Web App, PWA. De webshop werkt in feite als een app. Een bezoeker navigeert snel doordat hij geen laadtijd van de producten ervaart. En de configurator is ook offline te benaderen.  

Contact

Optimaliseer jouw e-commerce platform

Weten waar een goede configurator aan moet voldoen?