Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
De Header Img De Header Img De Header Img

we are _

Douwe Egberts

jumping arrow
MAGENTO SOLUTION

Over Douwe Egberts

Jacobs Douwe Egberts verkoopt koffiebonen. Hoe meer bonen (verwerkt tot eindproduct) er worden verkocht, des te hoger DE’s omzet. Simpel. Maar wat als een van de machines zakelijk of in de horeca niet werkt? In een stilstaande machine worden geen bonen verkocht. Ergo: omzetverlies. Bij bedrijven waar miljoenenomzetten mee gemoeid zijn, zoals JDE, lopen deze verliezen snel op tot grote bedragen. Zeker wanneer het bestelproces voor reserveonderdelen wel een behoorlijke efficiencyslag kan gebruiken.

De Intro Img
De Intro Img De Intro Img

Efficiency in spare parts markt

Behoeft multinational Jacobs Douwe Egberts nog enige uitleg? De koffiebrander is met afstand marktleider op koffiegebied. Met – naast het Douwe Egberts-brand – merken als Pickwick, Kanis & Gunnink, Van Nelle, Coffee Company en Senseo bedient de koffiegigant zowel de consument (via retail), zakelijke markt en de horeca. Proud Nerds ontwikkelde voor Douwe Egberts een digitale oplossing die ons de Magento Innovatie Award opleverde.

 

Hoe kunnen we het onze monteurs makkelijker maken?

Goed, een efficiencyslag dus. De vraag vanuit Jacobs Douwe Egberts was: “Hoe kunnen wij onze ‘parts’ (reserveonderdelen) beter in de markt zetten. En hoe kunnen we het monteurs over de hele wereld makkelijker maken om de juiste reserveonderdelen in te zien en te bestellen?” Er zijn van die opdrachten waar je hart als e-commerce-bedrijf sneller van gaat kloppen. Dit was er zo een. Proud Nerds heeft aan de wieg gestaan van een mooie business-to-business-oplossing als antwoord op bovengenoemde vraag.

De business case

De oplossing voor DE’s probleem: de ‘Parts Catalog Generator’. Een ‘dealer intranet’ met een volledig overzicht aan te bestellen onderdelen van koffiemachines. Wereldwijd beschikbaar voor DE dealers en onderhoudscentra. De basis hiervoor is een dealerportaal gebaseerd op Magento-e-commerce platformfunctionaliteit, gekoppeld aan PCG. Stockvoorraden, klantprijzen: alles is terug te zien in het systeem. Dat maakt het voor individuele distributeurs ook makkelijk om hun prestaties te meten door middel van benchmarks.

full width image
bouncing arrow

Orderproces

“Onderdelen bestellen via tekeningen reduceert retourzendingen”

Het bestellen van reserveonderdelen was voorheen een tijdrovend proces, dat volledig handmatig gebeurde. De monteur constateerde dat er iets kapot was en vervolgens begon de papierstroom. Het e-commerce platform dat Proud Nerds ontwikkelde, maakt bestellen vele malen efficiënter. De Parts Catalog Generator is wereldwijd beschikbaar voor alle distributeurs. Op desktop, maar ook op tablet, aangezien steeds meer monteurs met tablets werken. Het e-commerce platform bevat alle Douwe Egberts-producten en de losse machineonderdelen zijn op twee manieren te vinden: via een rechtstreekse zoekopdracht of via tekeningen. Laatstgenoemde optie is een unieke verbetering in de strijd tegen het hoge aantal retourzendingen, vanwege verkeerd bestellen.

De onderdelen op de tekening corresponderen volledig met de machineonderdelen en zijn rechtstreeks vanuit de tekening te bestellen. Dit heeft geresulteerd in een gestroomlijnd orderproces en een rigoureuze terugdringing van de foutmarge in het bestelproces.

 

Extra voordeel voor het call center

Ook de omvangrijke call center-afdeling van Douwe Egberts is gebaat bij deze oplossing. Door de automatiseringsslag kunnen de interne call center-medewerkers nu ook gebruikmaken van de tekeningen. Zij gebruiken de app ook intensief bij vragen over onderdelen.

DE 2 Column
DE 2 Column DE 2 Column
Parts Catalog Generator

Het Resultaat

De ‘Parts Catalog Generator’ leverde Proud Nerds de “Meet Magento Innovation Award” op. Een prachtige blijk van waardering.
quote

“Het oplossend vermogen en creativiteit van Proud Nerds heeft geresulteerd in een mooi eindproduct. Hier droeg de passie tijdens de samenwerking enorm aan bij.”

Douwe Egberts


Contact

Weten wat Proud Nerds voor jou kan betekenen?

We zetten onze ervaring graag in onder het genot van een kopje koffie.