Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
Malmberg Header Img Malmberg Header Img Malmberg Header Img

we are _

Malmberg

jumping arrow
MAGENTO SOLUTION

Over Malmberg

Malmberg, onderdeel van Sanoma Learning, is uitgever van educatief lesmateriaal. Voor Malmberg realiseerde Proud Nerds vier webshops waar ze lesmateriaal verkopen voor docenten en studenten van MBO en VO. En houdt Malmberg in de gaten, want er zitten nog twee webshops in de pijplijn!

Malmberg Intro Img
Malmberg Intro Img Malmberg Intro Img

Vier webshops onder tijdsdruk

Sinds februari 2018 is Malmberg klant bij Proud Nerds. Dat jaar leerden we elkaar goed kennen door een bestaande, niet al te goed presterende shop in drie maanden tijd opnieuw te bouwen. Mét bestaande koppelingen naar systemen zoals SAP en product informatiemanagement systeem PIMcore. Een migratie naar Magento 2 volgde, een modernisatie van twee andere bestaande shops én nog een nieuwe shop. Maar wel allemaal voor 1 mei 2019, want dan begint het nieuwe seizoen. Challenge accepted!

MAGENTO 2

Waar Malmberg al eerder zelf de keuze voor Magento had gemaakt, heeft Proud Nerds in 2019 alle webshops naar de Magento 2 omgeving verhuisd. Magento is een open source pakket dat wordt ondersteund door een zeer actieve community die regelmatig nieuwe extensies ontwikkelt. Voor Malmberg maakt Proud Nerds dankbaar gebruik van die extensies. Denk aan noodzakelijke items zoals een filter bij productselectie. Maar ook aan leuke extra’s zoals een module om een gratis cadeautje mee te geven met een bestelling.

Koppelingen en checks

Om de eindgebruiker zoveel mogelijk te helpen bij zijn bestelling, maar ook om fraude te voorkomen, hebben we in de back-end van de shops allerlei koppelingen gelegd en checks ingebouwd…

 • Koppeling met ASSU en Kennisnet
  Alleen door Onderwijsdatabank ASSU geverifieerde docenten mogen materialen ontvangen van Malmberg. Bestellingen van MBO-leerlingen lopen uitsluitend via Kennisnet. Vanuit de webshops hebben we daarom koppelingen gerealiseerd met zowel ASSU als Kennisnet. Waar dit aan de voorkant eenvoudig is te zien met een inlog, gaat er onder water het nodige aan vooraf met meerdere controles en beveiligingslagen. Een hele uitdaging, maar daar gaat ons developershart juist harder van kloppen!

 • Dubbelcheck!
  Docenten kunnen in de shop combi-pakketten aanschaffen. Ook kunnen ze in één keer pakketten aanschaffen van meerdere leerjaren. Daarbij loopt de koper het risico dat hetzelfde boek in meerdere pakketten zit. Wij hebben checks ingebouwd om dubbele bestellingen te voorkomen. De koper krijgt een seintje wanneer dit het geval is én de mogelijkheid om het boek uit de bestelling te verwijderen.

 • Maximum bereikt
  In het verleden werd de webshop voor docenten wel eens gebruikt om ook leerlingen van boeken te voorzien. Om dit te voorkomen, hebben we een beperking ingebouwd een maximaal aantal te bestellen producten.

 • Ingericht op piekcapaciteit
  Elke site kent piekmomenten. Het schooljaar brengt voor Malmberg verschillende golven met zich mee. Met een flinke piek in mei en aan het einde van de zomervakantie. Elke bezoeker vraagt een beetje rekenkracht van de webserver. Door te kijken naar de hoeveelheid bezoekers die tegelijkertijd gebruik maakt van een shop, hebben we de webshops ingericht op die piekcapaciteiten. Daarbij hebben we ook rekening gehouden met de verwerkingscapaciteit van Assu en de betaalmethode.
full width image
bouncing arrow

Veel aandacht voor UX

Om de eindgebruiker zo soepel mogelijk door de webshops te geleiden, zetten we regelmatig onze expertise in User Experience in. Hoe zorgen we ervoor dat de inlog zo intuïtief mogelijk verloopt? Hoe presenteer je informatie over het bestelproces? Bij alle gebruikersinteractie kijkt onze UX-designer mee. En Malmberg ziet daar acuut de meerwaarde van in.

Bekijk de resultaten voor Malmberg

Malmberg 2 Column
Malmberg 2 Column Malmberg 2 Column
PROUD

Technisch sparren

De duurzaamheid van een webshop is afhankelijk van de kwaliteit van de code. Daar hebben we continu aandacht voor, met succes. Onze contactpersonen bij Malmberg hebben veel technisch inzicht en kennis van het ontwikkelproces. Dat leidt tot een zeer professionele samenwerking, waarbij altijd wordt gedacht in oplossingen. Een samenwerking om trots op te zijn!
Contact

Weten wat Proud Nerds voor jou kan betekenen?

We zetten onze ervaring graag in onder het genot van een kopje koffie.